Hogyan kell a kutyát ránevelni arra, hogy elviselje ha kikefélem a bundáját?
Én is csak azt tudom javasolni, amit az előttem író.
Nekem is jutalomfalattal szokta meg, de nem sokáig tartott. Mondjuk egész kicsi korától fésülöm, hajszárítózom, mindkettőt nyugodtan viseli.
Az enyém is siránkozik, amikor rendbeszedem a szőrzetét. Sóhajtozik, nyöszörög akkor is, amikor hozzá se érek. Ha meglátja a kezemben a fésűjét, képes úgy eltűnni, mint a kámfor. Mindenféle trükköket kell bevetnem, ha ápolásra kerül a sor.
Persze én is dicsérgetem, meg simizem, meg minden, de annyira utálja az egészet, hogy az első adódó pillanatban megszökik a további fésülgetés elől. A jutalomfalatokat egyiket se szereti.
A hosszú szörű macskánk bezzeg alig várja, hogy fésülgessem. Ki érti ezt?
Nem tudom, mit kellene csinálni. Van kutya, amelyik nem szereti, ha a bundáját ápolják. Jól ellenne ő gubancosan is. Hát az enyém legalábbis ilyen.
Az enyém se szerette eleinte. Mikor odajött a combja belső oldalánál megtartottam és úgy keféltem ki.
Megmondom őszintén utálók kutyát kefélni. Mikor már a muter szól hogy hömpölyög a szőr na akkor nekiveselkedem.
Van olyan is mikor elviszem a kefét magammal de nem kefézem le, de otthon azt mondom, hogy megcsináltam. Ilyenkor a muter azt mondja látod-látod mindjárt másképp néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!