Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyit engednétek, ha a...

Mennyit engednétek, ha a párotokkal összeköltözés előtt álltok, és ő ragaszkodik ahhoz a faluhoz, amiben jelenleg lakik?

Figyelt kérdés
Én viszont utálom az emberek miatt. Szép falu, de mindig mindenki kotorászik másnak a magánéletében...nekem ez nem hiányzik, ő mégis görcsöden ragaszkodik ahhoz a helyhez...lehet azért, mert ott lenne olcsón házunk, meg ott van a családja, barátai...na jó, és én? Én hagyjak ott mindenkit? Szerintem ennek úgy kéne működnie, hogy oda-vissza nem? Próbáltam rábeszélni, hogyha annyira falun akar lakni, akkor legalább kicsit arréb...de nem nagyon akar belemenni...most én látom rosszul a dolgokat?
2009. márc. 6. 07:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
97%
Tökéletesen értem, és egyetértek a véleményeddel. Mi is a párom szülőfalujában lakunk, és nem azok a legnagyobb problémák, amit leírtál. Hanem a munkahely. Ha a faluban el tudsz helyezkedni, az ritka, és csak a pletykákat gerjeszti. Ha egy közeli városban van munkád, akkor meg utazgathatsz napi 2x, kitudja mennyit. Engem rendszeresen utasítanak el azzal az indokkal, hogy csak helyieket vesznek fel, és az utazást nem fizetik. Muszáj hogy kompromisszumot találjatok, mert hosszú távon ez már nem működik. Változik a világ, a gazdálkodás nem éri meg, egy falun élő nő egyre nehezebben érvényesül. Úgy érzem leköltöztem a térképről, a karrier meg olyan távol került tőlem, mintha a holdra vágyakoznék. Próbáld okos érvekkel meggyőzni, mert hidd el, nem leszel boldog. Aki mindig is falun élt annak ezek a körülmények természetesek, de ezt nehéz megszokni. Keressetek olyan megoldást, amiben mindketten feladtok egy kicsit a vágyaitokból, mert ez nagy áldozat ahhoz, hogy csak az egyik fél hozza meg.
2009. márc. 6. 08:05
 2/13 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Szerintem nem te látod rosszul a dolgokat.

Ez az én véleményem:a párod vagy nagyon önző(csak magára, meg a falura gondol), vagy nem szeret igazán.(mert ha igazán szeretne, részlehajló lenne, és látná, tudná, hogy ott neked nem lesz jó, te ott nem akrsz lakni, de nem érti meg)

A másik: ha már ennyire csak magára gondol, mi lesz később, más dolgokban?

Nem ismerlek sem téged, sem pedig a párodat, de szerintem ugyanezt mondanám egy barátnőmnek is, ha ezzel a kérdéssel fordulna hozzám, mert ez nem helyénvaló, hogy egy kapcsolatban az egyik fél csak a saját önös érdekeit preferálja..

A döntés rajtad áll!

Vagy belemégy, és ott éltek, ami neked nem jó, vagy külön mentek, vagy valahogy próbálod meggyőzni, h költözzetek máshova.

