Hogy reagáltatok volna, mit szóltatok volna, ha a párotok ilyet mond nektek?
Beszélgettünk egy ismerősünkről hogy mennyire durván féltékeny a feleségére, én viccesen megkérdeztem, hogy még jó hogy ő nem ilyen féltékeny rám, mire azt válaszolta, hogy nem tart attól, hogy 15 kg felesleggel bárki le akarna csapni a kezéről...
2 éve szültem, azóta maradt ez a felesleg, sosem mondta hogy zavarja, meg ezzel a mondattal se azt mondta hogy zavarja, csak hogy nem hiszi másnak megtetszenék így :(
Ti mit szólnátok ehhez? Nekem elég rosszul esett.
Mi rosszat mondtam? (KOmolyan nem értem!)
tegnap 22. 42
hmm. lehet én nem vagyok eléggé feminista, de én másképp gondolom mint a legtöbb válaszoló.
nyilván nekem is rosszul esett volna ha ilyet mondd a férjem. de ilyen tanácsokat, hogy szólj neki vissza, mire jó az? az eszedbe se jutott, hogy tényleg lefogyhatnál? elsősorban a saját igényeid miatt, másodsorban a férjed miatt, és persze egészségügyi okokból is. elvégre nem betegség miatt jött fel rád felesleg, két év alatt meg már tényleg ledobhattad volna.
(igazából nem is értem, nyilván neked sem tetszik a felesleged, a férjed ezt ki merte mondani, a legtöbben meg úgy fel vannak háborodva, mintha valami számodra kedves dolgot szólt volna le, amihez te magad ragaszkodnál)
Visszakérdeznék, hogy drágám, és TE mit teszel, hogy el tudjak menni a gyerek mellől a kozmetikushoz, a tornaterembe, stb?
Mert a legtöbb férfi elvárja, hogy az asszonka legyen tip-top, csinos - de ne költsön pénzt új cipőre és ruhára, legyen szexi, lejtsen csábtáncot - de egész nap dolgozzon(nehogymá' eltartsák), vezesse a háztartást és nevelje a gyerekeket, legyen szép frizurája, bársonyos bőre - de ne csessze el az időt és a pénzt a fordrásznál, manikűrösnél és kozmetikusnál.
Kedves Kérdező! Kérdezd már meg a férjedet, hogy ad-e pénzt és vigyáz-e a gyerekre addig, amíg te elvonulsz a konditerembe, majd utána a fodrászhoz, és kiporszívóz-e, hogy legyen este erőd szexis csábtáncot lejteni neki a hálószobában? Ha nem, akkor sorry: a jó nő pénzbe és időbe kerül.
Ez attól függ, milyen ember a férjed. Ha ő is túlsúlyos, és nem érdekli, akkor ne álljon le veled kötekedni, hanem együtt álljatok neki fogyni, úgy sokkal könnyebb.
Másrészt viszont valahol jogos, hogy 2 évvel a szülés után "elvárja", hogy ne legyen rajtad a plusz 15 kiló. De nem írtál részleteket, hogy mi miatt van még rajtad a felesleg. Mert ha a férjed nem vigyáz a gyerekre, és nincs időd tornázni, akkor ez érthető. De ha ő vigyáz a gyerkőcre, akkor megint csak jogos valahol a felvetés.
Ezzel nem bántani akarlak, mert eszem ágában nincs. Csak annyit akarok kihozni ebből, hogy valahol azért neki is lehet igaza. Az más kérdés, hogy bunkón tálalta, és nem így kellett volna!!
09:20
Elvileg igazad van. A súlyfelesleg amúgy nem csak esztétikai probléma, a fogyás mindenképp kellene.
DE. A legtöbb anyuka állandó 24 órás ügyeletben van. Én pl. szerencsés vagyok, a két szülés után úgy lement rólam a fölösleg, hogy a szülés előtti nadrágjaimat hordtam. Egész nap játszóterezés, babakocsiemelgetés a buszra, stb.
Aztán elkerültem dolgozni és az elmúlt 5 évben feljött rám 10 kiló. Mikor menjek tornázni??? Reggel fél 6-kor kelek, készülünk az iskolába, utána futás a munkahelyre. Ülőmunka, napközben nem lehet kiugrani egy kis tornázásra. A munkaidőm 8,5 óra, ha 8-ra érkezem, 4,30-kor rohanok el hogy 5-ig odaérjek a suliba. Minden nap leckeellenőrzés (mert a napköziben csak mennyiségi ellenőrzést végeznek, este nekem kell kijavítani a 8+4=17-et), készülés másnapra, vacsora, kis házimunka hogy ne zárja le az ÁNTSZ a lakást, esti mese és a gyerek úgy megy lefeküdni, hogy anya, reggelre ugye megvarrod a plüsskutyámat? Mire mindennel végzek, este 10-11 óra van, ekkor állhatnék neki a tornának, de baromi fáradt vagyok. Előfordult, hogy a szőnyegen eldőltem a számlák rendezése közben, csak egy percre csuktam be a szemem és már reggel 5 volt.
Szóval ha valakinek nem olyan a párja, hogy azt mondja: drágám, ma elvagyok a gyerekekkel, megvacsoráztatom és lefektetem őket, el is mosogatok, addig menj le a konditerembe a futógépre, az nehezen tudja úgy beosztani az idejét, hogy magának külön alacsony kalóriatartalmú ételeket készítsen és tornázzon.
ma 08:35
Szerintem semmi rosszat nem mondtál. Én egyetértek veled, és nyomtam egy zöld kezet. :)
hmm. lehet én nem vagyok eléggé feminista, de én másképp gondolom mint a legtöbb válaszoló.
nyilván nekem is rosszul esett volna ha ilyet mondd a férjem. de ilyen tanácsokat, hogy szólj neki vissza, mire jó az? az eszedbe se jutott, hogy tényleg lefogyhatnál? elsősorban a saját igényeid miatt, másodsorban a férjed miatt, és persze egészségügyi okokból is. elvégre nem betegség miatt jött fel rád felesleg, két év alatt meg már tényleg ledobhattad volna.
Én ezt osztom.Nem akart előtte megbántani, de látod, hogy ott volt benne a lelke mélyén az,hogy nem teszel semmit, hogy újra legalább fittebb legyél.
09:20
Nem az a kérdés, hogy lefogyjon-e, hanem hogy tapló a férje. Ha lefogy, az ezen nem igazán segít.
Vagy te élvezed, ha így beszélnek veled??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!