Hogy tudnék ránevelni egy 3.5 éves kutyát, hogy ne egye
meg azt amit az utcán talál? SOS
Figyelt kérdés
Az a probléma, hogy a környékünkön lakik egy pár kutyagyűlölő.Valamelyikük mérgezett szalonna darabokat szór szét a lakóhely különböző pontjain. Nem tudom hogy egy feljelentés ilyen esetben ér-e valamit de a biztos az lenne ha a kutyus nem enne az utcáról.Otthon rendesen (több mint rendesen) kap enni, de ő egy feneketlen bendő.
2011. jún. 20. 08:01
1/8 anonim válasza:
Menj vele pórázzal és úgy gyakoroljatok.
Ha van bizonyítékod,hogy ki csinálja (plfotó) akkor jelentsd fel
2011. jún. 20. 08:09
2/8 anonim válasza:
Először az otthoni talált kaja megtagadással kéne foglalkozni, mert tudod kontrollálni a környezetet. Csalikaja, odafigyelés, tetten érés. Odáig juss el otthon, hogy nagyon éhesen se egye fel a sült csirkecombot, akkor se ha te kimész a lakásból. Ha ez már megy,
2011. jún. 20. 08:17
3/8 anonim válasza:
A mi környékünkön is ez a helyzet, a múltkor a kutyám szájából egy szalonna darabot szettem ki a mibe horgok voltak! Rögtön állatorvos hál istenek nem nyelt le egyet se de ez tényleg felháborító! Én mindig pórázon sétáltatom ha több kutya összejön elengedem játszani akkor nem arra koncentrál mit egyen fel! De ha meglátok valami ilyesmit rögtön leszidom! De volt már hogy gyakoroltam vele a "hagyd" parancsot először a szobába fonom virslivel, oda tettem elé és mondtam hogy hagyd és ha hagyta megjutalmaztam majd mikor a szobába jól ment az utcán is a múltkor egy kenyeret hagyott ott nem nyúlt hozzá nagyon dicsérgettem és jutalom falatott adtam.
2011. jún. 20. 08:23
4/8 anonim válasza:
én nem vagyok híve, de a kutyád élete a tét ugy láűtszik. sztem amig nem perfekt az ételmegtagadás szájkosarat neki. hiába nem harapós, de amig le nem szoktatod elég egy balesetnek becsúsznia.
2011. jún. 20. 08:57
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ezeket majd kipróbáljuk. Szájkosár sem lenne rossz csak nagyon kisméretű. nem tudom hogy lehet-e ekkorát kapni. majd utánanézek. Sajna a kutyaiskolák nekem megfizethetetlenek (50-60000 ft / 10 óra foglalkozás)
2011. jún. 20. 10:06
6/8 anonim válasza:
nekem a tacskómnak is van szájkosara.ő is kicsike.
akár hivhatsz házhoz tanárt és mondjuk 4 alkalommal kijön (20ból tuti meguszod) és megmutatja az alapokat, aztán már gyakorlolhatsz vele te is.
2011. jún. 20. 10:09
7/8 D.O.81 válasza:
Nos először te helyezel ki séta előtt a megszokott útvonalra valami finomságot. Kell egy segéd, aki felügyeli, hogy a "csalit" más ne ehesse meg. Ennek a "csalinak" akkorának kell lennie, hogy ne tudja a kutya egyben lenyelni.
Amikor sétálsz vele hagyod, hogy felvegye és amikor ez bekövetkezik, nyakoncsíped és fúj, ereszd, nemszabad, rossz kutya szavak alkalmazása mellett, erővel kikaparod a szájából a "csalit", amit visszahelyezel a földre és menetek tovább. Aztán kis idő múlva megint arra mentek és, ha megint felszedi, megint eljátszod a procedúrát vele. Olyan négy-hat alkalom után szerintem nem fog felszedni semmit, vagy ha fel is szedte, azt ki is tudod vele köpetni.
Sok sikert!
2011. jún. 20. 10:17
8/8 A kérdező kommentje:
Igen, már ez ügyben is tettem lépéseket (oktató) na ő tacskókeverék de az orra rövidebb. (valószínű pincsi vér van benne). Persze azért nem annyira rövid az orra mint egy pincsié de nem is olyan hosszú mint egy tacskóé. valahol a kettő között.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!