Mit tegyek hogy a családom elviselje a telefonálásaimat?
Az a helyzet hogy van egy nagyon-nagyon-nagyon jó barátnőm de messze lakik tőlem. Igyekszünk sokszor találkozni de hát nehéz úgy hogy ilyen messze lakunk(én 22.kerület ő pedig 17ker.), ráadásul minden kis apróságot meg kell osztanunk egymással. Minden nap beszélünk, minimum 1 órát de INGYEN(mert neki nem kell fizetnie ha vezetékesen hív, valami olyan díjazása van a telójuknak). Na most a gond csak az hogy csak akkor ingyenes nekik ha vezetékesről hívnak egy másik vezetékes számot. A szüleimnek egészen addig nincs baja amíg nem a vezetékes telefont használom...Mert ugye őket is akarják hívni, meg különben is minek beszélünk ennyit...Nem értik nekem mért ilyen fontos ez és én nem tudom elmagyarázni, egyszerűen csak szükségem van arra hogy beszéljek a legjobb barátnőmmel... Régen persze nem volt gond, MSN-en beszélhettünk órákat, de most nincs a barátnőméknél internet és nem tudunk...Szóval gáz van. Szüleim(főleg anya) állandóan azzal piszkál h mért nem hagyom már abba, de azt nem indokolja meg h mért kell abbahagynom meg ha együtt vacsorázik a család akkor is én meg a teló vagyok a téma/vicc tárgya. Egyszerűen csak sokat beszélünk..Dehát INGYEN VAN. Akkor mi a probléma? És ez nekem is és a barátnőmnek is fontos...Ma felvetettem hogy vegyenek nekem egy hordozható telót itthonra és azon csak a barátnőmmel beszélek és ő fog csak hívni tehát INGYEN lesz...De erre csak jön a felháborodás hogy ezt mégis minek meg mittudomén...Meg azzal piszkálnak, hogy telefonfüggő vagyok pedig nem, csak barátnőfüggő. Senki mással nem beszélek 10 percnél tovább(általában, kivéve ha a mamám hív mert ő nagyon beszédes:]) csak a barátnőmmel. Mert általában utálok telózni, csak vele nem.
Ez így olyan sz@r mit tegyek hogy meegbékéljenek ezzel? Vagy hogyan vegyem rá őket hogy legyen egy saját vezetékes telefonom(tudnék olcsón szerezni, vannak kapcsolataim:D)?
L/14
Probalj mindig akkor beszelgetni a baratnoddel, amikor a szuleid nincsenek otthon. De csak akkor, semikor maskor. Igy nem fogod oket zavarni. Es azert 1 oranal tobbet ne beszelgessetek, ez hetente 7 ora. Hetvegenkent gondolom talalkozni is tudtok, esetleg pentek este felvaltva egymasnal aludni, igy sokat nevetgelhettek, beszelgethettek egymasnal.
Emlekszem amikor en voltam ennyi idos, en is imadtam a telefonon logni, de most szulokent ertem, miert neztem ram is a sokadik perc utan mindig merges szemekkel a szuleim.
A teló olcsón meglenne és hozzá erre gondoltam: [link]
Ez csak 1500 ft és az meg nem a világ vége...:) Úgyis csak kb. 1 évre kellene mert úgy néz ki 1 éven belül megint lesz netjük..:)
Szia! Nos, azt hiszem megértem a problémád, fiatalabb koromban , mikor még mobilom sem volt, én is mindig az otthonin lógtam, csak nekünk sajnos nem volt ingyenes...:P
Jó ötlet az, hogy egy hordozható telefon lenne, csak gondolom a szüleid nem a pénz miatt nem akarják, hanem mert nem tartják normálisnak, hogy ennyit tudsz trécselni a barátnőddel:) egyszer üljetek le "komolyan" beszélgetni (ahogy az írásodat néztem, úgy tűnik, tudsz értelmes és komoly érveket felhozni nekik, ha ez szükséges) ha elmagyaráznád nekik, valószínűleg megértenék, hogy mennyire fontos neked a barátnőd. Ha látod, hogy kicsit engednek, akkor "trükközhetsz" is egy kicsit, pl. ajánlj fel valamit, hogy ezentúl megcsinálod, hogy megvegyék a telefont (pl. valami házimunka, segítség, elhozod a testvéred az oviból, ilyesmi:))
Hát, nem tudom... mindig pont akkor várnak ők is hívást amikor Te a barátnőddel beszélgetsz? Miért zavarja ez őket annyira, hogy a barátnőddel enyit dumálsz, ha egyszer ingyen van? Vagy emiatt elhanyagolod a tanulást és egyéb kötelezettségeidet?
Szerintem meg még mindig jobb, mintha az utcán lógnál, drogoznál vagy piálnál.
Az én lányaimat is hívogatják az osztálytársaik, de engem nem zavar, még akkor sem, ha sokat beszélnek.
Egész nyugodtan megkérheted őket, hogy legyenek szívesek és ne rajtad köszörüljék a nyelvüket, mert ezzel megbántanak Téged és rosszul esik Neked. Szeretnek ők téged? Mert ha igen, akkor miért bántanak meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!