Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem ehetek abból amit...

Miért nem ehetek abból amit anya főz, most h van keresetem?

Figyelt kérdés

Anyukám nem engedi h egyek a főztjéből. Azt akarja főzzek magamra meg ugyis van saját keresetem. Én nem azért kezdem el dolgozni h főzzek magamra,hanem h legyen kis pénzem ruhákra meg bulira meg ilyenek. De anya meg azt akarja abból pénzből oldjam mega kajámat,ha lopok a kajából amit főzött akkor meg áll a bál.

16 éves vagyok egyébként és most kezdtem el 3 hónapja diákmunkázni. Egy hónapba kb 20-25 ezer ft jön össze és ebből kell főznöm magamra

2011. máj. 19. 16:25
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
50%
Jézusom
2011. máj. 19. 17:01
 32/64 anonim ***** válasza:
100%

"Anyukák" (géndonorok) között is van néhány törött lelkű,aki egy Barbie-t se tudna okosan nevelni. Mert tegyük fel,hogy jót akar,tényleg önállóságra nevelni, de akkor vagy kiszakadt teljesen a mai valóságból, vagy csak nem a legjobb utat választotta ehhez.

De tegyük fel,hogy rosszindulatú, féltékeny rád,kisebbségi komplexusa lett,és azért ennyire darócpokróc.

Tudok ettől durvábbat is: azért e burkolt terror,mert fél a később bekövetkező egyedülléttől! Maga mellé akar láncolni: ezekben a éveidben,a kitörési kísérleteidet látva be akarja bizonyítani neked azt,hogy lássad:se most,se később nem leszel képes egyedül elérni mindazt,ami a vágyaid,terveid között szerepel. (Tudom,ez így már több,mint visszás,de létező dolog!) Érdekes lenne kitudni,mik a valós indokai,milyen észérvei vannak neki! (Mármint annak,akinek nem kellett volna gyereket vállalni!) Őt is így "nevelték"? Bosszú,amiért miattad lett vége a független életének??? Tudnék tőle kérdezni pár dolgot...Édesanyám 82 éves korában kérdezett rá nagyanyámra,hogy miért verte őket annyit gyerek korukban. Nem voltak rosszabb kölkek,mint a többi korukbeli. (Még nagyanyám gonosz barátnője is ki volt akadva azon,hogy a 4 gyerek több verést kap,mint enni!)

Tudjátok-e,mi volt nagyanyám válasza?!? Mert ő is így tanulta!!!

2011. máj. 19. 17:02
 33/64 anonim ***** válasza:
100%

Uhh hát ez engem lesokkolt... :O egyetértek az előzőekkel, a helyedben én mennék intézetbe minél gyorsabban ... sokkal jobb lenne ott.

Kitartás! :S

2011. máj. 19. 17:03
 34/64 anonim ***** válasza:
84%
nálunk is így van... dolgozunk a férjemmel, de még itthon lakunk... minden hónapban leadunk egy fix összeget, és teljesen külön főzünk... de ha például a rántottához kérek pár csepp olajat anyámtól, már húzza a száját és beszól... semmit nem ad, semmit nem segít, pedig kifejezetten szarul állunk anyagilag... szerintem egy szülőnek nem ilyennek kéne lenni... :/
2011. máj. 19. 17:18
 35/64 A kérdező kommentje:

a suliba van egy jó pár intézetis csaj és fiú és nem vmi bizalomgerjesztőek :S

Rosszh ugy kell lopnom a kaját itthon :S

2011. máj. 19. 17:19
 36/64 A kérdező kommentje:

de én még kiskorú vagyok,és elvégre kötelessége lenne eltartania.

De azt hiszem jó lesz ha kezdek félretenni,mert amint 18 leszek,sztem kitesz itthonról Ha már most ilyen,késöbb mit várjak,nem?

2011. máj. 19. 17:24
 37/64 anonim ***** válasza:
92%

Szegényke!

Megértelek, mert az én anyám ugyanezt csinálta, csak ő elkérte középiskolában minden pénzemet, de még főzni sem főzött, csak szendvics volt mindig.

Amikor azt mondtam, hogy a saját keresetemből hadd vegyek már egy felsőt, szoknyát, valamit, akkor kiszámolta, hogy mennyibe kerül egy napi étkeztetésem, a mosópor, a WC papír, a fogkrém, leírta egy papírra, és elém rakta.

Úgyhogy azért dolgoztam, hogy a szükségleteimet biztosítsam.

Soha nem kaptam ruhát, később a fogkefét, sampont, betétet is magamnak vettem.

Amikor szemüveget kértem, mert nem láttam a tábláig, azt mondta, hogy intézzem el, az én dolgom, hogy miből.

