A barátom fia belémzúgott, ez már 100%, de én így nem tudok velük lenni. Mit tegyek, hogyan kezeljem? Tanácsokat kérnék
Figyu.. vagy megérted amit irok vagy nem, azért mások okulására (és persze a tiédre is)leirom.
Ott kezdődik ez az egész, hogy 26 évesen együttélsz egy 42 éves palival. Mondjuk, semmi gond, nem megszokott, de igazán kivetnivaló sincs benne.
Aztán nem elég ez, de a nyakadba veszed a már majdnem felnőtt gyermekét, illetve küzdesz a szeretetéért. Mondjuk ez is rendben van.
Megyek tovább. Koncertre jársz a gyerekkel, iszogatsz vele, majd rácsodálkozol a világra ha srác rád akar ugrani.
Még tovább megyek, majd ide kiirod nekünk 'szomorú' helyzetedet, leirva minden részletet, még olyanokat is aminek semmi köze az ügyhöz, de te mégis fontosnak tartottad leirni többször is (az anya ellened hangolta ennek ellenére megszeretett, gondolom ez egy igazolás számodra és nekünk, de mi köze az ügyhöz?).
Ugy gondolom egyenként ezek nem nagy dolgok, de ezek összesége már megérne egy mélylélektant.
Természetesen együtt élhetsz egy 42 éves palival 26 évesen. Természetesen ha olyan fontos ez a férfi neked felvállahatod a volt feleséggel járó próblémákat, magadhoz édesgetheted a már majdnem felnőtt gyermekét, természetesen koncertre járhatsz vele és iszogathatsz is.
Természetesen igen. Ha tudod a helyzetet kezelni.
Ha nem tudod - mert nem tudod - akkor neki se állj ennek az egésznek, úgy ahogy van.
Világos hogy most még nem, de majd két év múlva - mikor már egy másik partnered lesz - belátod hogy semmi dolgod nem volt a 42 éves palival, annak a családi problémáival és minden egyébbel ami ezzel jár.
A férjem nálam 10 évvel fiatalabb lánya (pont kettejük között vagyok korban) dafke anyunak szólít az esküvő óta. Főleg, ha nyilvános helyen vagyunk és ötven méterről kiabál utánam... Ha haragszik rám, akkor nagyi...
Akkor már inkább egy kanos kamaszfiú...
Előrebocsátom,elfogult vagyok, mert az én férjem is egy ilyen 26 évessel csalt meg mint Te!(érdekes ő is 43 volt)
Szűken az apád is lehetne, de mindegy....
Azzal,hogy egy ilyen idős pasival kezdtél, számolhattál azzal ,hogy van egy volt feleség, vannak gyerekek, akik ugye lehet hogy rád haragudnak a család szétbomlása miatt,nem is csodálnám.
Nem akarok ítélkezni, mert nem ismerlek.
Hiába néz ki fiatalosan,meg nem konzervatív,azért generációs különbségek vannak,kár tagadni.
Mi lesz pár év múlva? Te még fiatal leszel,pörögnél buliznál,gyereket akarnál, a pasid meg szépen lassan már csak nyugalomra vágyna,és a szex se megy úgy ,mimt 20 évesen....
Nem is értem,most ez a divat??,A ffiaknál kapuzárási pánik, a nőknél apakomplexus?
A problémáid sokasodni fognak, már csak a fiú miatt is. ha nem úgy viselkedsz vele, kitalálhatja ,hogy Te kacérkodtál vele,ezátal összeugraszthat az apjával.Szóval,nem tudom ,megéri e neked ez a kapcsolat,mert harcok még lesznek az biztos,és a fú anyja is bekavarhat még a fia védelmében, hiába van új párja...
Amit főztél,edd is meg!!!
Figyu, még mindig nem érted, megpróbálom más oldalról megközeliteni.
