Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi történik egy nővel, ha nem...

Mi történik egy nővel, ha nem közli a gyermek apjával, hogy gyereket vár tőle?

Figyelt kérdés

barátnőm majd három hónapos terhes, még nem tudta, hogy az, amikor szakítottak a születendő gyermek apjával Az utóbbi napokban egyre inkább azt hajtogatja, hogy "soha az életben nem fogom az apjának megmondani, hogy ővé a gyerek" és még hogy "nem akarom, hogy valaha is megtudja, hogy gyereket csinált"

Nem vagyok jártas a jogban, így nem tudom, milyen lehetőségek vannak ilyen helyzetben, azon túl, hogy lassan a kicsivel több, mint 30 éves barátságunk megy rá arra (nekem is vannak érzéseim, türelmem, velem is hol ordibál ha beszélek vele, hol meg a vállamon sír), hogy nem képes megérteni, hogy szerintem ehhez nincs joga, a gyerekétől nem tagadhatja meg az apját. Mit tegyek? Mivel tudom őt hatékonyan meggyőzni? Vagy vigyem pszichológushoz? Megértem, hogy dühös, haragban váltak el. A barátságunk fontos számomra, sosem láttam még ilyen szétzuhant állapotban a barátnőmet, és segíteni szeretnék neki de már tényleg nem tudom, mivel tudnám jobb belátásra bírni...

2011. máj. 1. 00:32
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
17%
elnézést a korábbi válaszért. egyszerre több gyakorikérdésre válaszoltam és ezt máshova akartam írni.
2011. máj. 1. 02:24
 12/29 A kérdező kommentje:
rendben, megértem.
2011. máj. 1. 02:37
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Már bocs,de Neked ebben nincs semmi kanalad!Barátként igenis fogadd el az Ő döntését,és ne akard minden áron rábeszélni a Te akaratodra.Ha majd akarja,Ő közli a gyereke apjával,ha meg nem akarja,annak biztosan jó oka van.Ez nem a Te ügyed.Támogasd és biztasd,állj mellette,ennyi a Te részed az ügyből.Azt meg verd ki a fejedből,hogy majd Te juttatod valahogy az ürge fülébe,mert ez a barátságotok végét fogja jelenteni azonnal!
2011. máj. 1. 02:53
 14/29 A kérdező kommentje:

ez mind ok, akkor összegezve:

A barátnőm maga dönthet majd, hogy közli-e vagy sem az apával a gyerek tényét. Ezzel nem követ el törvénysértést. Arra nézve, hogy a terhesség tényét közölni kell, hogy erre pl törvény kötelezheti-e, nem érkezett komment, válasz.

erkölcsi vonatkozásba most ne menjünk bele, a lelkiismeretével a gyerek és/vagy az apa irányába így is, úgy is neki kell majd elszámonia - főleg, ha az apa később tudomást szerez a gyerekről (ennek nagy az esélye és nem miattam, hanem mert ők kollegák)

Jelen pillanatban akkor többet nem tehetek, minthogy egyenlőre kvázi elterelem valahogy a figyelmét, tartom benne a lelket - ahogy eddig is tettem

2011. máj. 1. 03:13
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Ja eztmég nemis írtad hogy kollégák!Akkor tuti hogy megtudja.Amúgy jogilag nem köteles megmondani!!!A jog köteleznérá akkor aztis mondhatná nemtudom!Nem kötelező nyilvántartást vezetni a szexuális kapcsolatokról,
2011. máj. 1. 06:19
 16/29 anonim ***** válasza:
74%
Nem vagyok hímsoviniszta, de ez alap, hogy joga van megtudni egy férfinak, hogy gyereke félúton van. A barátnőd ne játsza meg magát, a gyerekével sem lesz fer, hogy apa nélkül nő fel. És mit fog mondani neki? majd hazudik, hogy " nem tudom ki az apád" vagy mi? mert ez rosszul hangzik egyrészt, másrészt meg tudja. A férfinek meg főleg, ha fia születik az a családi név továbbvivését jelenti, szóval barátnődkéd ne jáccadozzon. Ha bekapta a legyet, legyen felnőtt ember és álljon a csávó elé. Hülye gyerekes nők öcsém..... és még a férfiak a mienek.
2011. máj. 1. 07:01
 17/29 anonim ***** válasza:
53%
Ha egy helyen dolgoznak, megfogja tudni, hogy ő az apa, főleg, ha addig nem barátkozik senkivel
2011. máj. 1. 07:30
 18/29 anonim ***** válasza:
82%

Nem kötelező megmondani neki, de valószínűleg rá fog jönni. Látja a növekvő pocakot és gondolom, számolni ő is tud...

Azt viszont jobb, ha a barátnőd is tudja, hogy a kicsi születése után, amennyiben nem volt apasági nyilatkozat senkitől, a gyámhatóság megkeresi őt a "gyermek családi jogállásának rendezése" ügyében. Ugyanis az anyakönyvi kivonatban az "apa" rovat nem maradhat üresen. Tulképp fel fogják kérni, hogy nevezze meg az apát. Ezt ugyan joga van megtagadni, ez esetben nyilatkoznia kell, hogy az apával semmilyen kapcsolatban nincs, és kéri, hogy jegyezzenek be képzelt apát. Ezt is lehet.

De! Mivel az apa nagy valószínűség szerint látni fogja a terhességet, ő is fordulhat a gyámügyhöz, hogy szerinte az övé a gyerek. A gyámügy pedig nem kíváncsi a szülők vitájára, csak a gyermek érdekeit nézi és a gyermek érdeke, hogy anyja és apja is legyen, ráadásul az apának is van joga a gyermekéhez, így ők hivatalból kérhetnek apasági vizsgálatot.

Szóval nem olyan egyszerű az, hogy "soha nem tudja meg"...

2011. máj. 1. 07:36
 19/29 anonim ***** válasza:
74%
0701 vagyok. én ezért mondom, amit az utolsó is írt, hogy ez akkora egy gyerekes, buta elképzelés, hogy " nem mondom el" főleg, főleg, hogy még munkatársak is. Nevetséges!!! Miért makacskodik? Menjen el hozzá és beszélje meg vele. Nem kell összeállniuk, de egyrészt a terhet is viseljék közösen, másrészt meg nincs joga hozzá. Kész ennyi. Az apának is vannak jogai. Ne a gyerek lássa már kárát könyörgöm.
2011. máj. 1. 07:40
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Hogy a kérdésre válaszoljak: a barátnödnek JOGILAG nem kötelessége megmondani senkinek, hogy ki a gyerek apja, még az apának sem.
2011. máj. 1. 08:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!