Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátom fia belémzúgott, ez...

A barátom fia belémzúgott, ez már 100%, de én így nem tudok velük lenni. Mit tegyek, hogyan kezeljem? Tanácsokat kérnék

Figyelt kérdés
2 éve vagyok együtt a barátommal, kicsit nagy a korkülönbség, de eddig jól működött minden és én hosszútávra terveztem vele (én 26 éves vagyok, Ő 42), lassan 1 éve együtt is lakunk. Fiatalos, max 35-nek néz ki, együtt járunk mindenhova, fesztiválokra stb, felfogásban sem konzervatív, nagyon lazán áll a dolgokhoz. Van egy 17 éves fia, eleinte utált, illetve gondolom az anyja ellenem hangolta, hogy ne barátkozzon velem, mert én vagyok apu új nője, bele sem akarok gondolni, miket mondott rólam (pedig már neki is van új családja). Lényeg az, hogy folyton csúnyán nézett rám a srác, nem akart hozzám szólni, csak muszájból, de gondoltam, majd egyszer megváltozik, ha kinő a kamaszkorból. De a vártnál kicsivel hamarabb, nyáron kezdődött ez az egész, hogy jóban lettünk, elvittük egy koncertre és utána nálunk aludt, sokat beszélgettünk a sulijáról, a barátairól, a zenéről. Utána már egyre kedvesebb volt velem, bár még mindig távolságtartó, de már kezdett elfogadni. A nyáron szerveztünk programokat, és már egyre szívesebben jött el velünk, velem is sokat beszélgetett, és nyár végére már elhangzott a szájából, hogy "te nagyon jófej vagy, szeretek veled beszélgetni". Ennek én nagyon örültem, és nyugodt volt a szívem, hogy kialakított rólam egy pozitív véleményt annak ellenére, hogy az anyja ellenem hangolta. Aztán télen megint jött egy olyan időszak, hogy furán nézett, alig akart hozzámszólni, nem tudtam, hogy megint mit tettem, és mikor rákérdeztem, akkor azt mondta, hogy semmi, ez bonyolult, nem velem van baja. Kérdezgettem a lányokról, van-e az osztályában olyan, aki tetszik, és mondta, hogy neki más tetszik, de úgy sem fog vele összejönni. Később megint jófej lett, és valamikor március végén éppen egy buliba készülődtem, barátom nem jött, mert pasis estét csaptak a fiával, meg pár haverjával, és a fia mondta, hogy kár, hogy azok a lányok nem úgy néznek ki, mint én, akiket ismer. Kicsit meglepett, de mondtam, neki, hogy köszi, ez jólesik és mentem tovább. Ekkor még nem sejtettem az egészet, akkor vált tisztává, hogy a srácnak bejövök, mikor múlthéten nálunk volt, az apja hagyta, hogy igyon, és 1 pohár vodka, meg pár üveg sör után után olyanokat mondott, hogy nekem vele kéne járnom, mert olyan vagyok, mint ő. Ezeket akkor mondta, amikor az apja nem hallotta, de én nagyon ledöbbentem. Oké, tudtam, hogy részeg, meg minden, de akkor is, másnap józan állapotában megkérdeztem tőle, hogy tudja-e miket mondott előző este, emlékszik-e rá. Mondta, hogy tudja, kérdeztem, hogy nem érzi-e furának azt, amit mondott, erre meg azt mondta, hogy nem, mert ezt gondolja. Utána meg már nem szólt hozzám, meg szerintem nagyon zavarban volt és nem is akartam ezt tovább forszírozni. De én ezen nem tudom túltenni magamat, azóta egyszer volt itt, és tiszta zavartan viselkedett, meg már én is hülyén éreztem magam. A jelek meg már csak később estek le, miután világossá vált. Nekem ez nagyon gáz, a barátomnak nem merem elmondani, mert szerintem nagyon kiakadna. 1 hete őrlődöm, és kb senkivel nem tudom megbeszélni, mert a srácot sem akarom leégetni, meg nem akarom, hogy a barátom megtudja valakitől. De ezt hogyan kezeljem a továbbiakban? Gondolkodtam sokat, hogy most mit tegyek, beszéljek-e a sráccal vagy csináljak úgy, mintha nem is lenne semmi, vagy mondjam-e el a barátomnak stb. De mindegyik helyzetből valaki hülyén jönne ki. Légyszíves segítsetek, mert én nem jutok dűlőre ezzel kapcsolatban. Előre is köszönöm annak, aki elolvassa!
2011. ápr. 30. 00:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
69%

Figyu.. vagy megérted amit irok vagy nem, azért mások okulására (és persze a tiédre is)leirom.

