Nem bírom elviselni a férjem lányát. Mi tévő legyek?
Mindig hisztizik(csak úgy,még maga se tudja min),eléktelenkedik(húsvétkor 1 kosár ajándék nem volt elég neki...még akart),irigykedik(elveszi mindenkitől az ő játékát,csak máséval lehet játszani,az övével nem-azokat dugdossa),soha semmi nem felel meg neki(gondolok az ételekre,hétvégi családi programokra...),én nevelem,még is az anyját isteníti,aki 1 éves korába eldobta magától(ez az ami mindig kivágja nálam a biztosítékot)!
Ha kötekedni akarsz vagy "megkövezni" ne is válaszolj!Köszi
Abszolút nem érted,ilyet még nem is láttam.
Igen,természetes,hogy a saját gyerekedet, jobban/másképp szereted.
De a másik gyerek ezt érzi. Ez egy csomó hatást kivált belőle (féltékenység, figyelemfelhívás, bizonyítási vágy....)
Amit rosszaságként nyilvánul meg, az a figyelemfelhívás, és féltékenység. Az okozója (részben) te magad vagy.
Próbáld már elgondolni mit érez a gyerek, és amikor beszélsz vele, fegyelmezed, vagy éppen jól szórakoztok akkor ez alapján beszélj vele.
Ehhez nem kell pszichológusi végzettség, csak egy kis empátia és érzelmi intelligencia.
szegény gyerek :( biztos az is benne van a hisztiben, hogy pont a dackorszakban dobta el az anyja és ahogy írod, Te se neveled. nem jó ez így, nem várhatod meg mindennel a párodat míg haza nem ér. 5 éve éltek a kislánnyal, akkor miért ne nevelhetnéd? 6 éves, megérti ha rosszat tesz, ne húzd fel magad, büntesd meg, állítsd sarokba 5 percre vagy fektesd le 2 órával előbb, nem tudom neki mi lenne a hatásos, minden gyereknek más. nálunk a szobába küldés a nyerő de az enyém még kicsi.
szeresd azt a gyereked, mostohalányod, neki Ti vagytok a pároddal, ne fordulj Te is el tőle
Szegény kislány. Úgy megsajnáltam. Nem miattad, félre ne értsd! De gondolj bele: az anyja leszarja, bekerült egy olyan családba, ahol szerintem teljesen kívülállónak érzi magát, ott a féltesó, aki nyilván korlátlan szeretetet élvez (neki ez mind nincs meg). Szörnyű lehet, teljes bizonytalanságban érezheti magát.
Valahogy meg kéne nyerned magadnak és megpróbálni a 'nem-bírom-elviselni' érzést elnyomni, megszüntetni.
Azért ilyen, mert nem tudja, hogy igazán szeretik. Szerintem. Kicsi még ő azért 6 évesen.
Nagyon sajnállak, én is voltam ilyen helyzetben és vagyok is csak én a saját lányommal.
De mi az, hogy 3 virslit eszik meg vacsorára,hány kiló lesz az a gyerek?! Itt is látszik, hogy ideges ennivalóba fojtja izgágaságát.
Te vagy a hibás, én nem kényeztetném, ugyan úgy bánnék vele mint az enyémmel, nem különben mikor a sajátom nincs nálam.
Úgy osszátok be a napokat, hogy ilyenre ne kerüljön sor, ne legyél Te kettesben vele,csak ha a csemetéd is otthon van.Ne legyen ez a különcködés.
Még egy tanács: akár mit csinál ne szólj rá! Majd rájön és lehet egy kis idő után észbe kap a kicsi, hogy nem körülötte forog a világ.Mert olyan rafkok, hogy magában meg jót nevet,hogy ugráltat, Ő van a közép pontban, élvezi.
Ne borítsd ki Magadat! Sok sikert! Szeretnék még hallani Rólatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!