Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy kérdezzem meg ezt tőle,...

Hogy kérdezzem meg ezt tőle, ha már amúgy is ferdén néz rám? "már csak pont ez hiányzik"

Figyelt kérdés

Eléggé összetett a kérdés. Van a páromnak egy unokatestvére, aki nagyon súlyos betegség miatt visszamaradt óvodába. Most töltötte be a 8 évet a fiúcska. Szeptemberben megy iskolába. Idén is sokszor kimaradt az óvodából és jelenleg sem jár (szintén betegség miatt)...Véleményem szerint kellene egy kis segítség neki, hogy felzárkózhasson, mivel ez a 2 év kimaradás nagy hátrányt jelent számára. Ha pedig nem hozza be a lemaradást, az elég súlyos következményekhez vezethet a tanulási teljesítményét nézve...Gondoltam felajánlom a segítségem, hogy a nyáron foglalkoznék a fiúval, mivel gyakorlatilag ez a szakmám. (még nem végeztem, de azért amit tudnék csinálni a gyerekkel több mint a semmi).

Viszont félek felajánlani a segítségemet, mert az édesanyja ennek a kisfiúnak már amúgy is elég ferde szemmel néz, valamiért első perctől nem voltam szimpatikus neki. Félek, hogy ha felajánlom a segítségem úgy veszi, mintha "lehülyézném" a gyereket. kb úgy gondolja, hogy ne menjen pszichológushoz a gyerek mert "nem hülye". Pedig néhány fejlesztő gyakorlat nagyon nem ártana.

A családi béke érdekében nem akarom feszegetni a témát, a gyerek miatt pedig érdemes lenne. Szerintem ők nem gondoltak ebbe bele, más szakemberhez nincs pénzük vinni, én tiszta ingyen elvállalnám, csak nem tudom, hogy tegyem terítékre a témát.

Gondolkodtam, hogy megmondom a páromnak, hogy beszélje meg velük, de nem tudom ez e a helyes megoldás...

Még a végén megmondják fontoskodni akarok, pedig csak segíteni szeretnék:-S

Szerintetek?

2011. máj. 17. 19:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem,ha nem akarják ők,akkor neked nem kell felajánlanod a segítségedet,csak egyszerűen megmondod,hogyha segítség kell,akkor rád mindig számíthatnak..
2011. máj. 17. 19:55
 2/8 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
Esetleg ha úgy ajánlanád fel, hogy felkészítenéd az iskolára és neked meg olyan lenne, mint egy szakmai gyakorlat? Vagyis úgy kérnéd meg a szülőket, hogy TE szerezhess egy kis tanítási tapasztalatot? Mellette megemlíthetnéd, hogy nekik is milyen jó lenne, mert azalatt az 1-2 óra alatt amíg a gyerekkel foglalkozol, addig ők kikapcsolódhatnak, tehát felfoghatják ingyenes gyerekfelügyeletnek.
2011. máj. 17. 19:55
 3/8 A kérdező kommentje:

A szülők nem gondoltak ebbe bele, nekik nem mondta senki, hogy kéne foglalkozni a gyerekkel és nincs más szakember aki figyelmeztethetné őket arra, amire kell...Én meg pont most tanultam ezeket a dolgokat, szóval tudok pár dolgot a fejlesztésről, mediálásról...

Ha nem ajánlom fel a segítségem, ők nem fogják kérni. De vajon ez a jó út?

2011. máj. 17. 19:59
 4/8 A kérdező kommentje:
Utolsó, erre én is gondoltam, csak az a gond, hogy kicsit "átlátszó" a dolog, mivel ha gyakorlatozni akarok van nekem kin, ráadásul ők elég messze laknak tőlem...nem lenne logikus őket választani:D
2011. máj. 17. 20:01
 5/8 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

Hát így nehéz...

Az a baj, hogy te teszel nem kis szívességet, és még neked kellemetlen. Sajnos vannak ilyen szülők, bulin én is hallottam anyukát panaszkodni, hogy a gyerekére azt mondták az oviban, hogy vigye el a gyerekét nevelési tanácsadóba mert szerintük fogyatékos, de hát mindenki hülye volt anyuka szerint, a főidióta meg az óvónő. Én csak átlag anyuka vagyok, de ránéztem a gyerekre és láttam hogy gáz van vele...

Beszélj a pároddal, ajánld fel a segítséget, de ha megsértődik az anyuka, akkor ne foglalkozz vele, sajnos többet nem tudsz tenni a gyerekért.

2011. máj. 17. 22:01
 6/8 A kérdező kommentje:

nem tudom, kicsit megrágom a dolgot. A világért nem akarok haragot ebből, meg nem akarom, hogy úgy tűnjön fontoskodok. Valóban szükségességét látom és nem mert a gyermek fogyatékos (bár ezt a szót nem használjuk!) hanem mert egyszerűen tőle független okok miatt lemaradt az óvodában...ez pedig befolyásolja az iskolai teljesítményét és a felzárkózást...

Sajnos nem vagyok annyira jóban a nővel, hogy ezt bizalmasan elmondjam, no meg "nem vagyok senkije" hogy ebbe beleszóljak...és ha mellé tesszük, hogy amúgy sem kedvel engem, hát az esélyeim zérók...:(

köszi a válaszod

2011. máj. 17. 22:12
 7/8 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
Kár...Ennek az egésznek a gyerek issza meg a levét, hogy ilyen az anyja. Azért tegyél egy próbát, ha úgysem kedvel, akkor veszíteni nem fogsz semmit.
2011. máj. 17. 22:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom, esetleg milyen lehetőséged van arra, hogy a nyár folyamán - mivel messzebb lakik tőled/tőletek - amolyan "táborozás, nyaraltatás" címén pl. egy hétre magatokhoz vinni a fiút és úgy foglalkozni vele. Ebbe persze beletartozhat kirándulás, túrázás, strandolás, bármi program... és hozzá persze a napi néhány óra magadfajta foglalkozás! Nem tudom, mennyire megoldható!
2011. máj. 19. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!