Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem bírom elviselni a férjem...

Nem bírom elviselni a férjem lányát. Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

Mindig hisztizik(csak úgy,még maga se tudja min),eléktelenkedik(húsvétkor 1 kosár ajándék nem volt elég neki...még akart),irigykedik(elveszi mindenkitől az ő játékát,csak máséval lehet játszani,az övével nem-azokat dugdossa),soha semmi nem felel meg neki(gondolok az ételekre,hétvégi családi programokra...),én nevelem,még is az anyját isteníti,aki 1 éves korába eldobta magától(ez az ami mindig kivágja nálam a biztosítékot)!

Ha kötekedni akarsz vagy "megkövezni" ne is válaszolj!Köszi

2011. ápr. 28. 10:58
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
60%

Abszolút nem érted,ilyet még nem is láttam.

Igen,természetes,hogy a saját gyerekedet, jobban/másképp szereted.

De a másik gyerek ezt érzi. Ez egy csomó hatást kivált belőle (féltékenység, figyelemfelhívás, bizonyítási vágy....)

Amit rosszaságként nyilvánul meg, az a figyelemfelhívás, és féltékenység. Az okozója (részben) te magad vagy.

Próbáld már elgondolni mit érez a gyerek, és amikor beszélsz vele, fegyelmezed, vagy éppen jól szórakoztok akkor ez alapján beszélj vele.

Ehhez nem kell pszichológusi végzettség, csak egy kis empátia és érzelmi intelligencia.

2011. ápr. 28. 11:31
 22/33 anonim ***** válasza:
78%

szegény gyerek :( biztos az is benne van a hisztiben, hogy pont a dackorszakban dobta el az anyja és ahogy írod, Te se neveled. nem jó ez így, nem várhatod meg mindennel a párodat míg haza nem ér. 5 éve éltek a kislánnyal, akkor miért ne nevelhetnéd? 6 éves, megérti ha rosszat tesz, ne húzd fel magad, büntesd meg, állítsd sarokba 5 percre vagy fektesd le 2 órával előbb, nem tudom neki mi lenne a hatásos, minden gyereknek más. nálunk a szobába küldés a nyerő de az enyém még kicsi.

szeresd azt a gyereked, mostohalányod, neki Ti vagytok a pároddal, ne fordulj Te is el tőle

2011. ápr. 28. 12:42
 23/33 A kérdező kommentje:
Bocsi,én nem 5 éve vagyok velük,hanem 1 éve.-ezt le kellett volna írnom!Azért nem merem én nevelni,mert volt rá pl,hogy az anyjának panaszkodott!Picit ducika,és azt mondták vegyük vissza neki az evést,így megbezséltük párommal,hogy vacsira,csak 3virsilt ehet meg...az anyjánál meg azt mondta h"Otthon csak 3 ehetek"...vagyis előadja,h én koplaltatom!Mi lenne,ha büntetésbe küldeném?!(Amúgy könyvdobálós esetnél,beküldtem a szobába,és abból jött a hiszti,ami estig tartott...a szobába küldésből mindig az jön)
2011. ápr. 28. 13:18
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
és ha anyjának panaszkodik akkor mi van? nem hiszem hogy hirtelen előjön belőle az anyai ösztön és vissza veszi a gyereket:P A hiszti meg hagyjon hidegen vannak nagyon kitartó kölkök.És persze hogy nem engedelmeskedik neked ha csak 1 éve vagy vele akkor ne csodáld,hogy anya a minden
2011. ápr. 28. 13:24
 25/33 anonim ***** válasza:
90%

Szegény kislány. Úgy megsajnáltam. Nem miattad, félre ne értsd! De gondolj bele: az anyja leszarja, bekerült egy olyan családba, ahol szerintem teljesen kívülállónak érzi magát, ott a féltesó, aki nyilván korlátlan szeretetet élvez (neki ez mind nincs meg). Szörnyű lehet, teljes bizonytalanságban érezheti magát.

