Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg a páromnak,...

Hogy mondjam meg a páromnak, hogy mit szeretnék?

Figyelt kérdés

van egy 7 honapos kislányunk és még külön élünk. 2 hét mulva valószinüleg oda fogok hozzájuk költözni. Én gyesen vagyok, mellettre egyetemre járok. A párom fél8tol fél5ig dolgozik. Hogy mondjam meg neki, hogy azt szeretném, ha minden nap 6-tól 8-ig ö foglalkozna a babánkkal /etetés, fürdetés és altatás van benne/ és hétvégente meg délelött szintén?

Még nem nagyon vette ki a részét a gyrerknevelésböl, mert sajnos 100km van köztrünk. Elég nehéz természete van, szereti azt csinálni amit ö elgondol, ezért félek. Viszont én is szeretnék egy kis pihenöt és a sulirra is nagyon sokat kell tanulni, egyik mamára sem számithatunk..

2009. márc. 11. 09:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%

Egyszerűen mondd meg.

Az nagyon rossz, ha azzal a félelemmel költöztök össze, hogy "Elég nehéz természete van, szereti azt csinálni amit ö elgondol". Így csak egyre kevesebbet "mersz" majd kérni tőle, egyre kevésbé mondod el a véleményedet, a kéréseidet a vágyaidat.

Ha két ember összeköltözik tisztázni kell az alapszabályokat, aztán majd úgyis csiszolódnak egymáshoz. De milyen kapcsolat az, és milyen lesz az idő múltával, hogy "félsz" valamit megmondani neki?

2009. márc. 11. 10:19
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Biztos nem lesz egyszerű és nem fog egyik napról a másikra menni, sőt, valszeg több hónapos munka lesz, de szerintem ha beszélsz vele és látja, hogy igenis szükséged van a segítségére, akkor változni fog. De számíts rá, hogy ezt az "aranyéletet" nehezen fogja feladni, mondd neki azt, hogy nem azt kéred, hogy hagyjon fel teljesen az eddigi életével, de igenis felelős ő is a gyerekért, eddig csak te nevelted (nem csodálom hogy élvezi az életet és azt tesz amit ő akar, hisz 100 km nem kis távolság), de mostmár itt az idő, hogy apaként funkcionáljon.

Persze ne azt mondd neki, hogy innentől kezdve minden hétvégéd el van ásva, mert abból szerintem nem sok jó fog kisülni, de valami kompromisszumot mindenképpen találjatok.

Nekem picit furcsa ez a kapcsolat. De azért sok sikert.

2009. márc. 11. 10:25
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen mondd meg!

Hogy fogllkozott volna, 100km-re? Nem is volt lehetősége.Nekem úgy tűnik, inkább te vagy félszeg. Hogy ő határozott, az jó dolog.Hogy szereti megcsinálni, amit elgondol.

Aki ilyen, annál nem jó "a jó lenne," "nem-érsz rá kicsit"

meg ilyen udvariasnak tűnő formulák, mert egyszerűen megmondja, hogy "nem" pl, mert azt kérdezted, ráér-e? és ez a válasz.

A páromat is idegesíti, ha próbálom rávezetgetni, mit szeretnék, mérges lesz, pedig én udvariasságnak szánom. De ha azt mondom: Kérlek pucolj meg 2kg krumplit 11 előtt, és hozz a boltból 1kg karajt" azt nagyon szívesen megteszi.Ha konkrét a kérés.Vagy megmondja, hogy most nem, de kézilabda után, pl.

Te is mondd azt:

"Szeretném, ha esténként 6-8-ig, és hétvégén két délelőttöt, vagy délutánt Te foglalkoznál a babával, hogy tudjak pihenni és tanulni. Neked jó lenne így? Délelőtt, vagy délután jó?"

Jobb, ha rögtön átszoksz a konkrét, határozott kérésekre, szerintem minden férfi jobban szereti.Ezek a körülirogatások barátnők közt válnak csak be, meg anyukával.

Ha megtette, amit kérsz, köszi, puszi, mosolygás, hadd örüljön! Mondd, hogy "olyan jó, sokat haladtam az anyagban.."ettől szárnyakat kapnak.