Ott kezdődik ez az egész, hogy 26 évesen együttélsz egy 42 éves palival. Mondjuk, semmi gond, nem megszokott, de igazán kivetnivaló sincs benne.

Aztán nem elég ez, de a nyakadba veszed a már majdnem felnőtt gyermekét, illetve küzdesz a szeretetéért. Mondjuk ez is rendben van.

Megyek tovább. Koncertre jársz a gyerekkel, iszogatsz vele, majd rácsodálkozol a világra ha srác rád akar ugrani.

Még tovább megyek, majd ide kiirod nekünk 'szomorú' helyzetedet, leirva minden részletet, még olyanokat is aminek semmi köze az ügyhöz, de te mégis fontosnak tartottad leirni többször is (az anya ellened hangolta ennek ellenére megszeretett, gondolom ez egy igazolás számodra és nekünk, de mi köze az ügyhöz?).

Ugy gondolom egyenként ezek nem nagy dolgok, de ezek összesége már megérne egy mélylélektant.

Természetesen együtt élhetsz egy 42 éves palival 26 évesen. Természetesen ha olyan fontos ez a férfi neked felvállahatod a volt feleséggel járó próblémákat, magadhoz édesgetheted a már majdnem felnőtt gyermekét, természetesen koncertre járhatsz vele és iszogathatsz is.

Természetesen igen. Ha tudod a helyzetet kezelni.

Ha nem tudod - mert nem tudod - akkor neki se állj ennek az egésznek, úgy ahogy van.

Világos hogy most még nem, de majd két év múlva - mikor már egy másik partnered lesz - belátod hogy semmi dolgod nem volt a 42 éves palival, annak a családi problémáival és minden egyébbel ami ezzel jár.

2011. ápr. 30. 02:26
 12/24 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem a fiúhoz viszonyulj ugyanúgy, mintha egy barátod lenne, akinek eszébe jutott többet akarni. Vagyis közöld vele, hogy jóleső, hogy ilyen véleménnyel van rólad, de számodra ő egy barát, és ez így is fog maradni. Az érzéseket sem te, sem ő nem tudja irányítani.. Gondolom ő sem tervezte ezt az egészet. Kérd, hogy próbáljatok ezentúl ugyanúgy viselkedni, mint addig. A fiú hamar túlesik rajta, tiniszerelmek jönnek-mennek.. Felesleges ezért az apját is beavatni a dolgokba.
2011. ápr. 30. 03:55
 13/24 anonim ***** válasza:
79%

A férjem nálam 10 évvel fiatalabb lánya (pont kettejük között vagyok korban) dafke anyunak szólít az esküvő óta. Főleg, ha nyilvános helyen vagyunk és ötven méterről kiabál utánam... Ha haragszik rám, akkor nagyi...

Akkor már inkább egy kanos kamaszfiú...

2011. ápr. 30. 07:52
 14/24 A kérdező kommentje:
Már arra is gondoltam emiatt, hogy szakítok a barátommal. Akármi is lesz, NEM lesz jó, valaki hülyén fog belőle kijönni, legnagyobb valószínűséggel a srác, és én meg nem akarok köztük konfliktust. Még ha el is múlik, vagy megbeszéljük, évek múlva is ott lesz ez. Ő jönni fog hozzánk, az apjához, mert jóban vannak és hétvégén nála van, sokszor hétköznap is betéved, és ezt nem tudom kezelni! Igen, igaza van valakinek, aki azt írta, hogy nem tudom a helyzetet kezelni, de ki tudná? Könyörgöm gondolj már bele. Jóban akartam vele lenni, hogy ne utálkozással teljen el az az idő, amit együtt töltünk, de ez lett belőle. Oké, nem történt nagy dolog, de maga a tudat..és ezek szerint már hónapok óta őrlődik a kölyök.
2011. ápr. 30. 10:17
 15/24 anonim ***** válasza:
9%

Előrebocsátom,elfogult vagyok, mert az én férjem is egy ilyen 26 évessel csalt meg mint Te!(érdekes ő is 43 volt)

Szűken az apád is lehetne, de mindegy....

