Ebben a kilátástalan helyzetben mit lehet tenni?
A barátnőm külföldre ment férjhez. Háztartásbeli lett. Nincs sajat jövedelme. (Gyerek nincs.) A férje belezúgott egy másik nőbe, megcsalta a barátnőmet, majd közölte vele, hogy menjen, ahova tud, mert az új nő odaköltözik, és neki nincs többé helye ott.
A barátnőm most úgy áll, hogy semmi pénze nincs, és lassan tető sem lesz a feje fölött. A szülei már nem élnek, és nincs testvére. Abszolút senkije nincs, aki segíthetne.
Ilyen esetben kitől tud segítséget kérni. A nagykövetség, gondolom, borsos áron hozatná csak haza.
Kérlek, segítsetek! És kérlek, ha van bennetek egy pici empátia, akkor értelmes válaszokat adjatok, ne bagatelizájátok el, és ne gúnyolódjatok!
Köszönök előre is minden választ!
itt is ugyanannyi idő van.
hát, egy buszjegyre valót tudok neki adni amennyiben hurghadán van. meg felhívni a konzult.
Igen, én is láttam azt a filmet, és tényleg rémisztő.
Fontosnak tartom hozzátenni, ezt az egész helyzet (most nem veszem ide a bnőmet) a férj egyéni hibája, tágabb értelemben az adott ország szociális hibája, de semmiképpen sem az iszlámot hibáztatom.
Kevdes 14:22, köszönöm a válaszodat, kicsit megnyugodtam. Köszönöm a felajánlást is, de nem ott van, hanem valami M-betűs városban. De így is nagyon jól esik az önzetlenséged.
Flash news: az előbb ráírtam Skape-on, erre meg a férje válaszolt, hogy az asszony éppen főz, de nem néz ki valami jól, úgyhogy majd a boltból vesz valamit. Hát, mit mondhattam volna erre? Írtam, hogy képzelje azt, hogy Ramadán van. Majd este rendel egy pizzát. Annyi meg egy bambi. De legalább tudom, hogy otthon van, és egyben van a lány...
"A bnőm nem ismeri az arab számokat (sem), és csak a számítógép és a telefonja órájára hagyatkozik"
Izééé,azok a számokamikkelírunk,ami a számítógépen van....azok az arab számok.
:D Ott a pont!!!
Igen, igazad van, hiszen mi használjuk az "arab számokat", de nem így értettem, hanem úgy, hogy "az arabok által használt számokat (és betűket.)
De ettől függetlenül jogos. Mert ez kicsit úgy jött ki, mintha egy arab azt mondaná, hogy "Itt vagyok Olaszország fővárosában, de nem ismerem a római számokat" :)))
Köszi az intést, legalább kuncogtam magamon egy jót. (Vagy inkább lejárattam magam egy ország előtt... :S)
Igen, félig-meddig. Most is mindketten online vagyunk, csak éppen az anyukájával beszél, és nem akarom őket zavarni.
Mindenesetre az anyuka hozzáállása is nagyon érdekes. Ő felemeli a kezét, és közli, hogy rettenetesen aggódik, de nem tud mit tenni, se a konzult nem tudja felkeresni, mert nem tudja hogyan lehet, sem repülőjegyet nem tud rendelni, mert nem ért számítógéphez.
Sajnos még nem tartunk ott, hogy jegyet kellene rendelni, de nem akarom elhinni, hogy ha ezen múlna, hogy a lánya haza tud-e jönni, akkor is azt mondaná, hogy nem tud segíteni egy ilyen pitiáner dolog miatt, mint a számítógép.
Nekem nincs gyerekem, de ha olyan anya leszek, mint az én anyám, akkor ha kell a Fehér Házba elgyalogolok. De neki elég lenne átmenni a szomszédhoz, hogy segítsen.
Mindegy nem vagyunk egyformák... (hál'Isten)
Most az anyuka azt tanácsolja a lányának, hogy maradjon, és ne adja fel, mert ő már feleség, és ez felelőséggel jár, majd ha lesz pénze hazajön...
Anya ez???
ÚRISTEN! Ezt nem fogadja ne az agyam!!!
(Jah, ez az "úristen" olyan Rácz Bélás lett:) )
Milyen anya? Nem azt mondtad,hogy az anyja meghalt?
"Az apukája nagyon korán meghalt. Az anyukája kb. 10 éve"
Az édesapja és az édesanyja kicsi korában elváltak. Az édesanyja lemondott róla. Az édesapja újra nősült. Mivel az édesanyja nem sokat törődött vele, és a nevelőanyja nevelte fel, ezért őt hívta anyunak. A nevelőanyuka halt meg kb. 10 éve.
Az édesanyjával elég ritkán tartották a kapcsolatot, mert nem élt a láthatási jogával. Most kereste fel, hogy bajban, hátha tud segíteni. Hát itt van.
Ne haragudjatok, hogy ilyen kusza, az én hibám, de nem akartam az egész életét leírni.
Szóval hivatalosan nem árva, csak félárva. De ha úgy vesszük, hogy meghalt az apukája, és a nő, aki anyjaként nevelte, akkor az.
Csak egy biológiai anyja van..
Hát, erős volt a gyanú, hogy most sem fog segíteni a vérszerinti anyja, tehát tényleg senkije nincs, aki segíthetne.
Egyszerűen érthetetlenül állok az anyja előtt. De nem vagyok meglepve. Azt mondta/tette, amire számítottam semmit. A bnőm soha semmiben nem számított és nem is számíthatott rá. Ez volt az első eset, hogy segítséget kért tőle és most sem tesz semmit a lányáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!