Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érdemes egy "mérgező szülővel"...

Érdemes egy "mérgező szülővel" elolvastatni a Mérgező szülők c. könyvet? Képes lenne beismerni (legalább magának), hogy magára ismert? Vagy terelne?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 18. 11:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A mérgező szülőkből pontosan ez hiányzik, a beismerés.
2011. ápr. 18. 11:38
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Feltehetőleg a mérgező szülő magának is hazudik.
2011. ápr. 18. 11:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak "kicsit mérgező" és elég bensőséges ahhoz a kapcsolat, hogy a gyereke kérésére olyat olvasson, ami rávilágít(hat) a hibáira és ezt megteszi, akkor miért is ne? Bár ezesetben meg nem biztos, hogy szükséges, mert nem is mérgező annyira.

A könyv egyébként azt sugallja számomra, hogy a szülőket megváltoztatni szélmalomharc, nem nagy rá az esély, ellenben a bennünk lakozó szülőfüggő elnyomottságot érző lényt át lehet alakítani. Azt, hogy mennyire vesszük fel a szülői diktatúrát vagy sem.

Mert ha magad ellenében is behódolsz a szülőnek=kapitulálsz, jobb a békesség, feladod magad->szülő irányít

Ha hevesen tiltakozol és változást sürgetsz a szülőnél?->a kezébe adod, hogy megadja-e neked vagy elutasít. Akkor megint ki irányít?

Vagy:

A tudomásulvétel közömbösségével állást foglalsz és higgadtan kimondod, hogy ebben eltér a véleményetek, esetleg sajnálkozol, hogy ő ezt így látja, de rögtön hozzá teszed, hogy te másképpen és megy az élet tovább. A szülő részére nem marad "támadási felület".

Egyébként még a mérgező szülők élete is nyugodtabb lesz, ha gyerekük ezzel a módszerrel és nem heves veszekedések közepette önállósul.

2011. ápr. 18. 11:45
 4/9 anonim ***** válasza:
19%
Nagy divat lett ez a Mérgező Szülők dolog. Csupán az a probléma, hogy a kamaszok szemben minden szülő rossz/gonosz/mérgező/stb, aki nem nézi el szó nélkül az összes hülyeségüket, hanem megpróbálja nevelni őket.
2011. ápr. 18. 12:33
 5/9 A kérdező kommentje:
Ez tény. Csakhogy én már nem vagyok kamasz, és tényleg problémáim vannak a szüleimmel.
2011. ápr. 18. 12:34
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy magukra ismernének.
2011. ápr. 18. 12:55
 7/9 anonim ***** válasza:
34%
Ha már nem vagy kamasz, akkor miért okoz olyan nagy problémát a szülőkkel való kapcsolatod. Élj önálló életet, amibe csak a szükséges mértékig kell bevonnod a szülőt. Nem tudom miről szól ez a könyv, de nem hiszem, hogy felnőtt létedre ebből kéne oktatnod a szülődet.
2011. ápr. 18. 14:29
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

de gyönyörű ez a reklám. Ha meg nem az akkor mánia.

Válaszolva igen, felismerhethi ha nem túl egoista s van benne képeség a hibáit felismerni. Talán szégyenleni is fogja de az más kérdés, hogy megmarad egy belső ejnye bejnyénél vagy tesz is érte, hogy más legyen a kapcsolta. Akarat s ember kérdése csupán.

2011. ápr. 18. 14:35
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy beismerné. Pont attól "mérgező" egy kapcsolat, szülőkkel, de lehet házaság is, hogy az a fél, aki generálja a konfliktusokat, az annyira nem lát ki a saját világából, annyira csak a saját igazát fújja, hogy ezért lehetetlen rendezni a viszonyokat.

Szerintem pont az ellenkezőjét váltaná ki belőle, még rád mondaná, hogy milyen aljas vagy, hogy őt "mérgezőnek" nevezed.

Nekem a volt barátom volt ilyen "mérgező", agresszív, bántalmazó, mikor mondtam neki, hogy ne üvöltözzön, és ne hordjon le mindennek, ne k..rvázzon le, ha úgy tarja kedve, ne sapkodjon, ne rugdossa ordítva a bútorokat, mert ez is a bántalmazás egy formája, azt mondta, hogy én provokálom őt, és hülyeségeket olvasok azért, hogy őt felidegesítsem és kikészítsem. És még agresszívebb lett.

A mai napig meg van róla győződve, hogy ő egy toleráns, kedves ember, akit én szemét módon otthagytam.

Szerintem az igazán "mérgező szülő" is ilyen, nem látja be a saját hibáit, torz képe van önmagáról.

Ő a jó, akinek a bántalmazása jogos, te meg a rossz, aki megérdemli a bántást.

Ettől mérgező, mert nem képes beleélni magát a másik helyzetébe.

Úgyhogy szerintem hagyd, ne mutasd meg neki a könyvet, csak olaj lenne a tűzre.

2011. ápr. 19. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!