Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátommal együtt élek, ő...

A barátommal együtt élek, ő elvált. A fél fizetését leadja a volt családjának! ők meg kihasználják! Míg a gyerek fősulira jár, ő állja a rengeteg kiadást. Ez normális? Előbb utóbb ezzel gond lesz! én nem fogom egyiket sem eltartani! Ezt ki tűrné el?

Figyelt kérdés
A fél fizuját leadja,fősuliba jár a gyerek.több év mire őt lehúzzák anyagilag,ja és persze engem is,ha közös jövőt akarok vele!
2009. márc. 12. 09:37
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
Kicsit keveset írtam le a dologról!én nem akarom elszakítani őket,örülök neki hogy igy van vele,nem 18éves több!...a sulit fejezze be!ez a minimum!!!de amit csinál a volt párja és a fia,az sok!követelőznek..pénzt kérnek..nem keveset!teljesen úgy jön le,mintha kihasználnák a páromat!itt nem ezrekről van szó kérem!száz ezrekről!!!később mi lesz,ha lesz közös gyerekünk!?
2009. márc. 12. 11:21
 12/41 anonim ***** válasza:
87%
én 10 éves voltam, mikor a szüleim elváltak egy másik nő miatt. apám egy fillér gyerektartást nem fizetett a testvéremre és rám, sőt még asszonytartást sem, amit megitélt a biróság anyukámnak. főként azért, mert az új nő sem akarta tűrni, ahogy te sem. én, ma már szülőként úgy gondolom, a gyerekemet támogatni fogom bármeddig és bármiben, amiben tudom. a válással megszünik egy házasság, de a gyerekhez örök kötelék fűzi, jól teszi, hogy támogatja. szóvá teheted nem tetszésedet, de ha én lennék az apa helyében, a gyerekemet választanám helyetted.
2009. márc. 12. 11:24
 13/41 anonim ***** válasza:
46%
Úgy nem lehet elvállni, hogy közben eltartom az előző nőt és felnőtt gyerekem, aki ha füllene hozzá a foga el tudná magát tartani. Ez így olyan, mintha a maca beleegyezne abba, hogy a férj mást dugjon, csak fizessen jó sok pénzt nekik. Így nem lehet új életet kezdeni, hogy a régi családot tartani kell százezrekkel. A gyereket támogatni kell, de nem eltartani és helyette dolgozni. Segíteni kell neki és nem pénzelni.
2009. márc. 12. 11:28
 14/41 anonim ***** válasza:
93%

Tedd fel magadnak a kerdest: szuksegem van nekem erre az eletre igy? Ha igen a valaszod, szokd meg a helyzetet. Ha nincs szukseged erre az eletre igy, akkor keress fuggetlen ffit magadnak.

A gyereke orokke a gyereke marad, lehet hogy neked meg nincs gyereked, ezert nem erted meg az erzest.

2009. márc. 12. 11:46
 15/41 anonim ***** válasza:
52%

Úgy látom, keményen le lettek pontozva azok a válaszadók, akiknek az volt a véleménye, hogy egy felnőtt embert mire fel kéne eltartani? Holott teljesen igazuk van! Szerintem a kérdező teljes joggal van felháborodva! Én sem tapsikolnék örömömben, ha a párom volt családja ki akarna minket (mert mivel összekötöttük az életünket, már "mi" vagyunk) használni! Tudom, jogilag addig kell fizetni a gyerektartást, amíg a "gyerek" nappali tagozatos tanuló, na de könyörgöm! Én a föld alá sűllyedtem volna szégyenemben, ha a szüleimmel tartattam volna el magam, mikor fősulira jártam, pedig én nem nappalis voltam!

És most lehet lepontozni engem is, ez is csak azt mutatja majd, mennyire nem tudjátok más helyébe képzelni magatokat!

2009. márc. 12. 18:55
 16/41 anonim ***** válasza:
58%

Úgy néz ki, mintha a párod a bigámia vétségébe esne?

Mármint hogy egyszerre két családot akar párhuzamosan?

2009. márc. 12. 19:40
 17/41 anonim ***** válasza:
90%

Ez egyátalán nem jogi hanem emberi kérdés. Én 32 éves "gyerek" vagyok új családdal, és hát nem egyszer és nem kétszer fordult elő az életemben hogy a szüleimhez v. párom szüleihez kellett fordulnunk segítségért. Nem is volt kérdés hogy segítenek-e, mint ahogy (bár ez még nem fordult elő) nekünk se lenne kérdés hogy segítenénk-e nekik.

