Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy kérjek tőlük bocsánatot?

Rossz Fiú kérdése:

Hogy kérjek tőlük bocsánatot?

Figyelt kérdés
A múlt héten ki akartam menni bulizni, és a szüleim azt mondták, hogyha segítek akk kimehetek. Egész nap mindent megcsináltam amit csak kértek, de elfelejtettem mondani nekik hogy Bogácsra akarok menni (16/F), és este amikor megmondtam nem akartak elengedni és még elkezdtek papolni nekem meg tesóm is (22/F) és nagyon ideges lettem és kiírtam facebookra, hogy "Tiszta köcsögök a szüleim, hogy d.g.ln.n.k meg." (Ezt már meg is bántam) De ezt tesóm meglátta és egyből rohant a szüleinkhez és akkora vita lett belőle hogy az nem igaz. És most nagyon haragszanak rám és most hogy kérjek bocsánatot tőlük?
2011. ápr. 29. 14:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mondd meg nekik, hogy nem úgy gondoltad, és mostantól szívesen segítesz a háztartásban kérés nélkül is, önzetlenül, mert nem egy buli miatt segítesz nekik, hanem mert gondoskodnak rólad és embert akarnak faragni belőled.
2011. ápr. 29. 14:10
 2/12 A kérdező kommentje:
Húúú, ez nagyon jó ötlen, köszönöm szépen :D
2011. ápr. 29. 14:13
 3/12 anonim ***** válasza:

Most megtanultad, hogy Facebookra nem irsz hulyesegeket. Illetve, nagyon megnezed hogy mit hova raksz irasba.

Mondd el szuleidnek, hogy merges es csalodott voltal, hogy nem mehettel el. "Elfelejtetted" megmondani, hogy hova kellett volna menned?

Mint anya nem hiszem el.

2011. ápr. 29. 14:13
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

"nagyon ideges voltam,de azonnal megbántam - bocsánat(ot kérek)!"-így mondanám, egyszerűen, tömören, igazan.

(a nevedet nem kéne átkeresztelni?:

'Rossz Fiú, de jó szeretne lenni' : )

2011. ápr. 29. 14:17
 5/12 A kérdező kommentje:

De átkéne keresztelni xD

Köszi a tanácsokat, megpróbálom legegyszerűbbben :P

2011. ápr. 29. 14:21
 6/12 anonim válasza:

Én is voltam már így ezzel.Nálam annyi elég volt,hogy:"Bocsánatot kérek,többet nem fog előfordulni!"-és ehhez azota is tartom magam.Szerintem neked is meg kéne ezt próbálni.

Sok síkert kivánok hozzá.Remélem megbocsátanak neked!!

2011. ápr. 29. 14:28
 7/12 anonim válasza:
Ezt a problémátokat, csak az idő múlása fogja megváltoztatni. Azzal még,hogy bocsánatot kérsz tőlük, nem fognak azért azonnal, szívből megbocsájtani egyhamar. Azt tudom javasolni, hogy egy darabig ne menj oda szórakozni, de máshová sem bulizni. Tanúlj rendesen, mikor hazamész még a megszokottnál is jobban fordíts hangsúlyt erre. Ha jó jegyet kapsz, akkor kopogj be a szobájukba és azonnal közöld velük, majd köszönj nekik, ahogy szoktál és csukd be az ajtót. Probáld esetleg megszervezni, hogy a rokonaid sürübben jöjjenek el hozzátok, mert akkor ott lehetőseg adódhat arra, hogy a szüleid kibeszéljenek téged egymás között, hogy "milyen rossz is volt az ő kisfiúcskájuk." Ezzel megnyugszanak kicsit. Kapcsolódj be a beszélgetésbe és közöld mindenki előtt, kicsit poénosabbra vett figuraként, ha valóban megbántad a dolgot, hogy "Nagy barom voltam", hogy ilyen hülyeséget csináltam, mert ezzel nemcsak magamat, hanem benneteket is lejárattalak vele. Minnél jobban kitudjátok majd beszélni a gondokat, annál jobban közelebb kerültök a megnyugváshoz is. Egy nagyobb családi és baráti társaság, sokat oldhat ezen a problémán. Ámbár vésd a fejedbe azt, hogy ez csak akkor sikerülhet igazán, ha nemcsak szinészkedsz, hanem komolyan is gondolod a megbánást szívből.
2011. ápr. 29. 14:32
 8/12 anonim ***** válasza:

Úgy tiszteséges és befejezettnek tekinthető ha ott kérsz bocsánatot ahol, akik elött megsértetted őket.

Ha egy család baznájon sérted meg őket akkor ott kéred elnézésüket, én igy gondolom helyesnek és igy lehet maradéktalanul lezárni az ügyet.

Te FB sértetted meg őket, speciális helyzet, gyakorlatilag bárki olvashatta mit gondolsz a szüleidröl. Úgy helyes ha most a hibádat felvállalva akár ennyi ember elött is a FB kérsz elnézést és irod le hogy butaság volt ezt tenned.

2011. ápr. 29. 14:35
 9/12 anonim ***** válasza:

,,Ne haragudjatok, velem van a baj, kamasz vagyok, ti nem cisnáltatok semmi rosszat, szeretlek titeket, és bármi házimunkát megcsinálok, vagy segítek bármiben"

:)

2011. ápr. 29. 14:42
 10/12 anonim ***** válasza:
Ne félj egyszerűen csak állj eléjük és tedd meg. Ők a szüleid és egy szülő mindent megbocsájt. Egyébként biztosan tudják hogy nem gondoltad komolyan csak dühös voltál.
2011. ápr. 29. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!