Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan dolgoztad fel, ha csak...

Hogyan dolgoztad fel, ha csak az egyik szülőddel nőttél fel? Hogyan hatott az életedre?!

Figyelt kérdés

Olyanok válaszát várom, akiket tényleg csak az egyik szülöjük nevelt,és mondjuk a másikkal nem is találkozott.

Engem édesanyám eldobott magától, igaz első 6évemet vele éltem, de soha nem törödött velem, éheztem stb.

Bennem van egy üres tér anyámmal kapcsolatban, sajnos meg is halt, nem tudok még változtatni sem aa kapcsolatunkon.

2011. máj. 5. 20:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
nem kellettem apámnak... már a születésem előtt sem. pedig teherbe esés előtt TERVEZTEK... és az egész életem egy okádék (most legalábbis:S) :(
2011. máj. 5. 20:33
 2/14 anonim ***** válasza:

Nekem apukám nem volt, de úgy érzem, nem okozott bennem semmi sérülést ez.

A ballagásomon beszéltem először apámmal, azóta néha felhív, de olyan számomra, mint egy idegen, jobban szeretem, ha inkább nem keres. Túl későn kapott észbe, hogy van egy lánya, én már nem tudok apaként nézni rá, de egyébként nem haragszom rá.

Anyám utána következő élettársa viszont sokkal rosszabb nála (alkoholista, erőszakos, stb.)...

23L

2011. máj. 5. 20:36
 3/14 anonim válasza:

nekem édesanyám 5 éves koromban halt meg, elgázolta egy kamion. most serdülő koromban érzem igazán a hiányát. van egy nővérem akivel elég rossz a viszonyom, van egy apám akivel szinte alig beszélek, s úgy érzem nem is ismerem és hogy a fontossági listáján én vagyok az utolsó. sokáig és néha még most is dühös vagyok édesanyámra mert itt hagyott egyedül ebben a világban. legtöbbször úgy érzem saját magamat neveltem fel, senki nem segített megismerni a világot magamnak kellett ezt megtenni. az én életemben senki nem töltötte be az anya szerepet és ez néha meg is látszik túlságosan is érzékeny vagyok.

remélem segítettem ezzel valamit :) :S

2011. máj. 5. 20:40
 4/14 anonim válasza:

Engem anyukám és az ő szülei neveltek.

Nagyon hiányzott/hiányzik mai napig az apai gondoskodás. El sem tudom képzelni milyen egy apuka, ez nagyon rossz érzés. Sokszor elképzelem, hogy mennyi jó dolgot csinálhattunk volna együtt, és ez nagyon bánt :(

A mai napig nem dolgoztam fel, pedig már 22 vagyok.

Irigykedem, ha egy valóban boldog családot látok, akkor is, ha egy gyerek nagy szeretettel mesél az apjáról, vagy csak látom őket együtt. És nem értem, hogy miért éppen én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy ezeket nem élhettem át...

2011. máj. 5. 20:41
 5/14 anonim ***** válasza:

Mindig az jusson eszedbe, hogy inkább EGY normális szülő, mint egy, vagy két alkoholista, drogos, agresszív vagy valami hasonló... Na ugye, milyen jó is az élet így?

Nekem ugyan két szülőm van, nővéremet apja otthagyta... ő is nemrég halt meg, sajnálta a nővérem, de végülis ennyi volt.. Nem érdekelte őt... Ez van.

2011. máj. 5. 20:45
 6/14 anonim ***** válasza:

A szüleim 7 éves koromban váltak el.Anya egyedül nevelt engem és a bátyámat.Az apám tkp sose tudott apaként viselkedni.Ha volt munkája,az is azért volt,mert a testvérei elintézték.Eljárt melózni,tévézett,evett-ivott,rejtvényt fejtett,meg kártyázott;labdázott velünk,aztán ennyi.Minden anyára maradt,mindennel neki kellett foglalkoznia.A válás után az édesanyjához költözött, minden 2. hétvégét nála töltöttünk. 15 éves voltam,mikor mama meghalt,azóta nem találkoztunk.Kiderült,hogy az apám 53 évesen személyiségét tekintve egy 4-5 éves gyerek szintjén áll,képtelen egyedül megállni a lábán.Jelenleg vmelyik testvére gyámsága alatt van,és egy szociális otthonban van.Gyerektartást nem nagyon fizetett,néha megdobott minket egy 5 rongyossal,de hát mi az 2 gyerekre?Alig dolgozott.Jobb,hogy így alakult,bár sosem értettem,tudtam,milyen lehet az,amikor egy lány csoptársam mesélte,hogy az apukájával ide-oda mennek,ezt és ezt csinálnak...Míg kicsik voltunk,és ő munkanélküli volt,egyszer anya mondta,hogy itt a tél,nincs tüzelő.Apám meg csak húzott egyet a vállán.Pedig elvgére ő is a szülőm és felnőtt ember.Kb. 3-4 éve váltottunk vagy 2-3 levelet,de nem sok értelmét látom,mivel egyáltalán nem is ismer minket.Ha nem is a legjobb csonka családban felnőni,de én azt mondom,legyen inkább egy teljes értékű,normális szülőm,mint egy magatehetetlen és egy idegroncs az előző nemtörődömsége miatt.

22/L

2011. máj. 5. 20:58
 7/14 anonim ***** válasza:
Nekem nincs apám, kiskoromban látogatott, de nem igazán emlékszem rá. Egyáltalán nem érdekel.
2011. máj. 5. 22:16
 8/14 anonim ***** válasza:
"Apám" a válás után (4 éves voltam) sz.art a fejemre. Ez rosszul esett, de Anyukámnak és drága Nagyszüleimnek hála, nagyon szép gyerekkorom volt. Persze sokszor eszembe jutott, hogy miért nem látogat meg. Kamaszkoromra már túlléptem a dolgon, egyszer találkoztam vele és kiábrándító volt. Már felnőttem - ürességet, megvetést érzek vele kapcsolatban, és haragszom rá, mert az oké, hogy nem igényelte, hogy jelen legyen az életemben, de anyagilag sem támogatott (pedig az a minimum lett volna,ha már megcsinált -hozzáteszem, házasságban, és akart állítólag), rongyos jelképes pár ezreket küldött, ha küldött egyáltalán valamit, végig csórók voltunk, amíg Anyukám a közalkalmazotti fizetéséből felnevelt. Én 18 éves koromtól dolgoztam egyetem mellett, Anyukámban mégis ott volt mindig a félsz, hogy olyan csóró és élhetetlen munkakerülő senki leszek, mint az a köcsög - ez rosszul esik, mert közöm nincs az ő életmódjához.
2011. máj. 5. 22:49
 9/14 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon hiányzik egy apa figura, de nem az igazi. Úgy érzem egy ha egy értelmes férfi mellett nőttem volna fel, a felelősség, az anyagiak két felé oszlottak volna, akkor ma sokkal kiegyensúlyozottabb és magabiztosabb lennék.
2011. máj. 5. 23:51
 10/14 anonim ***** válasza:

Nalunk a ferjem volt igy. 5 eves koraban valtak el a szulei, de mar elobb szetmentek es nem is emlekszik ra, mikor egyutt voltak a szulei. Az apjat 13-15 even keresztul egyaltalan nem latta. 28 eves koraban kezdett a helyzet rendezodni, mikor az unszolasomra meglatogattuk az apjat meg az uj feleseget es azota nagyon jo kapcsolat alakult ki kozottunk, mert megvaltoztak. Addig nagyon serult volt, nem tudta feldolgozni, bar nem mutatta ki masok elott.

Nagyon sajnalom, hogy igy alakult anyukaddal, de kar ezen bankodnod, mert ezt megvaltoztatni a halala miatt nem lehet. Volt olyan, akit viszont tudtal anyukadnak tekinteni? Apukadnak lett uj felesege?

2011. máj. 6. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!