Összeszólalkoztunk ezen, rikácsolt, megvert, és a hajamat tépte, hogy elege van a "követelőző kölykéből."

Így visszanézve én azt gondolom, hogy súlyos pszichológiai defektje volt, illetve van is, mert semmit nem változott.

Csak már nem kell látnom naponta hála Istennek!

Figyelj, én pont a héten emlékeztem vissza anyámra, nem volt valami jó kedvem, és arra jutottam, hogy még az intézet is jobb lett volna ennél a kétszínű nőnél. Aki elvileg ANYA, gyakorlatilag a levegőt sajnálja a gyerekétől.

Szerintem fontold meg Te is, de ha nem, akkor próbáld meg kibírni valahogy ezt a két évet. Sajnos, ha maradsz, akkor muszáj azt csinálnod, amit ő mond, mert úgyis visszaél azzal, hogy az ő lakásában laksz.

De már most kezdj el azon gondolkodni, hogy 18 éves korod után hova-merre menjél, hogy mihamarabb önállósodni tudjál, és semmiben ne szorulj rá.

2011. máj. 19. 18:18
 38/64 anonim ***** válasza:
100%

Megdöbbentő, ahogy anyud viselkedik, én nem tudnám szó nélkül hagyni, te se tedd. Egy igazi anya nem csinál ilyet, állj a sarkadra és nagyon komolyan beszélgess el anyukáddal erről, szemezkesd össze az itteni válaszokból a hasznos dolgokat, én a helyedben még meg is mutatnám neki a hozzászólásokat, ha nem kíváncsi rá, akkor felolvasnám neki. Legyél határozott, mert a mimózákat eltapossák és sajnos családon belül is. Az én anyám soha nem csinált ilyet, inkább saját magának nem vett ruhát, csak, hogy nekem tudjon venni, tudod egy rendes anyuka először a gyereke érdekét nézi, utána a sajátját, az önfeláldozás és önzetlenség kellene lenni egy igazi édesanya legfőbb, legfontosabb tulajdonságának.

Jogi szempontból pedig míg kiskorú vagy igenis köteles téged eltartani, ha megvonja tőled az ételt, akkor korlátozza az alapvető jogaidat és felelősségre lehet vonni. Ne hagyd magad, én még fenyegetőznék is, hogyha nem bánik veled megfelelően sem jogilag, sem morálisan a hatóságokhoz fogsz fordulni.

Hajrá, tanulj a válaszokból is és nézz szembe anyukáddal még ha nehéz is, meg kell, hogy lépd, mert ez csak rosszabb lesz. Tanulj célirányosan, már most tervezd el, hogy hova szeretnél menni, milyen iskolába, hidd el, meg fogja hálálni az élet később, hogy küzdöttél és nem fogsz függenni senkiitől. Szóval, csak előre és legyél határozott! Szorítok neked!

2011. máj. 19. 19:30
 39/64 anonim ***** válasza:
90%

Igen, próbálj spórolni, vegyél ezt azt is kicsit magadnak, de a spórolás legyen a lényeg ! Mert tényleg képes és kirak a szülinapodon két év múlva.

Azt nem erőltetném amit írnak, hogy kérd el a családipótlékot, és gyermektartást, mert mégjobban rádszállna, hogy mit képzelsz, akkor fizess villanyt, fűtést, vizet, ha alabérlet akkor azt is stb. Képes rá ahogy elnézem sajnos.

De egyébként jóban vagytok, vagy most mi ez az egész ?

Vagy ajánld fel, hogy cserébe néha te főzöl, igaz eleinte egyszerű lesz a hami, de valahogy el kell kezdeni, de te igenis próbálsz megtanulni dolgokat és önállósodni, de azért még kell az anyai segítsége. Vagy segíts neki főzni, hogy lásson némi akarást. Lehet nem nagyon lát valamit, csak, hogy ruhát akarsz, és bulizni, és valahol ráakar ébreszteni, hogy a pénz elmegy azoknál fontosabbra is könyen. Próbálj segíteni mondjuk főzni, ajánlj is fel összeget a hamiba.

Remélem sikerül kidolgoznotok.

Vagy játszd el, hogy elájulsz az éhségtől, és földhözvágod magad, majd gyengén felkelsz :-) Lehet ez kellene.

2011. máj. 19. 19:35
 40/64 anonim ***** válasza:
100%

szólj apudnak, hogy neked küldje a gyerektartást. ennyit biztos megtesz érted, talán még anyáddal is elbeszélget.

esetleg koleszba nem tudsz menni? mert azt is lehetne, hogy a gy.tartásból fizeted a koleszt meg a menzát, amit keresel, azt meg magadra költöd

2011. máj. 19. 20:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!