Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátommal együtt élek, ő...

A barátommal együtt élek, ő elvált. A fél fizetését leadja a volt családjának! ők meg kihasználják! Míg a gyerek fősulira jár, ő állja a rengeteg kiadást. Ez normális? Előbb utóbb ezzel gond lesz! én nem fogom egyiket sem eltartani! Ezt ki tűrné el?

Figyelt kérdés
A fél fizuját leadja,fősuliba jár a gyerek.több év mire őt lehúzzák anyagilag,ja és persze engem is,ha közös jövőt akarok vele!
2009. márc. 12. 09:37
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
85%

Te olyan csaladokat ismersz, ahol a gyerek tamogatja a szuleit, kepzeld en meg olyanokat ismerek, akik lakast, hazat vesznek a gyerekeknek!:)

Ne irigyeld azt a penzt amit az apa ad a sajat verenek. Elvegre te egy idegen vagy, te ugy jottel csak, talan a penz miatt ehhez a ffi-hoz.

Menjel, keressel te nagyon sok penzt, gondolom te mar kijartad a foiskolat, a fiu megcsak most jarja.

Azert jo olvasni ilyen apakrol is, nemcsak azokrol, akik onzoek, es magukra gondolnak csak.

2009. márc. 13. 12:16
 22/41 anonim ***** válasza:
37%
Hát...nem a kérdéshez tartozik, de majd 2 év múlva ez a fiú lesz a főnököm? Mert, jobbnevű suliba járatták nappalin a szülei - én munka mellett magam fizettem a főiskolám....meglesz mindene a saját élet kezdéshez ( képzettség, nyelv, lakás, autó, támogatás) ...én 15 éve dolgozom, de semmim nincs, szüleimet támogatom, mert anyukám nyugdíja pont annyi, mint a gázszámla....nekem nincsennek olyan barátaim, akik segíthetnének, mert ugyanolyan barátaim vannak, mint én magam( egyszerű, középréteg legalja, csendesek és nincs szavunk a nagyhangúak mellett a munkahelyeke, főleg, mert nem kockáztatjuk az állásunk)...gondolom, az ő barátai is hasonló háttérrel rendelkeznek...na, nem baj, úgy is most is egy ilyen főnököm van...igaz, nem ért semmihez, mi dolgozunk helyette, még a preziket is mi állítjuk össze, de legalább most is sok pénz áramlik hozzá, jól keres...mert segítették otthonról elsősorban pénzel, egy kis mintával és megtanulta már gyerkőckorában hogyan hajtsa a maga malmára a vizet, akár mások kárára is...de manapság sokszor csak így lehet érvényesülni...és ő/ők csak kihasználják a lehetőségeiket..pld ami pld nekem nem adatott meg....lehet amúgy, hogy nem rossz gyerek..van közös programotok?
2009. márc. 13. 12:21
 23/41 anonim ***** válasza:
80%
igen, ez a vilag ilyen; ha valaki mindig csak masra gondol es sosem magara, annak mindig lesz egy csunya fonoke, aki kihasznalja...miert baj az, konyorgom, ha jo iskolaba jar???ha teljes bedobassal arra koncentralhat, amit csinalni akar?? miert viszi mindenki bele a kommentarjaba a szemelyes seruleset??? nem tudtok objektiven itelkezni?? a dolgok par ev alatt rengeteget valtoztak, es ha ez az iskola kell neki ahhoz, hogy ervenyesuljon, akkor az apanak kutya kotelessege megtenni mindent azert, hogy a kolok vegig tudja csinalni...
2009. márc. 13. 12:36
 24/41 anonim ***** válasza:
82%

Persze, hat egyertelmu, hogy a kerdezo is, es tobben itt is irigylik a ffi penzet. Irigyek, ennyi.

Kulonben a kerdezonek kell eldontenie, jo e igy ez az elet. Ha igen, maradjon, ha nem, keressen fuggetlen ffit. Van eleg.

A fiu megvolt mar amikor a kerdezo a ffihoz jott, ugyhogy?:) Es talan a veremet tamogatom eletem vegeig, mint egy idegent. Mert a kerdezo az.

2009. márc. 13. 12:51
 25/41 anonim ***** válasza:
69%

Aki olyan hű de nagyon élvezi az iskolát és sikert ad neki a tanulás az nem fizet tandíjat 250et...vagy azert mert van annyi esze, hogy fevegyék államira vagy azert mert olyan jo tanulo, hogy tandíjkedvezményt kap....