Nem lehet így kezdeni egy életet, hogy "félek" Ezt neked kell magadben megváltoztatni! Határozottan, röviden , konkrétan kérj, és megteszi, vagy megmondja, hogy nemtudja, és esetleg találtok más megoldást.Nehogymár a szerelmedtől, a gyereked apjától félj!

2009. márc. 11. 11:24
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyerek érkezése mindenkit megváltoztat. Onnantól ő az első és minden mást hozzá kell igazítani. Apának és anyának egyaránt. Eddig a párod ezt nem érezte, mert nem laktatok együtt. Mielőtt összeköltöztök, próbáld ezt vele megbeszélni. Szerintem fokozatosan hozzászokik majd az új helyzethez. Egyből ne dobd mély vízbe, mert lehet, hogy pont az ellenkezőjét éred el vele, mint amit szeretnél.

Az én férjemnek 37 évig csak magára volt gondja, élte az életét.Aztán összekerültünk, megszületett a kisfiunk. Igyekszik ő, mert nem mondhatom, hogy nem, de látom, hogy "sok" ez neki. Egy nőnek megyen egyszerre a házimunka, a gyerek, esetleg plusz feladat (tanulás, munka), addig a férfi egyszerre csak egyre képes.

Hát szerintem ha összeköltöztök - és úgy érzed, te racionálisabban tudod szervezni az életeteket - akkor fokozatosan alakítsd a "feladatköröket". Összerázódni két embernek egy közös életre mindenképp nehéz, babával meg pláne. Fő erény a TÜRELEM.

2009. márc. 11. 11:36
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Megfogadom a tanácsotokat!
2009. márc. 11. 12:05
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
szerintem meg nem kell finomkodni. olyan nincs, hogy ő kényeskedik amíg te megszakadsz. a gyerekkel mindenkinek egyenlően kell foglalkoznia, miután gyereke van, már nem csinálhat azt, amit akar.
2009. márc. 11. 12:43
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Várj, nem lesz jó, ha egyből hozzávágod a síró, éhes, pisis babát, mert infarktust kap.

Eleinte csináljátok ezt a programot együtt, 10-14 napig úgyis nagyon vár már, nem fogja tudni, hogy ez kérés, azt hiszi, most van a happy program, és az is lesz.Fürdesd, de add a kezébe, kérj oda ezt-azt, legyon ott, míg szoptatod, mikor pelenkázod adjon a kezedbe dolgokat...lényeg, hogy használd ki, hogy vágyik a gyereke után, és tűnjön ez egy jó szabadidős programnak.

(az is)

(előtte megemlítheted, hogy majd a jövőben úgy szeretnéd, hogy ő vigyázna rá este 1-2 órát, míg tanulsz, vagy más dolgod lesz.Nem fürdés előtt, hanem mikor odaköltöztök, de monddd meg, hogy még nem most hanem majd később lesz ez)

Aztán majd szólj időben, két hét múlva, hogy most sok a dolgod, kéred, vigyázzon esténként a picire 18-20 jó-e?

De eleinte fürdesd meg neki a babát már előre délután, tedd tisztába 3/4 6-kor, készítsd elő a kaját, az ágyat, mert egy apukának ennyi is elég lesz kezdetben. Aztán majd lassan átveszi a fürdést, ha úgy alakul.

De rá kell hagyni, ahogy akarja,lehet, csak bemártja a vízbe, vagy beül vele a nagykádba hajózni, akármit csinál, Te csak dicsérd meg! Az apukák jobban tudnak bohóckodni, meg bulizni meg tanulni a gyerekkel, mint ezek a klasszikus gondozási feladatok.

Nem baj, ha csak gumikacsáznak, majd te másnap megmosod a fülét, és ha szalonnát esznek kockára vágva paprikás krumplival ne izgasd magad, apja dolga, ha te tudtál tanulni addig, vagy bármit.

Azt nem lehet elvárni egyetlen aputól se, hogy anyát pótolja, csak apaként fog viselkedni, és ez nagyon jó!

A gyermek imádni fogja.Ezek lesznek a vicces esték.

