A barátommal együtt élek, ő elvált. A fél fizetését leadja a volt családjának! ők meg kihasználják! Míg a gyerek fősulira jár, ő állja a rengeteg kiadást. Ez normális? Előbb utóbb ezzel gond lesz! én nem fogom egyiket sem eltartani! Ezt ki tűrné el?
köszönöm ezt az utolsó választ!!látom ő kivülállóként jól látja a dolgot!hát jaja,sokan vannak úgy,hogy apuci eltart,vesz nekem kocsit...rengeteg gyerek..gazdagoknál is..főleg ez Pesten jelentős mértékben!
csak arraleszek kiváncsi,ha az apuci,anyuci,mama,papa nem fog élni mi lesz az ilyen emberrel???aki mindent megkapott,soha nem fogja becsülni a dolgokat..tudom jól,nem egy ilyen ismim van!!én mindenért megdolgozom,de örömmel!!!!és büszke vagyok rá erre!ez nem szégyen!a szégyen az,ha valaki kihasználja a szüleit!és közebn ha gáz van,letolja őket!!!akkor most melyik viselkedés jó??ki az idegen??...
18:55-ös vagyok. Melyik szuperanyukának csíptem azt az éleslátó szemét, hogy ennyire lepontozott? Nem az lenne a lényeg, hogy a kérdezőnek mennyire tudunk segíteni? Kitaláltátok magatoknak, hogy a kérdező egy irígy, pénzéhes kis k@va, és aki mást mond, azt gyorsan lepontozzátok? Kiváncsi lennék, TI mit csinálnátok az ő helyében! Ja, hogy ahhoz gondolkozni kéne? tudom, nem megy mindenkinek...
A "de ha talált egy iskolát, ami megy neki, akkor miért ne?" felvetének meg csak ennyit: ha a te gyereked találná ki, hogy márpedig ő olyan iskolát akar elvégezni, ami félévente többszázezer forint, szó nélkül kicsengeted? Mert te olyan marha jól állsz anyagilag?
szerintem a párodnak kell a sarkára állnia a fiúval szemben, és neki kell tudnia hol az a határ, ami még megengedhető és mi az az összeg, ami már a ti családotok kárára mehet. ha te szólsz a gyereknek, akkor úgyis te leszel a rossz, és irigy, aki sajnálja a gyerektől. konkrétan nem tudok véleményt mondani, mert megértelek téged is, megértem a fiút is. nehéz úgy jövőt tervezni valakivel, hogy állandóan "váratlan" kiadásokkal kell számolni, ugyanakkor a gyerek se a szomszédtól kérjen, ha az apjára támaszkodhat. a felsőoktatásról pedig annyit, sok helyre szin ötösökkel és plusz pontokkal is elég nehéz bejutni állami helyre. az orvosin pl. közel egy millió forint egy félév költségtéritésen, és négyesekkel még ktg.-re sem vesznek fel, és azért azt nem merném kijelenteni, hogy egy négyegészes átlagú gyerek, hülye ahhoz, hogy elvégezze. 40 ezer forint egy anatómia atlasz, ha nem lenne miből kifizetnem, én is azt mndanám a gyerekemnek, hogy kérdezd meg apádat.
szóval ezt mindenképp szóvá kéne tenned a párodnak, hogy ő hogy látja és mit szándékozik tenni a mndenkinek jó megoldás érdekében.
Értem a problémát! Egy biztos, családot alapítani nagyon nehéz ilyen "örökséggel". Vélhetően senki nem törődik az apa jelenlegi helyzetével, az újrakezdést pedig teljesen hátráltatja, hogy a fizetése 50%-át adja volt családjának. A gyerektartás -egyéb megállapodás híján- a fizetés 20% körüli összege. Az apa erőn felül viseli ezt a terhet, gátolva saját jövőzöket. A másik részéről nincs információ, hogy a másik szülő mennyire száll be a gyerek eltartásába, illetve, hogy a már-már felnőtt gyerek mennyire segít önmagán. Gondolok itt : diákhitel lehetőség, diákmunka, stb. Nagy a baj, ha a volt család ölbetett kézzel várja az apától az apanázst. A helyzet ki fog élesedni, amikor közös gyermeketek lesz, ha már az apa nem tud ennyit áldozni volt családjára.
Viszont...., ha ez csak a főiskolai évekre vonatkozik, kellően becsülik, értékelik, és helyén kezelik az apa, valamint a részedről hozott áldozatot, akkor hidd el, semmi baj sem lesz! De csak ekkor... remélem jól fog vézgődni.
Hogy mi lenne az ésszerű negoldás? Olyan kompromisszum, ami mindenki számára megvalósítható, de ehhez részletesebb élethelyezt ismeret kell.
Köszönöm a válaszokat,elég sok félét kaptam tőletek!
itt nem a suliról van szó,meg a gyerek tartásról,zsebpénzről...ezek járnak!adja nekik mig a sulit elvégzi!DE!
nem szeretném azt,hogy állandóan elvárja később is azt,hogy ami neki kellett,ide oda ment,ezzel azzal.az apuci pénzén tette inkább.persze anyucitól is kért..3-4csillagos hotelbe,stb.stb..nekem oké..megértem,tegye egyenlőre.a páromat nyomatom arra a dologra,hogy ha akar közös családot majd velem talán,akkor ezeket el kell felejteni..azaz.a lucus dolgokat..adja a pénzt a sulira,meg ami jár!!de a gyerek már 20éves elmúlt,menjen nyáron melóba..ne az apucitól várjon el mindent!
kérni lehet.de utálom ha követelőznek!
csak azon fogok nevetni,mikor látja majd ez a gyerek,hogy a párommal erre-arra megyünk,lesz családunk.ő meg a saját családját kell eltartania!
ezért nem fogom a páromat otthagyni,ha nem megy nem.de legalább megpróbáltam..
olyan embereket ismerek,akik például..egyik női kollégám,összejött egy elvált pasival,aki gyerektartást fizet a volt feleségének..2gyerek van..120ból,kb 30körül ad le,ez a kolléganőm meg kivan akadva..ideges!mondtam neki,hogy ez jár!!neki milyen lenne,ha nem adnának pénzt,ha ő is elválna!!akkor én mit szóljak??nekem nem csak azt adja oda!
addig adhatja amíg nem közösködünk!
persze hogy pénzeszsáknak nézik a páromat!mikor baj van ugorjon,és fizessen!ő meg azt hiszi,hogy mennyire szereti a gyermeke!
írjatok nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!