Gyereket szeretnének, de hova?
15.47:Tudod miért nem mentél főiskolára?Mert lusta vagy meg buta.Ösztöndíj,diákhitel,diákmunka,esti tagozat.
18 éves korod után miért is kellett volna támogatni a szülőknek?Ha a nővéred gyerekeire sajnálod...Szerinted a szüleidet ki fogja segíteni,támogatni,ha öregek,betegek lesznek?(megsúgom:a négy unoka)Ők csak befektettek,méghozzá jól,én annak aki ilyen önzőn gondolkodik,meg elvárja a sültgalambot egy fillért se adnék!
Kedves kerdezo. Egy reszrol igazad van, de ha mindenki akkor vallalna gyereket mikor anyagilag um 'revbe' ert akkor kihalna a nepesseg. Ha lenne tobb idejuk akkor megertenem h varjanak, de 37 es 38 evesek nagyon a hataron tancikalnak h lehet kozos gyerekuk. ilyen esetben nincs mire varni, vagy belefognak vagy lemaradnak de akkor orokre. Mas gyereke nem olyan mint a sajat, es igen egy ferfinek is szuksege van sajat gyerekre. Hidd el egyszer majd megerted. Nem tudom hany eves vagy, mert nem irtad.
Egy gyermek egy csoda, egy aldas es mikor rad mosolyog akkor nem az szamit h a legjobb dolgokat megvetted, hanem a mosolya, a szeretete. majd egyszer megerted.
Mondok egy peladat: amikor en 20-as voltam nekem is a karrier es a biztonsag szamitott. aztan mikor beleptem a buvos 30-asba akkor ez atcserelodott. Hidd el atertekelodik minden, mert ott van ketyeg az a franya bilogiai ora. Pl en elertem mindent, haz, auto, karrier es hidd el nem voltam boldog, hianyzott vmi az eletembol es ez pedig egy szereto igaz partner es egy gyermek. Majd meghaltam egy babaert. Most 34-et taposom es 17 hetes terhes vagyok az elso babonkkal, szeretnek meg testverket neki es tudod eleg necces h h fer bele. es hidd el az a franya karrier mar nekem nem lenyeges. Bizonyos kor felett a riziko novekszik es sajnos evvel nem lehet mit kezdeni. szerintem ne foszd meg oket attol az oromtol h egy babajuk legyen, ne tegy megjegyzeseket rajuk hanem segitsd oket es veluk egyutt orulj ha osszejon a baba.
tudod milyen jo dolog latni a babadat novekedni benned az uh-n, vagy mikor hallod a szivdobogasat mikor az uh-n vagy? fantasztikus dolog.
Kedves Válaszolók!
Elsősorban azt szeretném elmondani, hogy eddig a percig senkit nem pontoztam se föl, se le. Tehát itt egymás közt keresni azokat akik pontoztak. Egy illető van, akit lepontoztam, azt is a minősíthetetlen hangneme miatt, de neki ezt jeleztem is.
Vannak válaszolók, akik ráéreztek a kérdés lényegére és voltak akik kevésbé. A lényeg nem az, hogy eldöntsem helyettük a gyerek kérdést, hanem az, hogy ebben a helyzetben mi a teendő. Nem irigykedem, mert szerencsére nem kell. Nem szeretnénk még gyereket, tehát ez sem lehet az irigység tárgya.
Csak egyszerűen aggódom, hogy ilyen nehéz anyagi helyzetben, hogy lehet felnevelni egy gyereket.
Persze, tudom: szeretet, boldogság.
De kérdezem én: szeretetből és boldogságból meg lehet venni a babakocsit, a kiságyat, később a járókát, pelenkát, esetleg tápszert, bébiételt és egyebeket?
Vajon ad-e popsikrémet szeretetből a patikus?
Volt egy anyuka-válaszoló, aki értette mire gondolok.
Nem elsődleges az anyagi, de fontos, hiszen szeretetből nem lehet kifizetni a számlákat sem!
És tudom, tisztában vagyok ezeknek a holmiknak az árával, van kisgyermek a közelemben, látom milyen drágák ezek a holmik, még akkor is, ha használtak.
Nincs választásuk, a koruk miatt. Muszáj most szülniük, majd megoldják az anyagiakat. Ne növeld a szorongásukat emiatt, szoronganak ők eléggé.
De tényleg ad az Isten a báránykához legelőt.
Sose bocsájtanák meg maguknak, ha anyagi megfontolásból gyerek nélkül maradnak. És neked se. Így is, örüljetek, ha még összejön. Meredeken csökken ám a fogamzóképesség a korral.
Meg némi kockázatnövekedés is van és inkább nyomorban egészségesen, mint egy beteg gyerekkel a gazdagságban.
Ha nem jut papírpelusra, majd vesznek textilt.
Az utolsó válaszoló előtt, le a kalappal. Szépen írtad a végét, egyet értek.
A gyereknél nagyobb áldás és öröm nincsen!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!