Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tagadta már ki valaki a...

Tagadta már ki valaki a szüleit? Milyen feltételei vannak ennek?

Figyelt kérdés

Szerencsére nem a saját szüleimről van szó, velük minden rendben, nagyon szeretem őket. Szegény férjemnek viszont az apjával nem volt ilyen szerencséje. Az apja férjem gyerekkorában ütötte-verte a feleségét és a gyerekeket, minden pénzt elivott, a felesége a két kisgyerekkel gyakorlatilag "elmenekült" tőle otthonról a nagyszülőkhöz. Persze mindenből kiforgatta őket, lakás, kocsi. A munka nem volt az esete, amíg a feleségétől el nem vált, vele tartatta el magát is, a gyerekekre félretett pénzt is lenyúlta. Annyira sem volt képes, hogy a gyerekeket az iskoláig levigye (szembe laktak), mert nem akart felkelni. Szegény felesége meg reggel hattól késő estig dolgozott, hogy eltartsa őket, nem is tudott róla, hogy a gyerekek két hónapja nem voltak suliban... Mióta elváltak, hajléktalan, az utcán csövezik. Tartásdíj persze 0, ő kéregetett ehelyett anyósomtól. Egy ideig anyósomnak megesett rajta a szíve és elég durva összegekkel támogatta, de mind elitta. Sajnos tudja azt is, hogy a férjemmel hol lakunk, és a nyakunkra jár kéregetni, a múltkor még a gyereket is látni akarta, én pedig nem fogom egy olyan embernek még megmutatni sem, aki hónapok óta nem tisztálkodott.

Szóval nem akar leszállni rólunk, nekünk pedig betelt a pohár. Félünk attól is, hogy ki tudja, hogy élt, mint élt az elmúlt 20 évben, milyen adósságokat halmozott fel, amit esetleg rajtunk akarnak majd leverni, ha ő meghal. A férjem ki akarja tagadni, amit nem csodálok... Mi ennek a menete, illetve milyen feltételei vannak?

2011. ápr. 27. 15:21
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Igen ez megint csak igaz, hiába rágódunk azon, hogy szólt-e az iskola vagy sem. Most nem ez a megoldandó probléma. Én még mindig csak azt tudom mondani, hogy távol tartási végzés...

Rendőrségre bementek és akkor ott meséltek el mindent. Lehet a végzésen kívül van valami más ötletük is, nem tudom

2011. ápr. 27. 15:45
 12/31 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti: megnyugtató a válasz... ezek szerint nem jöhet ki a csekk tizenötmillió forintról, hogy na itt van, perkáljunk:)

Ha létezik, hogy mégis van valamije, bár kötve hiszem, a koszos biciklijén kívül, elvből nem kérnénk belőle...

2011. ápr. 27. 15:46
 13/31 anonim ***** válasza:

Kitagadni ahogy már előttem is írták egy felnőtt külön családos ember már nem tudja..Miért is tagadná ki,ha nem velük él,nem nektek kell eltartani? Zaklatásért,távolságtartást kérhetek bíróságon keresztül,de már most megmondom neked,hogy nem sokat fogtok elérni vele,mert hajléktalan így "elérhetetlen" vagyis nem fog értesítést kapni,nem tudják megszabni neki..Egy erőteljes fellépés a férjed részéről eredményesebb lenne.

Az örökségről annyit,hogy adósságot ugyanúgy örökli az ember mint a nyereséget.

De az adósságot CSAKIS AZ ÖRÖKSÉGI ÖSSZEG EREJÉIG öröklődik.

Ha az após hajléktalan,nincs se ingó,se ingatlan vagyona,akkor nincs semmi nyeresége amiből az adósság levonható.Így az adósságot nem örökli a férjed..

(abban az esetben örökölné,ha lenne az apja nevén ingatlan vagy lenne a bankban a számláján összeg..De ugye egyik sincs..Akkor nincs semmi öröklés a részéről

2011. ápr. 27. 15:51
 14/31 A kérdező kommentje:
Hát igen, a legnagyobb probléma az, hogy hajléktalan. Amikor pénzt kér, a férjem nagyon keményen elküldi. Egy hete volt itt utoljára, én is kint voltam és tapasztaltam, hogy nem bánt vele kesztyűs kézzel. De hamar felejt, havonta egyszer azért elbiciklizik hozzánk, hátha. Ősszel még az is felötlött benne, hogy a kert végében álló sufni-tárolóba ugyan hadd költözzön már be. Rémálom!!!
2011. ápr. 27. 15:59
 15/31 A kérdező kommentje:
Utolsónak: igen, hálég nem velünk él meg nem mi tartjuk el. De elég sokszor bepróbálkozik legalább egy kis pénzért...
2011. ápr. 27. 16:00
 16/31 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem, nem az hogy "hamar felejt", hanem az oregnek letszukseglete, hogy probaljon segitseget kerni Toletek, meg akkor is ha ferjed nem kesztyus kezzel kuldi el. Lenyeli buszkeseget, szeretne latni unokait, fiat. Elvegre megis csak apa. Hibat kovetett el, tudja, de most megis mi sokat tud csinalni. Leugrani a hidrol? Az sem segitene.

