Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van valakinek olyan férje/élet...

Van valakinek olyan férje/élettársa, akinek első uta az Édesanyjához vezet munka után és csak utána megy a feleséghez/párhoz? Ilyenkor mi a teendő? Lehet-e ezen változtatni, ha igen, hogyan és egyáltalán érdemes próbálkozni?

Figyelt kérdés
(első közös gyermeket váró kismama)
2011. máj. 13. 08:59
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
49%

Ez így nem normális, ha a munka után a férjed rögtön az Anyjához megy, miközben tudja, hogy otthon várja a felesége.

Amint már írtad beszéltél vele erről, de semmi változás, sajnos szerintem itt a gyerek sem fog változtatni miután megszületik. Elképzelhető, hogy akkor is az Édesanyja lesz az első, és Nem Ti. Sajnálom, hogy a férjed azt nem érti meg, hogy munka után menjen haza és csak utána menjetek át anyósodékhoz.

Párom testvére is ugyan ilyen. Igaz nem mindennapos, de nekem akkor is fura, hogy elsőnek elmegy az anyjához, de közben leül játszani a tesója gépén.

Párommal tegnap is volt egy kis vitánk ebből kifolyólag, de nem a tesója véget. Hanem megkérdezte az anyját egy bizonyos dolog véget, de ez még okés is, de olyan dologban amit Ő maga is eltud dönteni 26 éves létére. Én 20 éves lány vagyok és eltudom dönteni mit akarok, de Ő meg nem?! Mondtam neki, hogy ha ilyen semmiségen is kikéri az anyjáék véleményét akkor mit várjak a későbbiekben tőle? Hogy még akkor is kikéri majd a véleményüket ha gyereket akarunk?! Hogy például korai még vagy sem. Szóval...

2011. máj. 13. 09:43
 22/63 anonim ***** válasza:
26%
Szegény pasi...részvétem a férjednek kedves kérdező.
2011. máj. 13. 09:57
 23/63 anonim ***** válasza:
65%
Ugyan már! Semmi olyat nem írt a kérdező,hogy befolyásolnák bármiben is a férjét. Tényleg ekkor a gond,hogy ha mondjuk útba esik, akkor meló után beugrik megnézni az anyukáját. Hú, ezért biztos egy sz@r ember. Nem értem miért kell már ilyeneket a falra festeni,hogy biztos majd a gyereknevelésbe is beleszól meg stb. Majd, ha azt írja a kérdező,hogy mindenben az anyját kérdezi először a férj, akkor lehet ilyeneket írni. De egyenlőre az a "bűne" szerencsétlennek,hogy kb. 10 percre beugrik az anyjához. Komolyan ettől lesz valaki rossz apa, vagy férj? Bezzeg milyen jól esne majd, ha öregkorunkra ránk nyitná a gyerek az ajtót és azért a 10 percért nem puffogna a menyünk. Csak most 30 évesen, főleg, akinek nincs gyereke, nehezen tud belegondolni,hogy mi lesz, ha megöregszik!
2011. máj. 13. 10:02
 24/63 anonim ***** válasza:
70%
Bánthatja minden második a kérdezőt, de ez nagyon rosszul tud esni. Én vagyok aki írtam, hogy az én férjem is ilyen. Egy példa , tegnap este vártam haza a férjemet vacsorával , gondoltam együtt esznek a kislányommal. Nem jött időben, felhívtam, mondta anyósoméknál van.MOndtam igyekezzen, mert várjuk. Fél óra múlva még mindig sehol, leültünk enni. Megérkezett kb. 15 perc múlva. Akkor kérdezem én ez normális és tudom, mert már párszor fültanúja voltam, hogy anyós tartja ott, azzal hogy pl. egyél itt kisfiam.
2011. máj. 13. 10:04
 25/63 anonim ***** válasza:
93%

09:31-es vállalomos válaszoló vagyok.

