Apánk "mérgező" mivolta ellen lehetnek esélyeink?
Én eljöttem - 46 évesen is gyerekként keelnek, ha látogatunk.
Bátyám otthon maradt - ma ő a főnök. Igaz múltkor is belecsapkodták a teásbögréket a billentyűzetbe apámmal - de ez bizony vele jár.Ha otthon maradsz : felnőhetsz. De akkor fel kell vállalni a konfliktusokat. Ma és tíz év múlva is, minden nap.
Szerintem örülj, hogy még veletek lehet apukád - és harcolj meg vele! Minden nap. Abban a könyvben vannak technikák.
A trónt nem adja át senki önként: ha te akarsz uralkodni, akkor le kell dönteni őt!
Vagy vállalod, hogy egyelőre ő a király, és hű alattvaló maradsz.
De pl. tanulhatsz. Mi a végzettséged?
Ez normál esetben úgy működik, hogy 18-20 évesen az ember kitanul egy szakmát vagy szerez a diplomát, és albérletben él és dolgozik, és nem ám az apja a főnöke meg ő teszi alá a lakást. De önállók és ha ambiciózusak, el is érik a céljaikat.
Ha te tényleg ki akarsz törni, amit őszintén kétlek, akkor igen, most, 3x éves fejjel kezdd el járni ezt az utat, ha már idáig vártál, és most nem jó.
Vagy pedig maradsz apádnál, és kussolsz, mert nem a saját seggeden szarsz...
C verzio, jo tünderek...? Dragam, mi nem vagyunk jotünderek (vagy megis?:)), akik a 3 kivansagodat teljesitik, viszont az eletedet te magad teremted. Szerintem jobb, ha elfogadod apadat igy, ahogy ö van, es almodozas helyett megteremtened az eletedet.
A mult mar nincsen, 7 ev alatt minden egyes sejtünk megujul, de van, ami naponta. Mas ember vagy, mint tegnap voltal, minden pillanatban dönthetsz mashogy.
Elfogadhatod, söt, tiszteletben tarthatod, hogy joga van ugy elni, ahogy akar, az ö penzevel/hazaval azt csinal, amit akar. Az eletet a szüleinktöl kaptuk, ez mar megvan. Ugye kifejezetten jo erzes, egy nagy teher megy le a valladrol, ha arra gondolsz: megadod apadnak az eleve szabad jogat, eldöntheti, mit kezd a hazaval (fenntartja-e vagy nem), az eletevel, ahogy Te is a tieddel....?
Elsö dominot... Na es? Szerinted miert születtel pont oda, ahova? Szerintem minden, ami megtörtenik velünk, arra valamikor, valahol igent mondtunk. De ha ebben nem is hiszel, vedd eszre, hogy az a gyerekkorod volt, most felnöttkent meg jogod van felnött lenni, amiröl mar irtam.
Többször irtad: ma magyaro-on... hol van itt a megoldaskereses? Vagy nem azt akarsz? Ha szerinted magyaro-on nem, miert nem külf-re mesz?
Ezt mar irtak, de en is (13.17) egesz vegig arrol irtam, hogy ne apadon akarj valtoztatni, hanem magadon: kivülallokent pont a te esetedböl latszik, hogy ö egy tükör, akinek fenyeben meglathatod azt, amire az elet meg akar tanitani, amit vallaltal valamikor, es mi mast tudsz most tenni, mint azt mondani (hangosan, a gep mellett is javaslom): vallalom, megcsinalom, kihozom a legjobbat magambol. Ugy is felfoghato, hogy ö a viselkedesevel ehhez hozzasegit...
Egyebkent vezetö tipusuakbol körülöttem is sok van :))... (Lehet, hogy mar el is tanultam tölük?) Nem mind kezelhetö szerintem, de a lenyeg, hogy belül magunkban legyen kerek a vilag, a belsö nyugalom, belül tudd, mit miert, ott legyel magaddal rendben.
Asszertivitas - erre is rakereshetsz a neten.
Dale Carnegie: Sikerkalauz köteteiben is akad a kommunikaciorol (is).
Es figyelmesebben olvass szerintem, akar többször is ugyanazt... (Csak mert mint kiderült, olvastal mar ilyen könyveket, mint a Mergezö szülök, de valami szerintem elkerülte a figyelmedet... Nem baj, csak meg egyszer/ketszer/többször... akar a kommenteket is.)
37/N
13.17.
Mennyi az esély?
Jó hírem van: 100%
Mindenki felnőhet, aki akar. Ha akar.
A leírásod alapján a te apád egész normális. Nem lesz túl nehéz dolgod, persze mindenkinek a saját keresztje a legnehezebb. Csak le kell válnod. Pl. a cukor jó, de ha sokat eszem, méreg. A víz életszükséglet, de ha iszom 6 litert egyszerre, vízmérgezést kapok.
Apáddal semmi baj: amint kikerülsz a hatása alól, nem mérgezni fog, hanme támogatni. Ez rajtad múlik. Most te ragaszkodsz a függéshez. Ne érdekeljen mindig, hogy "jaj, mit fog szólni a papa" ! Tedd, amit gondolsz. Vagy bejön, vagy nem. Vagy tetszik neki, vagy nem. De nem szükséges ehhez méregetned magadat. Tedd csak amit jónak látsz. Apád majd reagál ahogy tud. Csak nyugtasd meg: szereted, tiszteled, de más megoldásaid vannak ERRE - s ERRE a dologra. Nem fog neki tetszeni. De beszállsz a villanyszámlába, a fűtésbe, van neki kihez szólnia, ráadásul szeret is.: nem fog kitagadni. Ha mégis, akkor majd ügyvédhez fordulsz a köteles részért.
Kinél van a bélyegző? És a pénztárkulcs?
Beszéld meg vele, hogy jövő évtől te irányítod a céget, mit szól? Számítassz rá, mint tanácsadóra. Talán örül, hogy visszavonulhat. Nem tudhatod...
Nem azt kell keresni, hogy mit nem lehet, hanem azt, hogy mit lehet? Mit igen? Magyarországon, vagy másutt.
Én tapasztaltam, hogy igaz a mondás: lehetetlen nincs. Csak tehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!