Tanár vagyok, középiskolai, s két lány folyton produkálja magát előttem, hogyan kezeljem?
00:46-os vagyok. Saját kommentjeidet olvasva, nagyon egyértelmű, hogy a két lány túl „közeli” barátnő. S te, mint leszbikus, jobban észreveszed, kellemetlen, sőt, ROSSZ hatással van rád, ami ellen nem tudsz, vagy nem mersz védekezni. Ahogyan kikapcsolod magadból a sex ingereit, máris fölénybe kerülsz. Gondolom, óra előtt egy légző gyakorlat téged is lenyugtatna.
Ha a lányok nagyon belemelegednek, az általad - korábban egyedül - gyakorolt légző-gyakorlatra az egész osztályt felállíthatod. Ez a fél perc kevesebbet vesz el a tanításból, mint a lányok miatti figyelem-csökkenésedből eredő aktivitás csökkenésed, illetve az osztály rendetlenkedése.
Az, ahogy értékelted kommentedben a tantárgyadból írott dolgozatát, jelzi, hogy tehetséges, tudja a tárgyat. De a magatartás jegyét is lehet befolyásolnod! Azzal a tárgyi tudását még elismerheted. A két lánnyal van-e lelkierőd külön, négy szem között beszélni az óra alatti viselkedésükről? Nekem az az érzésem, hogy téged, blokkol a leszbikusságuk, mert azt gondolod, hogy ha fegyelmezed őket, akkor önmagadat leplezed le. Ez lehetetlen dolog. Mert ha hetero lennél, is rendet kellene tartanod, ahogy kell is, a hetero párok óra alatti viselkedése esetén!
Egy célzott szétültetés – szükség esetén nem csak őket, hanem még más, rendetlenkedőket is – jó megoldásnak tűnik. Szükség esetén beírod az ellenőrzőbe, hogy kéred a szülőket a fogadó órádra, (magadnak vázlatot készítesz, mi az, amiben tantárgyilag megdicséred a szülők előtt a lányokat, s mi az, amit óra alatti viselkedésükben kifogásolsz). Megemlítve a szülőknek, hogy a tudásukat méltányolod, a magatartásukat viszont határozottan jeggyel is kifejezésre fogod juttatni !!! – Ezt, a magatartás jegyet, mit gondolsz, más tanárral is megbeszélhetnéd? S ebből következik, hogy ha van olyan kollegád, akivel tudsz szakmai-fegyelmezési kérdésekben gondolatot cserélni – és a te osztályodban is tanít – diszkréten megkérdezni, vajon azon / azokon az órákon is ilyen magatartással vannak?
Úgy érzem, jó tanár vagy, szereted a tárgyadat, szereted a diákjaidat is. Meg fogod oldani. Örülnék, ha be is számolnál az eredményről.
62/f
Sztem nem az a legfontosabb kérdésed,h honnan tudhatják....az tuti,h tudják.(Látakk vkivel,vkinek a vkije ismer,vagy vkinél,akit ismernek van rólad egy kép...stb)Gondolom te sem tegnap óta vagy leszbikus...nem mindegy??? A lényeg,h tudják.Jópáran leírták előttem,h ezt a helyzetet csak TE tudod megoldani.Igazgatói segítséget nyilván csak az iskolai magatartásuk szintjén kérhetsz. Én nem tudom,h miért hagytad már idáig is,h a fejedre nőljenek. Annakidején mi is szivattunk egy pasit,(azóta bevallom,h én azért mert tetszett,és érettségi után még össze is jöttünk)még vette is a poént,de asszem minden héten legalább egyszer feleltem!!! Miért nem állsz a sarkadra???Annyi jó tanácsot kaptál már!Félsz,h ha igazán bekeményítesz,majd nyíltan visszaszólnak?Felnőtt ember vagy,próbálj meg csattanós válaszokat adni.Ja,az is egy megoldás,ha hazudsz,szemrebbenés nélkül...sőt...akkor még az is kibukik,h honnan tudják.Ha 2x mondják,hivasd be a szüleiket,és kérd ki magadnak,fenyegesd őket perrel.De ha még bírod cérnával,akkor nyugodtan fordulj csak el pironkodva,amikor 2 tizenéves gúnyt űz belőled.De most komolyan...te mit tanácsolnál magadnak????
30/N
Nem tégedet akarlak fikázni, de nekem van egy sajátos meglátásom a pedagógusokról és a pedagógiáról.
