Mit csináljak, ha egyszer tényleg úgy gondolom, hogy megőrült a nővérem?
Először is: ez nekem egy nagyon bizalmas történet, nincs senki, akivel megbeszélhetném, és úgy gondolom, túl nagy súly ez egy 19 évesnek.
A nővéremmel harmonikus kapcsolatunk van, a kezdetek óta. Ez azonban megváltozott valamelyest mióta szeretője lett egy nála 14 évvel idősebb, házas férfiba. Nekem alapból ellenszenves alak, nem tagadom, egyszerűen nem tudom kedvelni, a testvérem pedig...azt hiszi, megtalálta az igazit, és kitart mellette - már majd' 3 éve! A közelmúltban azonban véget vetettek a kapcsolatuknak, a férfi nem ígérgetett többet, hogy "tényleg otthagyom a gyerekemet, feleségemet, és a kényelmes életemet miattad", sőt, bevallotta, hogy képtelen erre. Én nagyon örültem, hogy végre lezáródott a dolog, hiszen tényleg nem vezetett így sehová... Azonban! A napokban nagyon titkolózik a nővérem, és tudom, újra el kezdett találkozgatni ezzel a férfival, és nagyon úgy néz ki, hogy újra kezdte az egészet.
Féltem őt.
Abban a korban van, amikor családot kellene alapítania, amit akar is, de ezzel az egésszel ellehetetleníti magát.
Persze a szüleink nem tudnak erről a dologról, csak én. Aggódnak, hogy milyen régóta egyedülálló, és hogy nem talál magának senkit...ha tudnák..!
És épp ezért gondoltam, hogy lépnem kellene - de merre, hova? Hogyan tudnám ráébreszteni?
Az jutott eszembe, hogy beszélek anyukámmal, bizalmasan, elmondom neki, de ez a nővéremnek egy elég nagy "hátbatámadás" lenne, ugyanis anya elég szigorú, vagy inkább józan, nem is tudom.
Mit kellene tennem?
Nehéz helyzetben vagy,de leginkább a nővéred.
Próbálj közel kerülni tesódhoz,legyél vele kedves,figylej oda rá.Legyél te az akinek a tanácsai érdekellni fogják majd és talán meg is fogja fogadni.
Bizonyára ő sem boldog,hogy egy olyan férfinak a szeretője legyen aki semmibe veszi.Szerintem a nővéred nem szerelmes belé csupán ragaszkodik,kötődik az "uriemberhez".
Nem sokat tudsz segíteni,maximum rávilágítani arra őt hogy nézzen körül és ő is megtalálja majd az igazit.Kérdezd meg tőle mit vár az egésztől?A férfi ott hagya majd a családját,és elveszi őt?Majd tesód szül neki gyerekeket?
Mond el tesódnak hogy ne ő legyen az aki szétrobbant egy családot!
A szüleidnek ne szólj!Azzal felforgatnád a dolgokat!Tesód nem bízna meg benned többé,és a pasi karjaiba rohanna ismét.
Van jó barátnője tesódnak?Esetleg neki megemlíthetnéd a dolgot:S
Ha anyukaddal "beszelnel", novered soha meg nem bocsatana. Azt irod, novereddel harmonikus kapcsolatban vagy, miert akarod ezt elrontani? Sajnos a noverednek kell, a maga boren tapasztalni, hogy ez igy nem jo, es nem is lesz jo, a ferfi kihasznalja. Semmit nem tudsz tenni, semmit nem tudsz mondani, hogy ezzel meggyozd. Vard ki a veget, csendbe, es legyel ott segitsegnek, megertonek, mikor a bomba robban.
Ez ilyen hulye elvarasok, hogy abban a korban van, hogy ferjhez menjen, gyereket szuljon, mar lejart lemez, ne csinalja senki, azert mert a mama ugy gondolja, vagy mert hugica igy kepzeli hogy kell lennie. Mindennek eljon az ideje. Majd mikor novered kesz ra, akkor tesz ezert, ha akar.
Köszönöm a válaszokat!
Az első válaszadónak üzenem, hogy kicsit félreértette, én vagyok 19, a nővérem 26.
Igazából nagyjából ezeket csináltam eddig. Ott voltam, támogattam, mert én is elhittem egy ideig, hogy tényleg ott hagyja a feleségét a férfi.
Amikor szakítottak a tesóm azt mondta: "már nem tudta tovább elviselni". Nem értem, miért csinálja akkor most újra?
Úgy érzem, ez az egész tönkreteszi a kettőnk kapcsolatát...
Egyébként vannak a tesómnak barátai, de messze én állok hozzá a legközelebb ilyen téren, velem van napi kapcsolatban, velem él együtt, és mindent elmond(ott eddig?) nekem.
Lehet, hogy akkor tényleg jegelem a dolgot, hogy bevonjam a szüleinket.
Szerintem nem baj, hogy "belefolysz" a dologba, sőt... Mondd el neki, hogy mit vár egy olyan férfitől, aki 3 éve csalja feleségét, családját? Elhinné neki, hogy őt nem fogja megcsalni? Mert a mostani feleségének is ezt ígérte...
3 év nagyon sok idő - a férfinak is (csoda, hogy nem bukott le?), és a nővérednek is, aki ennyit "elpazarolt".
És nem tévedsz annyira, nem állhat messze a családalapítástól, de ha így gondolkozik, inkább várjon vele.
24N (4 éve boldog feleség és egy 10 hós baba anyukája)
Kerdezo, egy kicsit felreertetted.
Ne azert tamogasd, hogy majd elhagyja a ferfi a feleeget, gyerekeit.
Hanem azert/akkor mikor a ferfi elhagyja anoveredet vagy total kihasznalja, arra az idore, mikor novered erre mindrajon, es elfogadja, hogy ez igy nem elet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!