Ebben a kilátástalan helyzetben mit lehet tenni?
A barátnőm külföldre ment férjhez. Háztartásbeli lett. Nincs sajat jövedelme. (Gyerek nincs.) A férje belezúgott egy másik nőbe, megcsalta a barátnőmet, majd közölte vele, hogy menjen, ahova tud, mert az új nő odaköltözik, és neki nincs többé helye ott.
A barátnőm most úgy áll, hogy semmi pénze nincs, és lassan tető sem lesz a feje fölött. A szülei már nem élnek, és nincs testvére. Abszolút senkije nincs, aki segíthetne.
Ilyen esetben kitől tud segítséget kérni. A nagykövetség, gondolom, borsos áron hozatná csak haza.
Kérlek, segítsetek! És kérlek, ha van bennetek egy pici empátia, akkor értelmes válaszokat adjatok, ne bagatelizájátok el, és ne gúnyolódjatok!
Köszönök előre is minden választ!
Jaaa, hát a legszebb fordulatot nem is mondtam (köszi 10:37, hogy emlékeztetsz):
A barátnőm éjfélkor még visszajött Skype-ra, és mondta, hogy beszélt a párjával, és pénzt kért a hazaútra. Erre az ember közölte, hogy nem ad pénzt, de nem is kell hazamennie. Elveszi az új nőt, azzal marad a lakásban, a barátnőm meg költözzön át az anyóshoz. (Ugyanaz a lépcsőház, csak másik lakás.)
Valaki felvetette, hogy többféle házasság van Egyiptomban. No most ez a bigámia hogy lehet? Az ő házasságuk nincs még honosítva itthon, de egyáltalán lehet így? A bigámia ütközik a mi családjogi törvényeinkkel. Az övékkel nem? Ott iszlám törvénykezés van? Vagy ott is a római jogot használják?
Szia 11:19
Arra az örökségre gondolsz, amit a szülei után kap az ember, vagy amit válás után az iszlámban? (Bár annak nem tudom, hogy 'örökség'-e a neve.)
Ha az elsőre, akkor nincs öröksége. Az apukája nagyon korán meghalt. Az anyukája kb. 10 éve. (A bnőm most 30.) Albérletbe laktak, semmi spórolt pénzzel. Sőt, még hitelt kellett felvennie a temetésre. Többet nagyon nem tudok, mert sosem faggattam az anyagi helyzetéről. De az biztos, hogy nincs semmilyen tőkéje most, amihez nyúlhatna.
Ha a másodikat kérded.. Nos, úgy tudom, hogy válás után jár valami asszonytartás, vagy mi. De nem fog válni az a görény. Ha mégis, akkor meg nem fizet. Mit tudna tenni a bnőm? Nem ismeri az ottani jogokat, sem a nyelvet. Senkitől nem tudna segítséget kérni. Azt sem tudja mi van a házassági szerződésben. A csávó fogalmazta. A bnőm is kért ezt-azt, de ki tudja, hogy bele lett-e véve, és ha igen, hogyan.
Jelen pillanatban mind emberileg, mind jogilag ki van semmizve.
(Ráadásul nem jött még Skype-ra, és ilyenkor már sík ideg vagyok, hogy megint mi van.)
Mégegyszer köszi mindenkinek! Annyira jó, hogy segítetek, és hogy érdekel titeket a nyavalygásom. Legalább nem érzem magam egyedül ebben az egész ramazuriban.)
9:33 egyiptomi hozzászóló, remélem elolvasod ezt az üzit!
Hozzád lenne egy látszólag bagatel kérdésem:
Mennyi Egyiptomban az idő, ha itt most dél van?
Azért kérdem, mert elméletileg hozzánk képest +1 óra eltolódás van. Viszont a barátnőm tegnap elhintette, hogy ugyanannyi az idő, mint itt. A férje azt mondta, hogy nem állt át az ország a nyári időszámításra. Igaz ez?
A bnőm nem ismeri az arab számokat (sem), és csak a számítógép és a telefonja órájára hagyatkozik.
Röhej lenne, ha azóta, amióta ott van rosszul tudná az időt. (Így még egy esetleges buszt is lekésne simán.)
Ja, a Skype adatlapján is +1 óra az idő.
Tiszta paranoiás leszek...
Köszi, ha válaszolsz!
11:56 sajnos nem tudom megvédeni azt a libát, mert úgy igaz, ahogy írtad.
Ez ilyen internetes, online-szótárazgatós "I love you beautiful girl" típusó udvarlás volt, ez a tyúk meg elszédült.
Lassan nektek is összeáll a kép. Az az igazság, hogy szándékosan nem írtam az elején a részleteket, mert fordított esetben én tuti letojnám nagy ívből azt, aki így keveredik bajba.
Felelőtlen, meggondolatlan, végtelenül naív, ossstoba kis tök, aki megérdemli amit kapott. De mégiscsak a barátnőm, és nem vonhatom meg a vállam, hogy "így jártál.."
Annyira megruházom!
Nem az egyiptomi válaszoló vagyok,de ezt találtam az óraátállításról:
"Egyiptom a kelet-európaival megegyező időzónába esik, ami egy órával a közép-európai idő előtt van. A közép-európai nyári időszámítás tartama alatt az órákat Egyiptomban is egy órával előreállítják. Az átállítás időpontja eltér a magyar gyakorlattól. "
Kedves 12:21, de aranyos vagy, hogy még utána is néztél!!!
Az a helyzet, hogy én is úgy tudtam, hogy +1 óra a különbség, és mivel a nyári félévben mi is, és ők is órát állítanak előre, ezért megmarad az 1 óra difi.
De azt mondja az a barom, hogy most idén, ez ők nem állítottak.
Ha mégis állítottak, és úgy van, ahogy írtad, akkor ez az őrült, még azt sem engedi, hogy a pontos idővel tisztában legyen a bnőm. Egy szellemileg leárnyékolt barlangban tartja.
Bár, mint azt a történelem már számtalanszor bebizonyította; a tudatlan, kiszolgáltatott embereket a legkönnyebb sakkban tartani, és írányítani...
hát ez nagyon ciki! szerintem még a házasságkötés előtt kellett volna jól megruháznod ezt a nőt! :) :(
ezért mondom én, hogy még egy szomszédos országbeli fickóhoz sem mennék hozzá, nemhogy egy olyanhoz, akinek gyökeresen eltér a kultúrája az európaiétól...
ezek szerint ingyenrabszolgának kellene oda a barátnőd, hogy az anyóst ellássa, stb.
a filmnek az a címe, hogy: A lányom nélkül soha. érdekes, megtörtént eset alapján készült. ez mégjobban megerősítette mennem, hogy arab származású hapsival max akkor szabad szóbaállni, ha kérsz tőle egy gyrost a büfében, aztán egy laza mosollyal továbbsétálsz, akármit is mond...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!