Nem tudom mi tévők legyünk. Menjen, vagy maradjon?
Ott kezdem, hogy mostanság nem jövünk ki a pénzünkből. Főleg, hogy itt volt a tél, na meg pont télre költöztünk el albérletbe a kislányunkkal. Folyamatosan mínuszba vagyunk.
Adódott egy lehetőség, hogy a férjem elmenne Balatonra dolgozni idény munkára. Nagyon jól keresne. Csak ott van a hiba, hogy kb 5 hónapig haza se tudna jönni, mert igazából minden nap dolgozna. Jelenleg 8 hónapos a kislányunk, és 13 lenne, mikor hazajön. Úgy gondolom ennyi idő után meg sem ismerné az apukáját. Na meg nekünk is iszonyú nehéz lenne kibírni azt az 5 hónapot.
De nagyon-nagyon szükségünk van a pénzre, mert így ha elmenne, akkor végre vehetnénk egy saját házat, és annak törlesztenénk a hitelét, nem pedig az ablakon dobálnánk ki a pénzt, mint itt az albérletbe.
De 5 hónap!!!!! Igaz már arra is gondoltam, hogy ha itthon hagyná a kocsit, legalább havonta elmennénk meglátogatni őt.
Igazából jelenleg nem látok más kiutat a gondjainkból.
Nagyon nehéz döntés, légyszíves mondjátok el a véleményeteket, ti hogy döntenétek?!
Köszönöm.
Mi is hasonló helyzetben voltunk/vagyunk, csak nekem egész Angliáig kellett utaznom, hogy munkát találjak.
5 hónap nem a világ és 13 hónaposan még nem olyan nagy az a gyerek, hogy behozhatatlan hátránya származna belőle az apa-gyerek kapcsolatnak.
Igen jó munka lehet, ha 5 hónap elég ahhoz, hogy saját házba fektessetek bele...én simán elvállalnám, legalább közelebb lennék a férjemhez.
Igen, tényleg nem az Isten háta mögött van. Azért ez megnyugtató, hogy mégis itt van Mo-n. Bár azért vonattal nem a legszerencsésebb nekivágni egy pici lánnyal. Igaz az sem lehetetlen, csak sokkal több szervezést igényel.
Azért vennénk fel hitelt, mert addig lejár a kocsirészletünk, és az plussz az albérlet ára már bőven kiteszi a ház törlesztőrészletét. És akkor már mért ne a sajátunkat fizessük? Ha már egy mód van rá ne más zsebét tömjem havonta.
Mikor öcsém fél éves volt apukám Németországba ment dolgozni egy fél évre..... A ballagásomon ott sem volt....Így utólag azt mondom megérte.
A kislány még kicsi nem fog emlékezni rá hogy az apu nem volt mellette egy ideig ilyenkor még az anya a minden, és anyagilag pedig megoldás lenne számotokra, azt .....
Igen, tényleg szinte minden hónapban 7 napból 7-et dolgozna 12-14 órával. Néha egy-egy szabadnapja lenne. De már július-augusztusba egyáltalán nem. Elég rossz, hogy mások még Németből is hazajárnak 2 hetente, havonta, ő meg itt lenne, és mégsem.
Az odaköltözés eddig azért nem került szóba, mert neki ott lenne biztosítva szállás a munkahelye fölött. Nem tudom megéri-e külön albérletet bérelni 5 hónapra. Na milyen érdekes, ilyenkor már úgy beszélek, mintha 3 nap lenne, és nem biztos hogy megéri hurcolászkodni :-)
Egyébként én nem dolgozok, gyesen vagyok a picivel.
De mindenképp felhozom mostmár neki ezt az albérlet témát.
Annyiból nem éri meg leköltözni, hogy az is plusz anyagi kiadás, ráadásul mindent összepakolni, majd az új helyen kipakolni...babával még nehezebb.
Az elmúlt 2 évben 3-szor költöztem, nagyon utálatos munka.
A Balatonnál pedig biztos nem találtok olcsó albérletet, majd 5 hónap múlva vissza ismét keresgélni...én maradnék ahol vagyok.
Most én is töröm közbe a fejem. Nem minden bútor a mienk, kb a fele. Az még hagyján, mert legfeljebb addig elvisszük a közelben élő anyukámékhoz. Na de ugye a balcsinál nem ennyi lenne egy bútorozott albérlet, mint itt ahol élünk, szerintem legalább a duplája. Bár azért ez nem állítom, sosem néztem utána, csak sejtem.
Huhh...de azért úgy látom szinte mindenki azt mondja menjen, mert nem a világ vége. Igazatok kell legyen, a családunkért tenné. És ki kell bírni. Meglátogatjuk minden hónapban inkább.
Azért még titkon remélem, hogy a hétvégén megnyerjük az 5-ös lottót, és nem kell többé ilyesmin agyalnunk :-)
Köszönöm mindenkinek a válaszát, sikerült lelket önteni belém, hogy igen is meg kell csináljuk!
Szép napot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!