ó, igen ,mekkora szemétláda vagyok hogy másra gondolok és nem magamra! pld a fűtésszámlámra...a gazdagcsalád sarja meg hetvegente a mi gazszámlánknyi pénzt eliszik a buliba és a beosztotja viszik haza, mert összehányja magát és a kocsiját....ocsmány

ha apukának annyira csak a múltbeli nője fontos es hogy a felnőtt gyerekének csk fizessen de ne nevelje akkor tőled mit akar? sexet, mert fiatalabb vagy mint a gyereke anyja?b

2009. márc. 13. 13:13
 26/41 anonim ***** válasza:
53%
Mit is irigylek? A ffi pénzét? Milyen pénzét? Épp csak annyija van, hogy ő maga megél és eltartja a fiát és befizeti a tandíját. Ezek nem multimilliók. Ha maradna ezen felül magára és a jövőjére rendesen, akkor nem lenne a kérdés az, hogy miért is költ ennyit úgy, hogy a saját életét és megélhetését már nem tudja magabiztosan állni. Sztem.
2009. márc. 13. 13:29
 27/41 anonim ***** válasza:
87%
"Aki olyan hű de nagyon élvezi az iskolát és sikert ad neki a tanulás az nem fizet tandíjat 250et"-ugyanmar, megnezted a jolmeno gazdasagi iskolak tarifajat? es igen, irigyek vagytok, hogy ez a jolét nektek nem adatatott meg es ezert ostorozatok a szerencsesebbeket..irigy egy nep vagyunk...
2009. márc. 13. 13:37
 28/41 anonim ***** válasza:
74%

Igen. Tudom, hogy mennyik a tandíjak alapképzésben és mennyi a jó tanulmányért a kedvezmény.

Vagyis a pénz az úr. Ha van pénz tanulhatsz, ha nincs akkor így jártál. A pár államis helyért meg megy a hancur és a középsulis tanárok lefizetése több esetben a jobb jegyért.

A lényeg sztem az, hogy nem szabad erőn felül segíteni..azaz az elvált embernek is kell lennie életének, sajátjának, mert az elvált ember is ember is és nemcsak szülő :)

2009. márc. 13. 14:05
 29/41 A kérdező kommentje:

Egyátalán nem vagyok irigy!!!csak kicsit gázos lesz a gyerek jövője!kér-kér-kér!állandóan!inkább követelőzik!!!

később a pénz közös lesz,mikor ez a gyerek kijárta a sulit!és neki,és nekünk is be kell osztanunk a pénzünket,hisz szeretnénk közös gyerekeket!ennek igy van rendjén!segítjük,ha kell,de nem fogunk neki 30ezer ft-os kabátot venni,ha már kis családunk lesz!vesz a saját keresetéből!

sok mindent megszeretnék adni,majd a picinek,és a férjemnek is!ha irigy lennék,nem vennék neki dolgokat...

2009. márc. 15. 16:36
 30/41 anonim ***** válasza:
37%

Hm... gondolom a "fizessünk csak a gyereknek, megérdemli, JÁR NEKI, mert a gyerekünk" csemetéi azok, akik minden hétvégén talajrészegre isszák magukat, ordenáré módon viselkednek mindenhol és nagy ívben tesznek mindenkire, aki nem a "fajtájuk". Mert ugye lóvé az volt/van, szeretet, tisztelet, egymásra figyelés nincs....

Ez szomorú!

100%-ig egyet értek a kérdezővel. Én sem fizetnék más gyereke után, mikor az már nem is gyerek. És aki azt írta, hogy a gyerek a vére, a kérdező meg csak egy idegen, az szégyellheti magát! A kérdező most a férfi családja!

Egyébként meg pontosan az ilyen elkényeztetett pénzes kölykök nem becsülik meg sem a munkát, sem az árát. Én levelezőre jártam, dolgoztam mellette és a keresetemből fizettem a tandíjamat. 28 éves vagyok, már 3 éve végeztem. És büszke vagyok a teljesítményemre, mert én a nappalisokból csak annyit láttam, hogy szinte be sem jártak, inkább kint ültek a kocsmában. Minden este buliztak, halasztgatták a féléveket. Van olyan ismerősöm, aki egy évvel korábban kezdte a NAPPALIS képzést, és tavaly még mindig csak a szakdolgozatára készült. Persze anyuka pénzelte bőven, de ennyi.

Most akkor melyik is a jobb???

2009. márc. 15. 18:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!