Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan beszéljem rá a férjemet?

Hogyan beszéljem rá a férjemet?

Figyelt kérdés

Néhány napja valami történt az egyik térdével, fáj neki, időnként nem tud ráállni, vagy ha mégis, összecsuklik a súlya alatt. (Amúgy normál súlyú, egészséges.)

A neten nézegettem és szalagproblémának tűnik. A gyógyszertárban is rákérdeztem, hogy érdemes-e erre fáslit vagy ilyesmit tenni. Amikor elmeséltem, mondta a hölgy, hogy baromi gyorsan menjen orvoshoz, mert hasonló tünetekkel hősködött egy kolleganője és annyira szétnyírta a terheléssel az ízületet, hogy végül műteni kellett.

A férjem jelenleg féllábon ugrándozva közlekedik, mint egy amorf veréb. Orvoshoz csak napok múlva akar menni, mert dolgozik és vizsgaidőszaka is van. Oké, tényleg le van terhelve, de szerintem megérne egy vizsgahalasztást vagy táppénzes napot, hogy megelőzze a műtétet.

Ő erősködik, hogy ráér addig. Viszont vagy összecsuklik (ma már egyszer én vittem ki pisilni, mert használhatatlan volt éppen a jobb lába és támasztani kellett, hogy ne boruljon bele a csészébe...) vagy marad a fél lábon ugrándozás. Mivel váratlanul hasít bele a fájdalom, olyankor ösztönösen kicsapja a lábát. Nagyon nem szeretném, ha így kocsiba ülne, mert ha megint belehasít, vagy a gázra vagy a fékre fog padlóig taposni. Innen egyenesen következik, hogy vagy elcsap valakit, vagy összetöri a kocsit, vagy magát is.

A keddi vizsgáját meg akarja várni, mondván majd szerdán elmegy orvoshoz. Amúgy nincs orvos-parája és szerencsére a férfiakra jellemző "kemény vagyok, öngyógyítok" mentalitása sincs, csak az idejét sajnálja rá.

Már bármire hajlandó vagyok, hogy mihamarabb orvoshoz kerüljön, mert a jelek szerint ő nem fogja fel, hogy egy térdműtét után 6-8 hétig max mankóval tud közlekedni. Mivel az autó munkaeszköze, eléggé betenne neki, ha nem vezethetne két hónapig.

Három napja vitatkozom vele, hogy tolja már el a hátsóját orvoshoz, de csak a kifogásokat hallom.

Bármi ötlet? (fizikai erőszakot - azaz kocsiba tuszkolás - nem tudok alkalmazni, ő az erősebb :)) bááár, fél lábon már nálam az előny :)

2011. máj. 14. 00:13
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Szia, utolsò vagyok! Esetleg te is felhìvhatod a hàziorvost, elmesélni neki, hogy mi van, mit javasol!! Ha azt mondja megnézi, akkor màr nincs hova "kekeckednie" a férjednek, akkor menni kell, az orvos mondta, hogy meg kell nézze, mert ebbôl baj lehet, nem? Sôt a telefonban egy-két mondatban azt is le tudnà neked esetleg mondani, hogy mondjuk a részleges térdszalag szakadàsnak mik a tûnetei, biztos jelei... Egy pròbàt megér, még nincs késô!
2011. máj. 14. 13:33
 22/26 anonim ***** válasza:

[link]

Kicsit lejjebb van a tünetek leirása meg a következményeké is.

2011. máj. 14. 14:13
 23/26 anonim ***** válasza:

én vagyok a 14L.

apukám focizott és akkor kezdődött neki,már nemtud focizni,ha egy picit is megerőlteti,már nem tud lábra állni,ő is halogatja,és egyre rosszab,elment orvoshoz porcerősítőt is szed,de meg kell műteni,azt mondta az orvos a térdfájás nem gyerekjáték,és apukámat is most fogják majd műteni,mert már nemtud rálépni,össze vissza serceg a térde..

2011. máj. 15. 14:45
 24/26 A kérdező kommentje:

Na, van némi előrelépés. Ugyanazon a térdén van egy zsírdaganat (jóindulatú göb a bőr alatt), amit már korábban is le akart vetetni. Most keddre lett volna időpontja, de véletlenül rászervezett egy vizsgát.

Akkor ugrott be, hogy unokatesóm traumatológián dolgozott, biztos ismer szakembert. Felhívtam, mondta, hogy hétfő reggel intézi is, tud egy nagyon jó reumatológus-sebészt.

Úgyhogy ott mindkét dolgát megoldják egyszerre.

Az unokatesóm meg intézkedik neki, úgyhogy felé lenne kellemetlen, ha visszamondaná, mert mondhatni szívességet kért tőle. (oké, én uszítottam rá, de az eredmény szempontjából mindegy :))

2011. máj. 16. 00:37
 25/26 anonim ***** válasza:
hajrá
2011. máj. 16. 01:44
 26/26 anonim ***** válasza:
Gtarulálok, hogy sikerült megoldanod. A párodnak jobbulást kivánok - és majd irj, hogy mi lett belöle.
2011. máj. 16. 07:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!