Olvastátok? Mások is élnek így mint én. Kérdést?
A Gyerekvállalás,nevelés rovatban az egyéb kérdéseknél.
Szerencsétlen nő...Hálát adok a sorsnak,hogy nem úgy élünk.
Nem kötelező megvárni, hogy kikapcsolják.
Fizetni kell. Ha nincs miből, akkor le kell mondani. A kaja fontosabb. (szerintem)
11:46
Igazat is adok, meg nem is. Nem mindenki olyan jó emberismerő és vannak olyanok, akik egész hosszú ideig is be tudják csapni a másikat, pláne a szerelmes másikat.
A külföldi munkával kapcsolatban: ha jól olvastam, a hölgy Békés megyében lakik. Mi is. Tényleg vannak itt olyan helyek, hogy munkát találni, tömegközlekedési eszközzel bejárható térségben nem könnyű, nem is mindenkinek sikerül. Egy fő keresetéből, ha az olyan 70-80 ezer körül van, egy több gyerekes család nehezen tud megélni, nem is tudom, hogy csinálják.
Ilyenkor vagy marad a költözés, ha megoldható, egy jobb helyre, eladni a lakást, elmenni albérletbe valahova, ahol több a munkalehetőség, vagy a család valamelyik tagja megpróbál időnként külföldön vállalni pár hónap munkát.
Van, mikor erre tényleg szükség van.
Egy felnőttoktatási cégnél dolgozom, ahol bejött egy hajléktalan, hogy van-e valami ingyen tanfolyam vagy ilyesmi, aztán adtam neki jelentkezési lapot, erre ő: az nem kell, letöltöttem netről...na szóval sok helyen hozzá lehet férni a nethez, ne akadjatok fent ezen. Írta, hogy hamarosan kikapcsolják. Lehet, hogy már 3 hónapja nem fizeti, csak éppen a szolgáltató szokott adni türelmi időt.
Nem tudom milyenek lehetnek a valós körülmények, de örülök, hogy nem vagyok ilyen helyzetben.
Barátnőm viszont hasonlóképp élt egy ideig, csak nem három, hanem két gyerekkel. Férje szépen lelépett, válni sem hajlandó, így barátnőmnek nem is jártak a különféle támogatások, mert előbb el kellett volna válnia, vagy hát bizonyítania bírósági úton, hogy nem élnek együtt. Ez sem egyszerű feladat, és neki sem segített senki. Sajnos vannak ilyen életek is. Baromi nehéz lehet.
Amúgy meg igen, ő választotta a párját, de gondolom nem azért szült 3 gyereket, hogy majd egyedül maradjon velük. Gondolom volt bizalom, meg szeretet stb. Nem lehet úgy elkezdeni egy kapcsolatot, hogy húúú hátha szétmegyünk, ezért inkább nem vállalok gyereket. Bizonyára sokkal mélyebb problémák is vannak az ilyen kapcsolatok hátterében, és nem feltétlen az itt a gond, hogy hülye volt, mert ennyit szült...
12:00
Nyilván nem tudod, de szokott úgy lenni, hogy ha már nem is fizetik a netet, még bizonyos ideig van szolgáltatás (tapasztalat).
Lehet, hogy pofátlan vagyok, de én is inkább megvárnám, amíg kikapcsolják, addig is lenne egy kis időm interneten is munkalehetőségeket keresni, vagy bármit, ami segíthet.
Én igenis meghagynám a netet, ha csak lehet!!! Nagyon sok fórum, segítség, kapcsolat a világgal és LEHETŐSÉG!!!
Ezt nem venném el magunktól!
Szóval én nem ítélem el, amíg van internet, éljen vele!! Ha csoda nem is történik, csak annyi, hogy nem őrül bele a problémájába, már az is megfizethetetlen segítség a kis családjuk szempontjából! Mert a gyerekek csak az őrá, anyára számíthatnak!!
Egyébként:
Első gondolatom az volt, hogy kerestetném a párom a rendőrséggel! Hiszen bármi történhetett! Mi van, ha meghalt???? Sosem lehet tudni..
Bár lehet csak én vagyok naív, de nem tudok elképzelni ilyet, hogy valaki így lelép a 3 gyermekétől és a feleségétől....
A férjemet egyszer kiküldték 2 hétre külföldre munkaügyben. Egy napig csend. Telefon néma. Enyhe para. Másnap már felhívtam a munkahelyét, hogy bocsi a zavarásért, de ők mit tudnak róla? Semmit. Harmadik napon hívott fel a főnöket, hogy rossz érzéstől vezérelve kicsit nyomozott utána és kiderült, hogy baleset érte, kórházban van, eszméletlen.
A vicc, hogy nem közlekedési baleset, hanem az utcán sikerült olyan hülyén megbotlania, hogy lefejelt egy padot. Az iratait meg nem vitte magával, így azt se tudták, ki ő.
Szerencsére rendbejött, de nem volt egyszerű megtalálni, ilyen állapotban még az állampolgárságát se tudták megállapítani, nemhogy nevet, telefonszámot..
Több sebből vérzik a történet. Egy szót se hallott a párjáról, de nem is keresteti.
A párja semmilyen formában nem tudatta vele, hogy esetleg el akarja hagyni (mivel nem éri el), de ő mégis teljes lelki nyugalommal elvan ebben a tudatban, egyáltalán nem töri magát, hogy megtalálja.
Kezeket fel, ha teljesen rendben van minden, a párotok elutazik, majd többet nem ad életjelet, ti mit tennétek elsőnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!