Aki ezt a pályát választja, annak egyszerűen "kötelező", hogy olyan karizmatikus kisugárzása legyen, hogy őt ELFOGADJÁK, legyen tekintélye, hogy a diákok fel tudjanak rá nézni. Sőt, mi több, a tanári lét korántsem egyenlő a tantárgy maximális tudásával. Mi sem tudtuk komolyan venni azt a fizikatanárnőt általánosban, aki még 10 évvel sem nagyon volt több nálunk, a KFKI-ből jött, mint ottani fizikus, de lövése nem volt a pedagógiához. Nem tudott az emberekkel bánni, a képleteket jól tudta, meg a fizikai törvényeket, de nem tudta a tudást átadni és olyan volt az egész kisugárzása, hogy nem tudtuk komolyan venni. Azzal pótcselekedett, hogy acetont hordott magával és a lakkozott körmű lányoknak le kellett mosniuk a lakkot a körmeikről. (ez még a nyolcvanas években volt) És hiteltelen volt, mert ő ki volt kenve, lakkozva, parfümözve, mint egy ribizli gizi és ezzel próbált tekintélyt szerezni. Mondanom sem kell, hogy rengeteg gúnyolódás, szóvicc tárgya volt a hölgy. (Ditrich volt a vezetékneve, naná, hogy mindenki "Csitri"-nek hívta).
Édesapám szokta mesélni, hogy nekik igazi szigorú tanáraik voltak, de hiteles, nem letyifetyi, és igazságos tanárok, akiknek nem volt szükségük arra, hogy az elveszett tekintélyt állandó ordítással kompenzálják. Manapság sok ilyet látok utcai iskolás csoportoknál, ahol egy rakás gyerek, mint a csirkék, összevissza, a tan'néni meg ordít és szemmel láthatóan nem tartja kezében a helyzetet. Sokat ront az, amikor még a tanár azzal is operál, hogy felsőrendűbbnek tünteti fel magát. Az igazi szigorúság önmagunkkal szemben kezdődik és ha hiteles emberek vagyunk, akkor nincs szükség "pótcselekvésekre". Apám is tartott óraadóként órát olyan osztályban, ahol az egész tanári kar félt bemenni, mert olyan rossz hírük volt. HOgy feleselnek, csöngetéskor kirohannak, mint a vadlovak. És ő higgadtan, nyugodtan bement, azt mondta neki, hogy munkatársuk szeretne lenni és partnerként kezelte őket. Egy pisszenés nem volt és kicsengetéskor alig tudott tőlük megszabadulni, mert körbeállták és kérdezték és örültek a dolognak.
Tisztában vagyok azzal is, hogy manapság, az elbaaszott generáció mégelbaaszottabb kölkeivel marha nehéz lehet. Nem lennék tanár manapság. De Neked, mint pedagógusnak azt tudnám ajánlani, hogy a személyiségedet, a kisugárzásodat fejleszd, akár gyakorlással is. Nem kell azt elérni, hogy féljenek, sokkal inkább azt a bizalmat kellene kiépíteni, hogy szégyelljék, ha kikezdenek veled, ne legyen pofájuk hozzá.
Üdv, egy amatőr viselkedéskutató.
39F
Szerintem abszolút rá vagy izgulva a két lányra, de mivel a dolog tabu, ezért inkább rájuk se nézel, nem akarsz szembesülni a saját vágyaiddal, ami nagyon nagy bajba sodorhatna. Egy jó tanár simán lerendezné az ilyen viselkedést, nem hozna fel minden kifogást.
Az angoltanárunk hatalmas mellű szőke csaj volt, és az órákon folyamatosan kapta a beszólásokat a kanos 18 évesektől. Mégis lazán kezelte a dolgot, és pillanatok alatt lehűtötte a kedélyeket. Jó tanár volt, aki ismerte a kamaszok lelkivilágát. Te úgy tűnsz, mintha nem erre a pályára születtél volna. A konfliktust kerülöd, az osztály elnyom téged, pedig ezeket a gyerekeket fegyelmezni kell.
Egyszerűen csak izgat a helyzet, de nem tudod hova tenni.
Sok jó tanácsot írtak már az előttem írók.
Egy valami viszont érdekelne, van most párod? Mert ha nincs, akkor érthető, hogy kellemetlenül érint a fiatal csajok pimaszsága, ellenkező esetben pedagógusi tekintélyed, képességed = 0. Jobban belegondolva akkor is 0 ha nincs senkid, mert az nem lehet kifogás, hogy ki vagy éhezve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!