Dolgozó Nők! Hogy végeztek egyedül minden házimunkát? Vagy fusson a lakás 2 hónapig?
Eddig mindent ketten csináltunk párommal,amig főztem rendet rakott,amig felmostam felporszivozott és hasonlók.
Most rengetefet kell tanulnia másfél hónapig,így minden rám marad (én ajánlottam fel).
De fut a lakás,hazaérek fél 6-ra,odateszem a vacsorát,beteszek egy mosást,és mire megvacsorázunk 8 óra.
Utána már nem csinálunk semmit,ez ilyen egyezményes,kell a kettesben töltött idő.
De hogy nem vagyok képes rendbe tartani egy 2 szobás lakás...bár tény,hogy mindent szerteszét hagyunk,de erről lehetetlen leszoklni,csak eddig nem tűnt fel.
Ilyenre hogy portörlés,ablak,egyéb tisztitás,gyakorltilag megszünt.
Hangos házimunka (porszivó) hétvégére marad amikor tarta egy fél órás szünetet és kimegy levegőzni.
Plussz vannak állataink,őket is naponta többször etetni,hetente kitakaritani (tengerimalacok).
Más meg 3 gyerek mellett férj segitsége nélkül tart patyolat tisztaságot...
24/N
Gyerek még nincs, de hajnalba indulok dolgozni, és késő este érek haza.
Nagytakarítás csak hétvégente van, esténként mosogatás, mosás, főzés, és vasalás.
Vasalnom sűrűn kell, mert férjem inget hord, elégé izzadós, és naponta többször cseréli. Egyébként utálok vasalni.
Én befogtam a férjem. Ő porszívózik, és tereget. Néha pedig segít a vacsorát is megcsinálni.
És próbál segíteni kikapcsolódni. Tudom, sokak számára nem nagy dolog, de nekem jól esik, ha pl. megengedi a fürdővizem. :)
A tanulás azt sem engedi meg, hogy azt visszategye oda, ahol a helye volt?!
Minden rosszindulat nélkül kérdezem, hogy nem kényezteted el egy a kelleténél jobban a párod??
Más munka és házi teendők mellett tanulnak, és megy nekik.. mi lesz, ha lesz gyereketek is?
Amúgy ez a FlyLady jónak tűnik, nem tudtam, hogy van ilyen, de hasonlóképp próbáltam én is kialakítani magunknak otthon a dolgokat. Sok sikert :)
Másfél hónapot még koszban is ki lehet bírni, bár az is relatív, mi az, hogy kosz. Ablaktisztítás? Max. nagytakarításkor. A fene kínlódna vele heti rendszerességgel. Port törölgetni 2 hetente szoktam, ahogy a wc-t és a fürdőt is takarítani, és porszívózni is. Ketten - főleg mert otthon se vagyunk egész nap - nem csinálunk koszt. Felmosás többhavonta egyszer, mert az ajtóban levesszük a cipőt, egyébként elég a porszívó.
Konyha, mosogatás persze kétnaponta, ha főzök, azonnal. De nem hinném, hogy neked ilyen körülmények között minden este főzni kéne. Ebédeljetek meleg ebédet (vannak ételszállító cégek, 500-600 Ft-ból meg tudtok ebédelni), akkor már felesleges a nagy vacsora, egy szendvics, melegszendvics, rántotta bőven elég, negyedóra alatt megvan, mosogatással együtt.
A szerteszét hagyott dolgokat meg mindenki szedje össze maga után - nem vagy cseléd, még tanulás alatt sem. Oké, hogy bevállaltad a takarítást, de más után a disznóólat nem kell elpakolnod. (Ha egyedül élne, magának kéne elpakolnia. Most is meg fogja tudni csinálni - pihenésképpen. Annyi mozgás kell.)
Csak néhány ötlet/megjegyzés:
1. A leírásod alapján minden nap főzöl?
Ha nem éred utol magad akkor szerintem felesleges... 2 személyre bevásárolni, főzni összességében nem sokkal kifizetődőbb mintha kajafutártól rendeled (nem pizza, hanem rendes előre rendelős) és pár hónapig bőven kibírható, kollégáim évek óta ilyen kajákon élnek és még jól vannak. :D
2. Aranyos, hogy segítesz amíg tanul, de komolyan mondom neki is jobb, ha felkel fél órára és elpakolja a cuccait... nálunk akkor volt mindig a legnagyobb tisztaság ha páromnak vizsgaidőszaka volt, mert szegénynek a mosogatás volt az egyetlen lehetőség, hogy bűntudat nélkül felálljon a könyv mellől :D:D
3. Az elpakolásra rá lehet szokni, de mindketten kelletek hozzá... ha nekem sikerült (úgyahogy :D), akkor mindenkinek.
4. Végső soron meg valóban 2 hónapot éppenséggel ki lehet bírni rendetlenségben is ha az alapvető higiéniára odafigyeltek... sokan egész egyetemi éveik alatt rendetlenségben élnek... :D
Nem vagyok hajlandó hajnalban vagy éjszaka csinálni,az a pihenőidő,ha nem alszom ki magam akkor elviselhetetlen vagyok,nem végzek a munkámmal,dolgozhatok még tovább,még később érnék haza...
Zavarja ha matatok,csendben tanul,és sokszor tanulok is vele (én már régebben megcsináltam amit most ő),az is elvesz sok időt
10:06 elkényeztetem,megérdemli,és nekem is jó ha végez most nem csak fél év múlva
ő is elkényeztet máskor bőven
dolgozik tanulás mellett,bár mostanában kivesz bőven szabit is,de nem várom el hogy elkezdjen takaritani vagy vacsit csinálni,elég ha összeüt magának egy reggelit-bár gyakran én elkészitem neki és csak mikroznia kell,mert nem enne ha neki kell megcsinálni,mert időt vesz el.
Nem bölcsésznek tanul és nem első diploma h ingyen van:)
én dolgozom minden nap,kell a meleg vacsora,rendelt kaják nekem nem olyan finomak mint a saját
minden nap főzök,nem a legkifizetődőbb,olcsóbb lenne rendelni,de az nem olyan,finnyás vagyok nagyon
Neki nem pihenés a takaritás,került 2 évembe mire rászoktattam hogy magától végezzen házimunkát:)
ezért is hagyom most hogy kisgyerek módjára ezzel tényleg ne kelljen törödnie
Voltam egyetemista,kollégista is,mosatlan is állt 3-4 hétig (mászott?),akkor nem anynira zavart
Bár anyám volt nálunk nemrég,szörnyülködött...pedig nagytakaritáws után volt épp:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!