Ez az egész, úgy ahogy van nem a 17 éves srácról szól, ez az egész rólad szól. Bármennyire nehéz feldolgoznod itt ő nem felelös csak te. A helyzet megfelelő kezelésével két mondattal elintézhetnéd ezt a dolgot. Ha igazán akarnád és ha nem élveznéd, de jól kirajzolódik hogy neked igy ahogy van ez igazából tetszik. Tetszik az idős pali vonzalma, tetszik a 17 éves srác vonzalma, izgalmas kaland számodra a volt feleséggel való harc (miközben egyáltalán nem biztos hogy ő akar harcolni, de te ezt megelőlegezted neki).
Te vagy az akinek ez a helyzet fontos, aki a srác minden lépését számon tartja, te emlékszel vele kapcsolatban minden momentumra, mi volt tavaly nyáron, mikor volt elöször kedves veled, mikor mit mondott, minden apró részlet megvan a fejedben.
Nem kellett volna más mint kis egészséges távolságtartás ahhoz hogy ezt a kérdést itt fel se tehesd, de nekem úgy tünik te ezt a kérdést fel akartad tenni.
Feltehetőleg a fentieket könnyedén elutasitod, csak azért mert nem esnek jól, ezért mondok egy emészhetőbb példát.
Annyi idő voltam mint ez a srác, jártunk koncertre, bulizni, kocsmázni. Egyik lány anyukája mindig ott volt velünk. Megtehette, már elvált, otthon uncsizott és indoka is volt nekünk és saját maga számára: azért jön velünk mert vigyáz a lányára.
A társaság minden tagja imádta, hisz olyan jó fej. Fiatalos, úgy öltözik mint a lánya, együtt iszik velünk, fizet piát, bár minden felnőtt ilyen lenne.
Csak én voltam akiben minden esetben felmerült, hogy mi a fenét keres ez itt? Mit akar ez tőlünk, mi dolga velünk? De ami a legfontosabb kérdés, miért vágyik ő arra hogy velünk legyen, miért nem egy súlycsoportjának megfelelő pali mellett üti el az időt?
És ő is pontosan igy mint te rácsodálkozott a világra mikor a szórakozóhelyen tinédzser fiúk bepróbálkoztak nála, meg volt sértődve és ami még ezeknél is fontosabb, ez biztos hogy hetekig téma volt nála. Hogy az a srác mit akart tőle, meg hogy ő hogy megtetszett a srácnak, ezt nagyon sokszor végig kellett hallgatnunk, ezt mindenkinek elmondta, mindenkitől tanácsot kért mit tegyen, ezt mindenkinek tudnia kellett, neki ebböl az egészböl ez volt a lényeg, felteszem igy még érezhette hogy ő is fontos valakinek.
Világos hogy te ennyire kontrasztosan nem müveled a dolgot, de azért valahol a kettő között mozogsz, a normális, átlagos élethelyzet és a példában szereplő nő hozzáállása között. És ezek után jön a csodálkozás a világra, hogy mit akarnak tőled, majd a düh hogy miért akarják, majd ennek kibeszélése másokkal, ha máshol nem, itt ezen az oldalon.
A párod fiában fel sem merülnének ezek a gondolatok, meg sem fogalmazodnának benne, ha te valahol, valamilyen szintig erre nem lennél partner és nem lennél vevő.
De ha még fel is lángolna benne valamiféle tinivonzalom ideiglenesen, akkor sem merne ezzel elédállni, ha nem adnád bármiféle jelét annak hogy neked ez a szerep bejön. Nem kell ehhez hogy a jelzés tudatos legyen.
Ráadásul egy ilyen tinilángolás épp két és fél percig tart, nem tovább, de ez itt ha jól nézem melegen van tartva - legalábbis a te fejedben biztosan - több mint egy éve.
Egészséges távolságtartás és ez a kérdés meg sem születik. Ha már belemerültél, akkor is két mondattal rendezhetnéd az ügyet és helyére rázhatnád a kölköt.
De te nem, te el akarod mondani az apának, nekünk, a világnak, tudja meg mindenki.
Te vagy ezért az egész helyzetért a hibás, ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!