Hogyan beszéljem rá a férjemet?
Néhány napja valami történt az egyik térdével, fáj neki, időnként nem tud ráállni, vagy ha mégis, összecsuklik a súlya alatt. (Amúgy normál súlyú, egészséges.)
A neten nézegettem és szalagproblémának tűnik. A gyógyszertárban is rákérdeztem, hogy érdemes-e erre fáslit vagy ilyesmit tenni. Amikor elmeséltem, mondta a hölgy, hogy baromi gyorsan menjen orvoshoz, mert hasonló tünetekkel hősködött egy kolleganője és annyira szétnyírta a terheléssel az ízületet, hogy végül műteni kellett.
A férjem jelenleg féllábon ugrándozva közlekedik, mint egy amorf veréb. Orvoshoz csak napok múlva akar menni, mert dolgozik és vizsgaidőszaka is van. Oké, tényleg le van terhelve, de szerintem megérne egy vizsgahalasztást vagy táppénzes napot, hogy megelőzze a műtétet.
Ő erősködik, hogy ráér addig. Viszont vagy összecsuklik (ma már egyszer én vittem ki pisilni, mert használhatatlan volt éppen a jobb lába és támasztani kellett, hogy ne boruljon bele a csészébe...) vagy marad a fél lábon ugrándozás. Mivel váratlanul hasít bele a fájdalom, olyankor ösztönösen kicsapja a lábát. Nagyon nem szeretném, ha így kocsiba ülne, mert ha megint belehasít, vagy a gázra vagy a fékre fog padlóig taposni. Innen egyenesen következik, hogy vagy elcsap valakit, vagy összetöri a kocsit, vagy magát is.
A keddi vizsgáját meg akarja várni, mondván majd szerdán elmegy orvoshoz. Amúgy nincs orvos-parája és szerencsére a férfiakra jellemző "kemény vagyok, öngyógyítok" mentalitása sincs, csak az idejét sajnálja rá.
Már bármire hajlandó vagyok, hogy mihamarabb orvoshoz kerüljön, mert a jelek szerint ő nem fogja fel, hogy egy térdműtét után 6-8 hétig max mankóval tud közlekedni. Mivel az autó munkaeszköze, eléggé betenne neki, ha nem vezethetne két hónapig.
Három napja vitatkozom vele, hogy tolja már el a hátsóját orvoshoz, de csak a kifogásokat hallom.
Bármi ötlet? (fizikai erőszakot - azaz kocsiba tuszkolás - nem tudok alkalmazni, ő az erősebb :)) bááár, fél lábon már nálam az előny :)
Próbálj rá észérvekkel hatni, ha van egy kis esze, akkor felfogja, hogy önveszélyes(ha autóba ül, akkor köz is).
Egyébként marad a zsarolás, ami nem szép dolog, de felettébb hatékony.
Mondd el neki, hogy mennyire félted, akár a vezetés miatt, vagy csak attól, hogy elesik valahol.
Minél tovább halogatja a dolgot annál többet árt magának és annál tovább fog tartani a gyógyulás, sőt a esetleg műtétre kerül a sor annak a sikerességét is kockáztathatja. A sercegő hang a porcok sérülésére is utalhat, az pedig nagyon nem jó.
Saját példám: fájt a térdem, dokik küldözgettek egyik helyről a másikra és mire műtétre került sor csak azt érték el, hogy nem lehetett megcsinálni a teljes műtétet, mert túl nagy lett volna a kockázat, eredmény képpen több műtét kellett.
Taxival is elviheted. Jelentsd be amikor ráér, és vigyed.
Mindegy mi a kifogás, a kifogás az kifogás.
Nomármost próbáld mondani neki, hogy ha húzza, annál több időt fog kiesni mindenből, amitől most nem tud elszakadni. Minél nagyobb a baj, és a dolgok elhúzásával azok bizony súlyosbodni szoktak - annál később, esetleg nehezebben gyógyul. Hátha ráveszi magát, hogy hát ez igaz lehet. Sok sikert !
Szia! tudom nem ugynaz egy kutya, meg egy ember, de tavaly nyàr elején elkezdett sàntìtani a nagykutyànk, orvos csak hùzta a dolgokat, mondott fût fàt, havi 30 ezres gyògyszereket adott a vége az lett, hogy elszakadt a térdszalagja egy nagyobb ugràsnàl, mûtét, ugyanùgy sercegett az izûlet hajlìtàsnàl...
Mindegy is, nekem is egybôl ez jutott eszembe!
Vidd el taxival, vagy tényleg hìvd ki az ûgyeletet, ezzel nem szabad jàtszani. Tudom, hogy te tudod, de ezt most "sajnos" neked kell megértetni vele, az hogy a hétvégi ûgyeletben ki - milyen orvos van ott, azt nem lehet tudni, de megvizsgàlni meg tudja, és be tudja hìvni a màsik rvost is, ha ùgy làtja szûkség van rà, ez nem lehet akadàly, és ha ennyire sjanàlja az idejét, akkor a hétvége éppen megfelelô arra, hogy a hétkôznapi kôtelezettségei rovàsàra nem vesztegesse az idejét!
Talàn még az érzelmi zsarolàs is belefér ebben az esetben! Verd ki a hisztit, olvasd a fejére, hogy te egy férfibe szerettél bele, nem egy kisfiùba! vagy tényleg nem tudom, de VIDD ORVOSHOZ!!!!!
Sok sok sikert!!!
Hát, emlős-emlős, úgyhogy akár lehetnek átfedések a mozgásszervi problémáknál. Én is csak az alapvető anatómiai tudásomra támaszkodom, de diagnosztizálni nem merek, mert nem vagyok orvos. A szalag csak egy tipp részemről, szeretném, ha egy orvos mondaná meg pontosan, hogy mi baja van.
Most estig az egyetemen van, de vagy este vagy holnap elrángatom.
A neten próbáltam olyan leírásokat keresni, amik a tüneteit leírják és a lehetséges szövődményeket, de eddig nem sok sikerrel jártam. Pedig lehet, hogy egy ilyen orvosi szöveg ráijesztene.
Nem szoktunk veszekedni, de most lehet, hogy elkezdem, ha ezen múlik a lába...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!