Gondolom a Te szüleid is a lehetőségükhöz mérten iskolába járattak és vettek nektek dolgokat. Ha a barátodnak van rá lehetősége miért ne tenné. Fogalmad sincs milyen jó érzés ha örömet okozhatsz a gyerekeidnek. Én biztos minden alkalmat kihasználok hogy ezt megtegyem.

2009. márc. 13. 00:56
 18/41 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!csak tudjátok nekem mi a vicc ebben az egészben,az hogy a pénzt nem sajnálom,ccsak akkor lesz gáz mikor ez a gyerek a sulit leteszi,bele megy a lakásába..autó kell,oóó nincsen zsebpénz?!benzinre én költsek?!a számlákat én fizessem!?...értitek!túlságosan elkapatta a gyereket!ő meg nem fog hozzá szokni a saját pénzéhez való nyúláshoz,főleg az anyja sem!akit nem szoktatnak picit rá arra,hogy gazdálkodjon a saját pénzéből,annak annyi a mai világban!pl:

kitalálta a gyerek már egy ideje,hogy menne melózni suli mellett..mondta az apjának direkt.erre az apja mondta,hogy drágaságom menjél,jelentkezzél..ő meg fel volt háborodva,hogy minek menjek...és mondta az apa,hogy te akarsz gyűjtögetni..te mondtad,hogy menni akarsz..

én az a típusú csaj vagyok,hogy sok mindenkin segítek.nem vagyok irigy..nem a pénzre hajtok..csak hát látom ennek a gyereknek a vesztét.mikor baj van hívja apucit,meg mikor pénz kell!amúgy nem sűrűn látogatja meg!!röviden ennyi!!sajnos sok van az ilyenből.ez az apa nagyon jó apa!!később mi lesz,ha lesz új gyerek,esetleg tőlem??a gyerek aki halálra volt kényeztetve,az ideges lesz,hogy az új picit halmozzuk el szeretettel,mindennel!és én így tartom helyesnek..mikor már nől fel picit el kell küldeni dolgozni,hogy tudjon a pénzzel bánni!

ezen az oldalon is azt vettem észre,hogy sokan nemt udják mi van akkor mikor átéltek egy-egy helyzetet..azaz bele estek..úgy ha valaki benne él egy adott szituban,akkor teljesen másképp látja mint egy kívül álló!

na köszike a válaszokat!kérdezzetek bátran!!

2009. márc. 13. 10:00
 19/41 A kérdező kommentje:

jaaa a fősulit nem is írtam hogy mennyi!!250.000ft félévente!

könnyű fizetősre menni én azt mondom

én nem mertem volna a szüleim terhére menni manapság!segíteni lehet,de nem hátráltatni őket!

ismerek rengeteg szülőt,akik nem tudnak segíteni a gyermekeknek,ez sajna szomorú,és még ők kérnek segítséget a gyerektől..én szívesen segítek,ha úgy van!

2009. márc. 13. 10:14
 20/41 anonim ***** válasza:
80%

En levelezoin vegzem az egyetemet, ez lett abbol, hogy nem birtam egyszerre dolgozni es iskolaba jarni minden nap..mindjart 30 leszek es meg mindig tanulok!! ez jobb? szerintem, ha tenyleg tanul-marmint megtalalta azt, amit szeretne csinalni es sikerei vannak a suliban, folytatni akarja, akkor igenis minden eszkozzel segiteni kell neki, hogy csak arra tudjon koncentralni! kesobb jo allasa lehet, es kiegyensulyozott elete-es a szulok erre kotelezik el magukat gyerekvallalaskor, nem??

tovabbmegyek-lehet, hogy kesobb meg o fog segiteni nektek!!azonkivul szerintem, nagyon nehez lehet feldolgozni, hogy a szerelmunknek van egy ugymond eloelete, amihez szoros szalak kotik..bocs, de egy teljesen ertheto feltekenyseg is benne lehet reszedrol a "pakliban", marmint ami a heves reakciodat ileti..gondold inkabb at-hany eves a suli, meddig kell meg a papa penze ra, mitol foszt ez meg benneteket, es foleg-mikor szeretnetek gyereket?

2009. márc. 13. 11:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!