Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tudom mi tévők legyünk....

Nem tudom mi tévők legyünk. Menjen, vagy maradjon?

Figyelt kérdés

Ott kezdem, hogy mostanság nem jövünk ki a pénzünkből. Főleg, hogy itt volt a tél, na meg pont télre költöztünk el albérletbe a kislányunkkal. Folyamatosan mínuszba vagyunk.

Adódott egy lehetőség, hogy a férjem elmenne Balatonra dolgozni idény munkára. Nagyon jól keresne. Csak ott van a hiba, hogy kb 5 hónapig haza se tudna jönni, mert igazából minden nap dolgozna. Jelenleg 8 hónapos a kislányunk, és 13 lenne, mikor hazajön. Úgy gondolom ennyi idő után meg sem ismerné az apukáját. Na meg nekünk is iszonyú nehéz lenne kibírni azt az 5 hónapot.

De nagyon-nagyon szükségünk van a pénzre, mert így ha elmenne, akkor végre vehetnénk egy saját házat, és annak törlesztenénk a hitelét, nem pedig az ablakon dobálnánk ki a pénzt, mint itt az albérletbe.

De 5 hónap!!!!! Igaz már arra is gondoltam, hogy ha itthon hagyná a kocsit, legalább havonta elmennénk meglátogatni őt.

Igazából jelenleg nem látok más kiutat a gondjainkból.

Nagyon nehéz döntés, légyszíves mondjátok el a véleményeteket, ti hogy döntenétek?!

Köszönöm.

2011. máj. 12. 10:22
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Mi is hasonló helyzetben voltunk/vagyunk, csak nekem egész Angliáig kellett utaznom, hogy munkát találjak.

5 hónap nem a világ és 13 hónaposan még nem olyan nagy az a gyerek, hogy behozhatatlan hátránya származna belőle az apa-gyerek kapcsolatnak.

Igen jó munka lehet, ha 5 hónap elég ahhoz, hogy saját házba fektessetek bele...én simán elvállalnám, legalább közelebb lennék a férjemhez.

2011. máj. 12. 10:33
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Naná hogy menjen. sőt ha már kap pénzt, abból meg is tudjátok látogatni vagy ő jön haza. azért talán van egy szabadnap.
2011. máj. 12. 10:33
 13/31 A kérdező kommentje:

Igen, tényleg nem az Isten háta mögött van. Azért ez megnyugtató, hogy mégis itt van Mo-n. Bár azért vonattal nem a legszerencsésebb nekivágni egy pici lánnyal. Igaz az sem lehetetlen, csak sokkal több szervezést igényel.

Azért vennénk fel hitelt, mert addig lejár a kocsirészletünk, és az plussz az albérlet ára már bőven kiteszi a ház törlesztőrészletét. És akkor már mért ne a sajátunkat fizessük? Ha már egy mód van rá ne más zsebét tömjem havonta.

2011. máj. 12. 10:34
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Mikor öcsém fél éves volt apukám Németországba ment dolgozni egy fél évre..... A ballagásomon ott sem volt....Így utólag azt mondom megérte.

A kislány még kicsi nem fog emlékezni rá hogy az apu nem volt mellette egy ideig ilyenkor még az anya a minden, és anyagilag pedig megoldás lenne számotokra, azt .....

2011. máj. 12. 10:36
 15/31 A kérdező kommentje:

Igen, tényleg szinte minden hónapban 7 napból 7-et dolgozna 12-14 órával. Néha egy-egy szabadnapja lenne. De már július-augusztusba egyáltalán nem. Elég rossz, hogy mások még Németből is hazajárnak 2 hetente, havonta, ő meg itt lenne, és mégsem.

Az odaköltözés eddig azért nem került szóba, mert neki ott lenne biztosítva szállás a munkahelye fölött. Nem tudom megéri-e külön albérletet bérelni 5 hónapra. Na milyen érdekes, ilyenkor már úgy beszélek, mintha 3 nap lenne, és nem biztos hogy megéri hurcolászkodni :-)

Egyébként én nem dolgozok, gyesen vagyok a picivel.

De mindenképp felhozom mostmár neki ezt az albérlet témát.

2011. máj. 12. 10:41
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Én is erre gondoltam. nem mindegy hol fizeted az albérletet? Otthon vagy a Balatonon? Hát akkor inkább legyetek együtt.téged szinte semmi nem köt a lakhelyedhez.
2011. máj. 12. 10:45
 17/31 anonim ***** válasza:
91%
Ahol vagytok ott mond fel az albérletet, és együtt menjetek a Balcsira.
2011. máj. 12. 10:46
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
De ha az albérletben a cuccok az övéik (bútorok stb) akkor nem egyszerű a költözés és tényleg nem éri meg 5 hónap miatt, szállíttatni meg vesződni vele....mégiscsak 5 hónap
2011. máj. 12. 10:47
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Annyiból nem éri meg leköltözni, hogy az is plusz anyagi kiadás, ráadásul mindent összepakolni, majd az új helyen kipakolni...babával még nehezebb.

Az elmúlt 2 évben 3-szor költöztem, nagyon utálatos munka.

A Balatonnál pedig biztos nem találtok olcsó albérletet, majd 5 hónap múlva vissza ismét keresgélni...én maradnék ahol vagyok.

2011. máj. 12. 10:48
 20/31 A kérdező kommentje:

Most én is töröm közbe a fejem. Nem minden bútor a mienk, kb a fele. Az még hagyján, mert legfeljebb addig elvisszük a közelben élő anyukámékhoz. Na de ugye a balcsinál nem ennyi lenne egy bútorozott albérlet, mint itt ahol élünk, szerintem legalább a duplája. Bár azért ez nem állítom, sosem néztem utána, csak sejtem.

Huhh...de azért úgy látom szinte mindenki azt mondja menjen, mert nem a világ vége. Igazatok kell legyen, a családunkért tenné. És ki kell bírni. Meglátogatjuk minden hónapban inkább.

Azért még titkon remélem, hogy a hétvégén megnyerjük az 5-ös lottót, és nem kell többé ilyesmin agyalnunk :-)

Köszönöm mindenkinek a válaszát, sikerült lelket önteni belém, hogy igen is meg kell csináljuk!

Szép napot mindenkinek!

2011. máj. 12. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!