Mit csináljak, ha egyszer tényleg úgy gondolom, hogy megőrült a nővérem?
Először is: ez nekem egy nagyon bizalmas történet, nincs senki, akivel megbeszélhetném, és úgy gondolom, túl nagy súly ez egy 19 évesnek.
A nővéremmel harmonikus kapcsolatunk van, a kezdetek óta. Ez azonban megváltozott valamelyest mióta szeretője lett egy nála 14 évvel idősebb, házas férfiba. Nekem alapból ellenszenves alak, nem tagadom, egyszerűen nem tudom kedvelni, a testvérem pedig...azt hiszi, megtalálta az igazit, és kitart mellette - már majd' 3 éve! A közelmúltban azonban véget vetettek a kapcsolatuknak, a férfi nem ígérgetett többet, hogy "tényleg otthagyom a gyerekemet, feleségemet, és a kényelmes életemet miattad", sőt, bevallotta, hogy képtelen erre. Én nagyon örültem, hogy végre lezáródott a dolog, hiszen tényleg nem vezetett így sehová... Azonban! A napokban nagyon titkolózik a nővérem, és tudom, újra el kezdett találkozgatni ezzel a férfival, és nagyon úgy néz ki, hogy újra kezdte az egészet.
Féltem őt.
Abban a korban van, amikor családot kellene alapítania, amit akar is, de ezzel az egésszel ellehetetleníti magát.
Persze a szüleink nem tudnak erről a dologról, csak én. Aggódnak, hogy milyen régóta egyedülálló, és hogy nem talál magának senkit...ha tudnák..!
És épp ezért gondoltam, hogy lépnem kellene - de merre, hova? Hogyan tudnám ráébreszteni?
Az jutott eszembe, hogy beszélek anyukámmal, bizalmasan, elmondom neki, de ez a nővéremnek egy elég nagy "hátbatámadás" lenne, ugyanis anya elég szigorú, vagy inkább józan, nem is tudom.
Mit kellene tennem?
Állj mellette. Sajnos vannak olyan helyzetek, amikor az ember képtelen meghozni a racionális döntést - még akkor is, ha egyébként tudja, hogy azt kéne tennie.
A pasival viszont tényleg beszélhetnél. Mondd meg neki, hogy gondoljon bele, most teszi tönkre a nővéred életét. Hátha sikerül hatni rá.
Köszönöm a válaszokat!
(Egyébként nem fiú vagyok, valamelyik kommentben merült fel.)
Nehéz döntés, úgy érzem, bárhogy is lesz. De nekem egyértelműen úgy jött le, hogy a szüleimmel való beszélgetés elhibázott ötlet lenne, szóval akkor hagyom, és próbálok más utat keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!