SAJÁT nézetem szerint attól, hogy én és a férjem összeházasodtunk és megszületett a kislányunk nem lett új családunk. A régi családom bővült 2 fővel és neki szintúgy. Elvárom, hogy ugyanolyan fontosak legyünk mi ketten, mint a szülei, de azt nem, hogy fontosabbak.

2011. máj. 13. 10:05
 26/63 anonim ***** válasza:
86%

Az én anyám éveken keresztül minden áldott nap a nagyanyámhoz ment először, munkából. Senkinek (sem apámnak, sem nekem, sem a tesómnak) nem jutott eszébe ezen kiakadni. Bárcsak még mindig mehetne/mehetnénk!

Én nem lennék rá büszke, ha csak 3-szor láttam volna az anyósomat, az biztos, pedig én sem szeretem a harapós kutyákat, elhiheted. Azért van szánk, hogy udvariasan ennyit mondjunk, pl. a férjünknek, ha már az anyósnak nem akarjuk, hogy "kérlek, fogd meg a kutyákat, amíg bemegyek, mert félek tőlük". Ha nem teszi meg szó nélkül, az NAGYON gáz, de akkor nem az anyósban van a hiba...

Mellesleg szerinted ha tényleg harapnának a kutyák, megkockáztatnák, hogy megharapnak? Nem hiszem, ők sem bolondok. Ettől függetlenül a férjednek kutya kötelessége megfogni őket, vagy megkérni a szüleit, hogy tartsák őket távol tőled.

2011. máj. 13. 10:09
 27/63 anonim ***** válasza:
61%

Kedves Kérdező!

Többen kérdezték már, csak nem válaszoltál arra a kérdésre, hogy útba esik-e a párodnak az édesanyja lakása, és hogy mennyi időt tölt ott?

Mert ha útba esik és nem órákat tölt ott, akkor én sem értem, mi a problémád, pedig én is "féltékeny" vagyok anyósra. Egyetértek azokkal, akik előrevetítik, hogy mi is leszünk öregek, és örülünk majd a látogatásoknak.

Továbbá! Ha te azidő alatt, míg udvarolt, megházasodtatok és várjátok a babát 3x voltál hajlandó elmenni anyóshoz, akkor mégis hogy mondhatod, hogy pedig te mondod párodnak, hogy menjetek együtt? És látogassa olyan sűrűn a veletek egy városban lakó anyját, amilyen sűrűn te ráveszed magad? Mert a számokból ítélve ez nem lenne valami sűrű látogatás.

2011. máj. 13. 10:50
 28/63 A kérdező kommentje:

Válaszolok: annyira nem esik útba, de kicsi ez a város. Ismétlem, nem azzal van a gondom, hogy látogatja. Én is ezt tettem és tenném, ha még lenne kit... De itt többről van szó. Velem nem él egy háztartásban, nincs közös kassza stb. Én fenntartom a lakást, amiben lakom, ő csak idén kezdett beszállni vmely mértékben... Az viszont természetes, hogy otthon fizeti az összes számlát, fenntartja a házat. Ezzel sincs gondom, már azt is javasoltam, hogy a mi közös kidásainkba vegyük be az Ő otthoni dolgait, nekem nem gond, legyen az is közös kiadás. Anyuka rezsije, meg ami kell.

Ezt is szívesen vállalnám, csak azért, hogy együtt élhessek a férjemmel egy háztartásban, egy családként. Úgy, ahogy azt szokták.

2011. máj. 13. 11:05
 29/63 A kérdező kommentje:
Az meg hogy nem sűrűn megyek, egy egyszerű dolog miatt van. Két nagytestű nem túl barátságos kutya közé nem szívesen megyek be a gyerekemmel együtt (van egy lányom), ha senki nem veszi a fáradságot, hogy egy kicsit megkönnyítse a bejutást számomra. Nem tehetek róla, egyszerűen félek a harapós kutyáktól! Elnézést!
2011. máj. 13. 11:07
 30/63 A kérdező kommentje:
A férj nyilatkozata: "Nem tudok onnan elszakadni, ahol 30 évig éltem..."
2011. máj. 13. 11:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!