Azzal,hogy egy ilyen idős pasival kezdtél, számolhattál azzal ,hogy van egy volt feleség, vannak gyerekek, akik ugye lehet hogy rád haragudnak a család szétbomlása miatt,nem is csodálnám.

Nem akarok ítélkezni, mert nem ismerlek.

Hiába néz ki fiatalosan,meg nem konzervatív,azért generációs különbségek vannak,kár tagadni.

Mi lesz pár év múlva? Te még fiatal leszel,pörögnél buliznál,gyereket akarnál, a pasid meg szépen lassan már csak nyugalomra vágyna,és a szex se megy úgy ,mimt 20 évesen....

Nem is értem,most ez a divat??,A ffiaknál kapuzárási pánik, a nőknél apakomplexus?

A problémáid sokasodni fognak, már csak a fiú miatt is. ha nem úgy viselkedsz vele, kitalálhatja ,hogy Te kacérkodtál vele,ezátal összeugraszthat az apjával.Szóval,nem tudom ,megéri e neked ez a kapcsolat,mert harcok még lesznek az biztos,és a fú anyja is bekavarhat még a fia védelmében, hiába van új párja...

Amit főztél,edd is meg!!!

2011. ápr. 30. 10:45
 16/24 A kérdező kommentje:
Velem nem csalt meg senki senkit, mert eleve nem mennék bele olyan kapcsolatba. A nőnek már van egy új férje, 3 éves fia, rám semmi oka nincs haragudni, csak hát előtört belőle a féltékenység, ami meg őt jellemzi. Nem értem, miért az a baj, hogy ennyivel idősebb, ha őt szeretem, boldog vagyok vele, akkor jogom van vele élni, mint ahogy másnak is joga van a boldogsághoz. Arról pedig szerintem nem tehetek, hogy ez történt, nem én "csábítottam el" a kölyköt, nem tudok belemászni a gondolataiba, hogy éppen mi jár a fejében. Normális kapcsolatot akartam vele, rájött, hogy jófej vagyok, meg meg lehet velem beszélni mindent, és ennek örültem. Mégis mit kellett volna tennem? Vágni rá a fejeket, ahogy ő tette, vagy bunkózni vele, hogy még jobban megutáljon? Ő nem csak engem utált, hanem az anyja új férjét is, és a helyzetet, hogy elváltak a szülei. De én meg nem akartam ezt, ezért próbáltam felé nyitni. Hadd ne én legyek már a hibás azért, mert ez kialakult benne. Éppen elég gáz ez nekem.
2011. ápr. 30. 10:58
 17/24 anonim ***** válasza:
Ott van a gond, hogy nem mered megbeszélni sem a fiúval, sem a barátoddal. Ha ez a helyzet így marad, akkor csak rosszabb lesz. Ha megpróbálod tisztázni a sráccal, akkor van esélye annak, hogy észhez tér és békén hagy. Ha nem hallgat rád, akkor a barátodnak kellene szólni, hogy tisztázza vele ő a helyzetet. Lehet, hogy egy pár napig/hétig nem lesznek olyan jóban egymással, de utána úgyis béke lesz. Kár lenne, ha ez a te kapcsolatodnak a rovására menne, hiszen itt te teljesen vétlen vagy.
2011. ápr. 30. 11:15
 18/24 anonim ***** válasza:
73%

Figyu, még mindig nem érted, megpróbálom más oldalról megközeliteni.

Ez az egész, úgy ahogy van nem a 17 éves srácról szól, ez az egész rólad szól. Bármennyire nehéz feldolgoznod itt ő nem felelös csak te. A helyzet megfelelő kezelésével két mondattal elintézhetnéd ezt a dolgot. Ha igazán akarnád és ha nem élveznéd, de jól kirajzolódik hogy neked igy ahogy van ez igazából tetszik. Tetszik az idős pali vonzalma, tetszik a 17 éves srác vonzalma, izgalmas kaland számodra a volt feleséggel való harc (miközben egyáltalán nem biztos hogy ő akar harcolni, de te ezt megelőlegezted neki).