De minden este nem vonulhatsz el, csak mikor sok a tanulnivaló. 3-asban a legjobb, és időnként neki is kell esti programot csinálni, nem mondhatja örökké a haveroknak, hogy nem érek rá, pelenkáznom kell, mert kiröhögik. Szóval, kérd meg határozottan,(beszoktatás után) mikor valóban szükséges, de ne élj vissza ezzel, ne akard, hogy átvegye a helyedet, csak kisegítsen(ne azt mondja, hogy sietek haza etetni, hanem, hogy sietek haza, mert a kedvesemnek sok a tanulnivalója)

A gondozás elsősorban anyai feladat, az apa inkább megismertet a világgal, és szórakoztat, meg tanít.

Néha hívjatok el valakit, aki vigyáz a kislányra(barát)

és menjetek el ketten valahová! Nektek is most Kezdődik a közös életetek. Kettőtöknek is, nem csak hármótoknak. El ne felejtsd! MInden jót! És Te vagy a nő, a te kezedben van a kis családod és a szerelmed sorsa.

43 éves anyuka(nagyok már)

Keresd meg és olvasd el ezt a könyvet, lehet buta amerikai stílusban, de nagyon jól megtanulhatod belőle a férfinyelvre fordítani a kéréseidet, érdemes elolvasnod!

GRAY, JOHN PH.D.MARS ÉS VÉNUSZ MINDÖRÖKKÉ EGYÜTT

[link]

2009. márc. 11. 12:51
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

folytatom..

Biztos most nehéznek tűnik neked egyedül nélküle gondozni a babát tanulni meg minden, de meglátod, ha együtt lesztek, inkább szórakozás lesz, az együtt töltött esték, nem letudandó feladat, hanem várva - várt percek.

Jobb is ha apát mindjárt ehhez szoktatod, hogy este van az élmény, nem pedig fárasztó kötelességként bemutatni.

Meglátod jó lesz 3-asban vacsorázni, együtt fürdetni, együtt altatni. Téged is fel fog dobni, és tanulhatsz 20-02-ig, ha letettétek a babát. Természetes a párodnak is, hogy neked is van elintézni valód, vagy elfáradsz, mondd meg, amikor helyettesítésre kéred és kész!

Használd ki, ha délután alszik a kicsi.

Ne így gondolkodj, hogy én-baba/apa-baba, hanem hárman vagytok egy család, mindenkinek kell külön pihenni, lehet dolga, de a cél minél többet 3-asban lenni.Meg 2-esben a pároddal!Már lassan odaültetheted a kislányt az öledbe vacsizni, egy falat anyának, egy kanállal a babának!

Beülhettek a kádba 3-an, ne törődj vele, mit mond a védőnő, nem kell mindenről tudnia. És ha általában jól telnek együtt az esték, akkor1. te is feltöltődsz(meg a párod, s a lányod is) 2.a párodnak természetes lesz, hogy ha vizsgára készülsz, átvállalja, amit tud - ha kéred.(mondom, amit tud - amit nem tud, azt nem lehet elvárni)

Jó kis rötyögős estéket kívánok Nektek! Ez a fáradtság el fog tűnni, együtt sokkal jobb, meglátod!

[link]

Az összes általam ismert apuka úgy altatta a babát, hogy hanyatt feküdt az ágyon, a picit a szőrös mellkasára tette, bekepcsolta a tévét - és az egyész nap nyűgös apróság egy csapásra megnyugodott, és mindketten elaludtak. A hasfájós is.

És tényleg még 10 év múlva is hőként mesélik az apák, hogy milyen ügyesek voltak.

[link]

Írj nekem egy ímélt, ha ott lesztek, és úg gondolod, szívesen segítenék Neked. Úgy érzem, van egy csomó tapasztalatom, ami jól jöhetne.

2009. márc. 11. 13:12
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Hősként. Az apák, a hétköznap esték hősei.
2009. márc. 11. 13:14
 10/18 A kérdező kommentje:
Kedves 43 éves anyuka! Nagyon köszönöm amit irtál! sokkal jobb kedvem lett! És megy az ímél :)
2009. márc. 11. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!