Valahogy meg kéne nyerned magadnak és megpróbálni a 'nem-bírom-elviselni' érzést elnyomni, megszüntetni.

Azért ilyen, mert nem tudja, hogy igazán szeretik. Szerintem. Kicsi még ő azért 6 évesen.

2011. ápr. 28. 13:58
 26/33 A kérdező kommentje:
Persze,ő nem tehet semmiről!Mint ahogy arról sem,hogy a vér szerinti anyja milyen származású...és hiába a neveltetés,meg a többi...szerintem,akkor is a vérébe van,hisz a vér nem válik vízzé:(
2011. ápr. 28. 14:27
 27/33 anonim ***** válasza:
36%
Még csak hat éves egy gyerek aki nincs tisztában azzal hogy amit csinál az másoknak kellemetlen. A figyelem központjába akar lenni és rengeteg törődést igényel. De akármiket is csináljon mégis csak egy kisgyerek te meg felnőtt vagy nem szép dolog úgy írni róla mintha veszélyes bűnöző vagy gonosz kis lény lenne aki tönkre teszi az életedet. Egyébként természetes hogy érdeklődik az anyja iránt hiszen csak kíváncsi. A gyerekek szeretetét nem lehet megvenni azt ki kell érdemelni. Tudom nem erre a válaszra számítottál de azt mégsem írhassa senki hogy zavard el a háztól vagy vedd rá az apját hogy eldobja mégis csak az ő gyereke.
2011. ápr. 28. 14:40
 28/33 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnállak, én is voltam ilyen helyzetben és vagyok is csak én a saját lányommal.

De mi az, hogy 3 virslit eszik meg vacsorára,hány kiló lesz az a gyerek?! Itt is látszik, hogy ideges ennivalóba fojtja izgágaságát.

Te vagy a hibás, én nem kényeztetném, ugyan úgy bánnék vele mint az enyémmel, nem különben mikor a sajátom nincs nálam.

Úgy osszátok be a napokat, hogy ilyenre ne kerüljön sor, ne legyél Te kettesben vele,csak ha a csemetéd is otthon van.Ne legyen ez a különcködés.

Még egy tanács: akár mit csinál ne szólj rá! Majd rájön és lehet egy kis idő után észbe kap a kicsi, hogy nem körülötte forog a világ.Mert olyan rafkok, hogy magában meg jót nevet,hogy ugráltat, Ő van a közép pontban, élvezi.

Ne borítsd ki Magadat! Sok sikert! Szeretnék még hallani Rólatok!

2011. ápr. 28. 16:14
 29/33 A kérdező kommentje:
Ha arról van szó 8virslit is meg tudna enni...de ez egyszeri alkalom volt,de a fél pizza meg se kottyan neki...de végül is nem is az evészetével van a gondom,ha nem a viselkedésével!DE ma,anyák napi műsoron,nekem adta a virágot.
2011. ápr. 28. 17:39
 30/33 anonim ***** válasza:
0%
Na és akkor mi van ha nyolc virslit eszik növésben van vagy talán sajnálod tőle. Nem várhatod el egy hat éves gyerektől akit elhagyott az anyja hogy viselkedjen felnőtt ként. A gyerekek néha rosszalkodnak csinálnak olyat ami nekünk felnőtteknek nem tetszik. De nem azért mert bántani akarnak vagy mert gonoszak csak egyszerűen így hívják fel magukra a figyelmet. Megpróbáltad valaha is a helyébe képzelned magadat, hogy ő mit érezhet. Még csak kisgyerek akinek szeretetre és törődésre van szüksége. Légy hozzá kedves és megértő vele. Érezze hogy szeretett és hogy nem csak a rosszat látod benne. Ahogy a párod most már ő is az életed része és felelős vagy érte akár tetszik akár sem.
2011. ápr. 29. 12:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!