Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Nem bírom tovább....

Mit tegyek? Nem bírom tovább. Fontos!

Figyelt kérdés

Anyám egyszerűen kikészít. Imádom őt, szeretem nagyon, de egy éve szenvedek.

Először is lassan 20 éves lányok vagyok, idén érettségizek. A problémám az, hogy anyám mindent megtilt. Megértem, hogy félt, de kezd belőle elegem lenni. Egyke vagyok és későn is szült.

Nem járhatok el szórakozni más városba, csak itt helyileg, mert félt. Nem mehetek el nyaralni a barátaimmal, mert félt. pl. nem mehetek a Balatonra, mert belefulladok a vízbe és vonaton sem utazhatok, mert rendkívül veszélyes.

Szerinte én még gyerek vagyok és nincs jogom pasizni, sem elmenni este.

Mellesleg megjegyzem, a barátommal 9 hónapja együtt vagyok, mindketten felnőtt emberek vagyunk. Még nem aludtam nála. Anyámnál ez ki van zárva. Természetesen már lefeküdtünk és imádjuk egymást. Sokszor azt mondom, a városba megyek, közben a barátomhoz, így addig is együtt tudunk lenni.

Ha nem vagyok otthon, sokszor hívogat, azonnal menjek, mit megyek mindig mindenhova. Eléggé otthonülő típus vagyok drága édesanyám lévén. Fél, ha a barátommal vagyok, akkor megront, nem bízik a védekezésben és nem akar unokát.

Elkényeztettek, ez volt a baj. Máig megkapok mindent, imádnak, szeretnek és aranykalitkában tartanak. De ebből elegem van és minél jobban megtiltanak valamit, annál inkább megteszem. Nagyon konzervatív.

Nem tudom, hogy anno fiatalon ő rontotta-e el az életét és most ezáltal az enyémet akarja helyesen igazgatni, vagy nem élt igazán és engem is megakar fosztani mindentől?

A barátom már fél éve mondja, hogy beszéljek vele, felnőtt vagyok, nem kötözhet meg és bárki, akinek eddig elmondtam, azt mondta, álljak ki magamért és üljek le vele beszélgetni.

Apa is anyám mellett van, anya beleviszi az aggodalmat. Igazából mindketten féltenek és igazuk van, féltsenek. De hogy megkötöznek, az miért jó? Ezzel csak az ellenkezőjét fogják elérni. Szeretnék végre a barátommal aludni. Ha nem is mindig, legalább hétvégente. Szeretnék vele kirándulni, elmenni nyaralni, vagy felmenni a fővárosba szórakozni. Nem ért meg és nem tudom, mit tegyek. Borzalmas, mindig sírok miatta, mert kikészít.

Segítsetek! Mit tegyek? Ha beszélek vele, miket mondjak?

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett és köszönöm, ha elolvastátok, valamint segítetek.

2011. máj. 18. 22:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha másképp nem megy fenyegesd meg őket! ÚGy értem, hogy megmondod nekik, hogy ha annyira szeretnek és nem akarnak elveszíteni, akkor hagyják ezt abba sürgősen... Ha továbbra is ennyire magukhoz láncolnak akkor egy idő után eleged lesz és pl barátodhoz költözöl. Hiszen 20 éves vagy jogilag azt teszel, amit akarsz. Szerintem ettől kicsit megijednének, nem kockáztatnának, hogy esetleg elveszítenek... (Én anyám pl csak ezért nem tilt semmit nővéremnek, mert fél, hogy akkor egyszerűen elköltözik...)

Lehet, hogy nem a legjobb megoldás, de más nem jutott eszembe... Remélem sikerrel jársz!

2011. máj. 18. 23:00
 2/13 anonim ***** válasza:
Csak egy őszinte, felnőtt beszélgetésre van szükség, nem fenyegetésre. Sok sikert!
2011. máj. 18. 23:07
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Én is remélem. Már nagyon régóta tűrök...

2011. máj. 18. 23:10
 4/13 anonim ***** válasza:

Nem kell durván fellépni. Csak rendesen, de koomolyan és határozottan. Mi lenne, ha elmennél a barátoddal bárhová, és hazatelefonálnál: Anya, jól vagyok, csak elmentem nyaralni kicsit.

Szóval magadnak is tudatosítanod kell, hogy önálló, felnőtt nő vagy. Nem kell engedélyt vagy beleegyezést kérned. Csak azt kerüld el, hogy durva beszólások, veszekedések, stb. PL: - Anya, most megyek, majd hazajövök, ne aggódjatok, puszi. - Nem mégy sehová, szó sem lehet, hogy gondolod???!!! És mégis hová mégy? - Anya, 18 éves elmultam, és ezért úgy godnolom, nem kell beszámolnom róla, hogy hová megyek.

Úgy intézd, hogy a következő pillanatban m

ár kinn is legyél az ajtón, ne legyen idő fokozni a helyzetet.

Gondolom fizikai bántalmazás, vagy szabad eltávozás erőszakos korlátozása nem fordulhat elő. Ha mégis, akkor az jogi kérdés. De talán nem fajulna idáig a helyzet..

2011. máj. 18. 23:28
 5/13 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Természetesen én is előbb beszélgetnék, de abból amit a kérdező leír nem tűnik úgy, mintha beszélni lehetne a szüleivel, főleg nem felnőtten beszélni, hiszen még gyereknek tartják... Persze azért próbáld meg, hátha nem süket fülekre találnak a szavaid..
2011. máj. 18. 23:29
 6/13 A kérdező kommentje:
Megpróbálom. Először mindenképp spontán kezdek neki, elmondom, mire vágyom, mit szeretnék és hogy értsen meg. Később jöhetnek radikális módszerek, ha nem ért belőle...
2011. máj. 19. 00:16
 7/13 anonim ***** válasza:

Úúúh, ez komoly...

Próbálj meg beszélni vele.... Nem is tudom, hogy bírtad eddig...

Én sem mehettem sehova régen, de 17 évesen meguntam és egyik pénteken, miután jól összevesztem apámmal, bevágtam az ajtót és elmentem a barátomhoz. Írtam egy smst apának, hogy nem megyek haza. Vasárnapig a barátomnál voltam, utána hazamentem. Utána nem volt gond, apám is rájött, hogy aza legjobb, ha enged, mert akkor nincs balhé, azt is tudja hol vagyok és kb mikorra vagyok várható.

23L

2011. máj. 19. 08:28
 8/13 anonim ***** válasza:
Azért majd írd meg, mi lett a vége a beszélgetésnek!! :$
2011. máj. 19. 13:43
 9/13 A kérdező kommentje:
Megbeszéltünk mindent ma. Úgy néz ki, hatottam rá. Kértem, hogy engedjen bulizni, a barátomhoz, vagy jöhessen ő, illetve a nyaralásról is beszéltünk. Szóval szerintem sikerült megtárgyalnunk. Remélem, tartani is fogja hozzá magát. :)
2011. máj. 19. 15:28
 10/13 anonim ***** válasza:
ÓÓ örülök!! :D Ha már beszélni hajlandó volt az nagyon jó jel! :) Sok sikert a továbbiakhoz!
2011. máj. 20. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!