Dolgozó Nők! Hogy végeztek egyedül minden házimunkát? Vagy fusson a lakás 2 hónapig?
Eddig mindent ketten csináltunk párommal,amig főztem rendet rakott,amig felmostam felporszivozott és hasonlók.
Most rengetefet kell tanulnia másfél hónapig,így minden rám marad (én ajánlottam fel).
De fut a lakás,hazaérek fél 6-ra,odateszem a vacsorát,beteszek egy mosást,és mire megvacsorázunk 8 óra.
Utána már nem csinálunk semmit,ez ilyen egyezményes,kell a kettesben töltött idő.
De hogy nem vagyok képes rendbe tartani egy 2 szobás lakás...bár tény,hogy mindent szerteszét hagyunk,de erről lehetetlen leszoklni,csak eddig nem tűnt fel.
Ilyenre hogy portörlés,ablak,egyéb tisztitás,gyakorltilag megszünt.
Hangos házimunka (porszivó) hétvégére marad amikor tarta egy fél órás szünetet és kimegy levegőzni.
Plussz vannak állataink,őket is naponta többször etetni,hetente kitakaritani (tengerimalacok).
Más meg 3 gyerek mellett férj segitsége nélkül tart patyolat tisztaságot...
24/N
Kérdező, eléggé gyerekes vagy. Felteszel egy kérdést, kapsz 20 választ, de neked semmi nem felel meg, mert te nem vagy hajlandó xy dolgot csinálni. Ha nem változtatsz semmin, mégis mi változna a lakás állapotán? Ez nem jutott még eszedbe?
Mellesleg nem jól szűrted le a lényeget, mert lehet rendet tartani munka és pihenés mellett is. Az más kérdés, hogy lusta vagy és szétszórt.
Ja és tényleg jobban jársz, ha felveszel valakit, mert úgy látszik számodra lehetetlen feladat, hogy rendet tarts.
Nem tartom luxusnak hogy pihenésre is maradjon időm,vagy minden nap meleg étel legyen (nem futártól):)
Azért tettem fel a kérdést,hogy más meló mellett (nem otthon más dolga nem lévén) hogy oldja meg
Megkaptam a válaszokat: hajnaéban,késő este,pihenés nélkül
ez nekem tény hogy nem jó,nem vagyok rabszolga,még a magamé se.
irtam is gyorsan egy köremailt a kollégáknak,ki tud megbizható személyt,aki hétvégente olyan rendet rak hogy hétközben nekem csak főznöm meg mosogatnom kell:)
megoldva
"Megkaptam a válaszokat: hajnaéban,késő este,pihenés nélkül "
Dehogyis... soha nem állnék neki hajnalban vagy este takarítani. :) A pihenésről meg annyit, hogy a heti 2-3 délutáni alvás nálam alap, szóval iszonyat lusta egy ember vagyok.
Ami nálunk megoldható/máshogy van mint nálatok:
1. Nekem segít párom
2. teljesen jól elvagyok a rendelős kajával.
Kétlem, hogy egy-két óránál hamarabb összehoznék olyan lilahagymás libamájpástétommal töltött rántott sertésbordát amilyet pl. valamelyik nap ettem...
De a mai sültoldalas, krumplival, párolt lilakáposztával is tönkrevágta volna a tegnapi napom, ha én csinálom. :)
3. Mindig elpakolunk magunk után, így rendet rakni nem is kell kb soha, csak porszívózni és felmosni; a macskák miatt hetente 2szer... és ez a főzés ideje alatt meg is van mert kicsi a lakás (2 szoba).
4. Ezek mellett 2 havonta van egy nagytakarítós nap hétvégén kettesben párommal.
5. Legalább 1 órával hamarabb érek haza mint te így nyilván könnyebb dolgom is van.
Nekem is segit a párom,ez az össz 3 hónap ez ritka kivétel,fontosabb dolga van most ennél.
Ha ő is csinálja,akkor van inspiráció jobban,ketten napi 20 percet rászánva megvan.
Főzni szeretek,bár sok idő elmegy vele,de az az egy,ami ér annyit,próbáltam többféle kiszákllitót,de egy se az igazi,főleg hogy diákként dolgoztam ilyen helyen,tudom mit hoznak házhoz,nincs gusztusom megenni.
6-2-ig jobb volt dolgozni ilyen szempontból,gyakorltilag az egész délutánom szabad volt...de az irodai munkák nagy része 8-fél 5ig van
Ha megteheted, hogy felkérj valakit a takarításra, miért ne tennéd?Én néhány dologra hárklis vagyok, de a konyhát, a padlóseprést, felmosást és a porszívózást szívesen rábíznám másra.Marad a fürdőszoba, és a háló a tied, és jut időd főzni.
Nálunk a párom hihetetlen rumlis, és hiába kérem szépen, csúnyán, akkor is bejön saras cipővel, és mindig rendetlenséget csinál másnapra.Most akkor válljak sárkánnyá, akinek fontosabb a patikarend, mint a szeretetteljes közeg?(néha amúgy lázadok)Főzz nagy adagot, két napra.Pl. levest annyit főzök, mintha öten ennénk.Néha iktass be kínai napot, s vedd meg te a kínai büfében(vagy pizza napot).
A pizzát is én csinálom,(vagyis párom begyurja géppel,én már csak kinyujtom és rápakolok mindent),össze nem lehet hasonlitani a rendelttel.
Kinait nem eszünk.
Szoktam több adagot,illetve ami megmarad,azt fagyasztom le,és ha nincs kedvem/időm főzni,akkor olvasztom fel.
Házisárkánynak ilyen szempontból nem lennék jó,hisz én is rumlit csinálok
(más szempontból az vagyok,de az nem ide tartozik)
Már csak jól kell titkolni hogy alkalmazok valakit ilyenre,mert örökké hallgathatnám a szülőktől hogy még ennyit sem tudok (megvan az a feldogás mindkét szülői párnál hogy az asszony helye a konyhában,szerencsére párom ezzel nem ért egyet,neki elég ha finomat főzök,bár mióta őt is megtanitottam azóta ő is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!