Semmi kozom hozza, de olvasva hozzaszolasaidat, itt nem csak az apuka a hibas, itt nagyon el lett cseszve a csaladi elet, gyerekek neveleses, egyuttesen anyossal. En, meg ilyen esetben is, mint most aposossd all, valahogy segitenek, mert vegul is csak az apam. Remelem, ferjed nem ugyezt fogja visszakapni sajat gyerekeitol. Sajnos a tortenelem hajlamos az ismetlesre.

2011. ápr. 27. 16:04
 17/31 A kérdező kommentje:

Kedves FromOz!

Tévedsz, egyáltalán nem jött rá, hogy hibázott! Külső körülményekre hárítja a problémát, úgy fogalmaz, hogy "az élet mindig csak elbánik vele".

Van gyereked? Engednéd, hogy egy hajléktalan ember fogdossa, megtapogassa?

Tücsök és hangya meséje? Én nagyon hiszek benne, annyi módosítással, hogy a tücsök is kaphat új esélyt következő tavasszal. Apósom is megszámlálhatatlan esélyt kapott már, mégsem él vele.

Pedig egy fiatal, erős, munkaképes emberről van szó. Ötven éves mindössze. Egyáltalán nem szorul ránk! Leszámítva, hogy koszos meg csöves, jó fizikumú, az arcán látszik csak, hogy szanaszét itta magát. Egyszerűen úgy tűnik, így szeret élni, így kényelmes neki. Ha nyolcvan lenne, lehet, hogy én is rábeszélném a férjemet, hogy nyeljük le a békát. De párszor anyósom még így is megtette, és a pénz a helyi kocsmában kötött ki! Ilyen embert is támogatnál? Csak azért, mert biológiailag közöd van hozzá? Ugyanis ezen kívül mást apósom nem tett le az asztalra! Anyósom esetén pedig semmiben nem hibáztatható, a belét kidolgozta, hogy egyáltalán életben maradjanak!

Nézd, van olyan eset, hogy az apa hibát követ el, de megbánja. Nálunk is ez a helyzet! Az én apám sem volt egy mintaszülő. Sokszor kimaradozott, csalta anyámat, sokat üvöltözött velünk, mert folyton feszült volt. Mikor felnőttem, össze is különböztünk, és nem találkoztunk két évig. De ő tényleg megváltozott! Rájött, hogy elszúrta, rájött, hogy szeret minket és szüksége van ránk, azóta mindenben segít, mindent megtesz az unokájáért. Őt minden további nélkül támogatnám, ha rá lenne szorulva. Mégsem kér, elég neki a nyugdíja, amiért viszont megdolgozott, mert munkaundora neki azért nem volt:)

2011. ápr. 27. 16:23
 18/31 A kérdező kommentje:

Ami a férjemet illeti: Ha rászolgál, és ilyen családi életet "biztosít" nekünk, én sem fogom bátorítani a gyerkőcöt, hogy bármiben is segítse! Anyukám mondta nagyon régen nekem, hogy a dolgok hosszú távon megtérülnek, és mindenki azt kapja, amit befektetett - elsősorban érzelmi oldalról. Az én igazságérzetem is ezt diktálja.

Iszonyat hálás vagyok a sorsnak, hogy férjem előtt ott volt a rossz példa, mintha az ellentéte lenne (sokszor én szólok rá, hogy vegye lejjebb a munkát, azért nem kell szívinfarktust kapni:)) Vagy egyszerűen anyjára ütött...

2011. ápr. 27. 16:26
 19/31 anonim ***** válasza:
Adósságot csak az örökség értékéig lehet örökölni. Azaz olyan nincs, hogy van 300 000 Ft vagyona, és 500 000 Ft tartozása és Ti nem kaptok semmit, de fizetnetek kell 200 000 Ft-ot ha meghal. Ebben az esetben nem kaptok semmit, de fizetni sem kell. Ha nincs semmije, csak adóssága, akkor sem kell semmit sem fizetnetek.
2011. ápr. 27. 16:28
 20/31 A kérdező kommentje:
Kicsit rosszul fogalmaztam: nem azért vagyok hálás, hogy ilyen sors jutott neki, hanem, mert ő tanult az apja hibájából és nem a példáját követi. De nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától. Szóval azt mondjátok: távol tartási végzést esetleg kérhetünk, de az adósságtól nem kell tartanunk.
2011. ápr. 27. 16:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!