Te vagy az akinek ez a helyzet fontos, aki a srác minden lépését számon tartja, te emlékszel vele kapcsolatban minden momentumra, mi volt tavaly nyáron, mikor volt elöször kedves veled, mikor mit mondott, minden apró részlet megvan a fejedben.

Nem kellett volna más mint kis egészséges távolságtartás ahhoz hogy ezt a kérdést itt fel se tehesd, de nekem úgy tünik te ezt a kérdést fel akartad tenni.

Feltehetőleg a fentieket könnyedén elutasitod, csak azért mert nem esnek jól, ezért mondok egy emészhetőbb példát.

Annyi idő voltam mint ez a srác, jártunk koncertre, bulizni, kocsmázni. Egyik lány anyukája mindig ott volt velünk. Megtehette, már elvált, otthon uncsizott és indoka is volt nekünk és saját maga számára: azért jön velünk mert vigyáz a lányára.

A társaság minden tagja imádta, hisz olyan jó fej. Fiatalos, úgy öltözik mint a lánya, együtt iszik velünk, fizet piát, bár minden felnőtt ilyen lenne.

Csak én voltam akiben minden esetben felmerült, hogy mi a fenét keres ez itt? Mit akar ez tőlünk, mi dolga velünk? De ami a legfontosabb kérdés, miért vágyik ő arra hogy velünk legyen, miért nem egy súlycsoportjának megfelelő pali mellett üti el az időt?

És ő is pontosan igy mint te rácsodálkozott a világra mikor a szórakozóhelyen tinédzser fiúk bepróbálkoztak nála, meg volt sértődve és ami még ezeknél is fontosabb, ez biztos hogy hetekig téma volt nála. Hogy az a srác mit akart tőle, meg hogy ő hogy megtetszett a srácnak, ezt nagyon sokszor végig kellett hallgatnunk, ezt mindenkinek elmondta, mindenkitől tanácsot kért mit tegyen, ezt mindenkinek tudnia kellett, neki ebböl az egészböl ez volt a lényeg, felteszem igy még érezhette hogy ő is fontos valakinek.

Világos hogy te ennyire kontrasztosan nem müveled a dolgot, de azért valahol a kettő között mozogsz, a normális, átlagos élethelyzet és a példában szereplő nő hozzáállása között. És ezek után jön a csodálkozás a világra, hogy mit akarnak tőled, majd a düh hogy miért akarják, majd ennek kibeszélése másokkal, ha máshol nem, itt ezen az oldalon.

A párod fiában fel sem merülnének ezek a gondolatok, meg sem fogalmazodnának benne, ha te valahol, valamilyen szintig erre nem lennél partner és nem lennél vevő.

De ha még fel is lángolna benne valamiféle tinivonzalom ideiglenesen, akkor sem merne ezzel elédállni, ha nem adnád bármiféle jelét annak hogy neked ez a szerep bejön. Nem kell ehhez hogy a jelzés tudatos legyen.

Ráadásul egy ilyen tinilángolás épp két és fél percig tart, nem tovább, de ez itt ha jól nézem melegen van tartva - legalábbis a te fejedben biztosan - több mint egy éve.

Egészséges távolságtartás és ez a kérdés meg sem születik. Ha már belemerültél, akkor is két mondattal rendezhetnéd az ügyet és helyére rázhatnád a kölköt.

De te nem, te el akarod mondani az apának, nekünk, a világnak, tudja meg mindenki.

Te vagy ezért az egész helyzetért a hibás, ez van.

2011. ápr. 30. 12:03
 19/24 A kérdező kommentje:
Erre nem tudok mit írni, elgondolkodtatott. Talán az lesz a legjobb, ha megszakítom velük a kapcsolatot.
2011. ápr. 30. 12:43
 20/24 anonim ***** válasza:
12.03 valóban jó gondolatokat írt le. Arra viszont érdemes gondolnod, hogy ha szakítasz a barátoddal, akkor biztosan el kell mondanod neki az okot.
2011. ápr. 30. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!