2009. márc. 6. 08:05
 3/13 A kérdező kommentje:
Próbáltunk már közös nevezőre jutni, pl. költözzünk úgy, hogy a város és a falu közé félúton. De ott méregdrágák a házak. Abban igaza van, hogy sokkal olcsóbban jönnénk ki a faluban, de félek az ottani emberektől...után azt is mondta a párom, hogy abba még belemenne, hogy a városban veszünk egy panelt, de ő el nem tudja képzelni, abban hogy lehet megélni. (én városi panelos vagyok, ő meg falusi kertes házban nőtt fel) Én meg úgy vagyok vele, hogyha már van lehetőségünk kertes házba költözni, ki az a bolond, aki panelt vesz? Én nagyon szeretnék kertes házban lakni, világ életemben oda vágytam...csak az a falu...gonoszak az emberek, és félek, hogy "egyedül" maradnék, mert mindenkim a városban van. Beszéltem már erről neki, azt mondja megérti, de itt a ház...eladni nyilván csak áron alul lehet, max gyűjtögetünk pár évet és utána eladni, venni egy másikat...de gyanítom 1-2 év után már mégjobban nem akar majd elköltözni onnan...
2009. márc. 6. 08:16
 4/13 anonim ***** válasza:
19%
nekem egy dolog a furcsa, és ez nem is vélemény inkább kérdés a kérdezőhöz... miből gondolod, hoyg ott gonoszok az emberek... miért félsz attól a közösségtől? hisz párod szereti azokat. pletyka meg mindenhol van, csak legfeljebb kevesebbet hallasz vissza.
2009. márc. 6. 08:57
 5/13 anonim válasza:
89%
Én is a férjem falujában lakom 12 éve.Nehezen szoktam én is mert városi voltam én is.Pletyka mindenhol van hidd el,de csak addig míg nem ismernek Téged,ez kb.pár hónap,simán lehet bírni.Minden ami és aki új,azt ki kell nekik beszélni,főleg az időseknek.Ne félj a szemedbe nem mondják!Aztán elcsitul minden mert már nem leszel új!Tudom mit érzel most ha Te is szereted a férjed (mint én akkor is)akkor megpróbálod mert más 1 faluhoz és más 1 városhoz ragaszkodás.A falu olyan neki mintha a családja lenne már,minde fűszálhoz ragaszkodik mert abban van az az egész gyermekkora.A fák,a rét,a virágok stb...neked csak a barátaid vannak a városban akikkel bármikor tarthatod a kapcsolatot és ha kimennek hozzátok,oltári kertipartikat lehet csinálni :)az udvarban és nem hallod mikor a szomszéd lehúzza a wc-t és ordibál...nyugalom.jó levegő és tudom hogy Te is ilyen helyenszeretnél élni,de a párod nagyon örülne neki ha azon a helyen nőhetne fel a gyereketek mint ahol Ő!Én már elváltan 1 gyerekkel mentem oda hozzá falura képzelheted azt a pletykát!!!!!!!De megszokták hogy ez van és engem is a gyerekemet is szeretnekúgy érzem.Aztán jött a közös gyerek és a férjemet büszkeség tölti el mindig mikor meséli a gyereknek hogy ezen a fán hányszor másztam,innen estem le stb...én csak a véleményemet írtam le az én helyzetemről hogy lásd az előnyeit is!Én annyira szeretek itt lakni (először nem annyira)hogy soha nem költöznék el innen!Örülök ha estleg tudtam segíteni,de ne értsd félre nem ellened írtam,ha pedig a falu mellett döntesz,soha nem bánod meg!Ha így lenne mégis,kérlek írd majd meg!Köszi és szép napot!
2009. márc. 6. 09:29
 6/13 anonim ***** válasza:
67%

Ezt az fogja eldönteni, hogy ki az önzöbb. Mert köztes út nincsen.

Te is önzö vagy ha görcsösen ragaszkodsz ahoz hogy ne abban a faluban. Mert ugye a férjed másikba nem akar menni (amúgy a másikban is lenne pletyka)neki annyira mindegy hogy akkor városban vagy másfaluban él. Ö az ö falujában akar. Viszont te meg nem. ìgy köztes út nincs. Ha városba költöztök te vagy önzö ha ott maradtok ö önzö.

Viszont ha közel van égy nagyvároshoz, lenne házatok, neki megfelelö állása van autótok akkor falubol is belehet járni.

Egyébként nem látod rosszul a dolgokat, csak ugyan ezt a kérdést a férjed is feltehetné.

2009. márc. 6. 09:49
 7/13 anonim ***** válasza:
82%

Én faluról költöztem a városba panelba.Sajnos csak ezt tudtuk venni a férjemmel,mert külön életet akartunk ami nagyon is jó,de nem itt.Már 3 éve itt élünk,de szörnyen szenvedek,főleg,hogy gyesen vagyok.Valósággal fóbiám van ebben a 74mn-es odúban.Menekülök anyukámhoz amikor csak tehetem a gyerekeimmel együtt.Soha nem fogom megszokni,és nem is akarom.Alig várom,hogy változtatni tudjunk.Az a hátrány biztosan megvan,hogy nem szívesen alkalmaznak a munkavállalók vidékieket.Pedig az én falum majdnem peremkerülete a városunknak,8km-re vagyunk csak.És igen,ahogy írták előttem már egy falun felnőtt ember ragaszkodik minden fához fűszálhoz.Míg azt nem tudom elképzelni,hogy ehhez a betonrengeteghez lehet ragaszkodni szeretni.Bár vannak ilyen emberek is biztosan.Én úgy érzem magam,mintha egy fát gyökerestől tépnek ki a helyéről.A férjemnek könnyebb,mert reggeltől estig dolgozik,szinte aludni jár haza.Én meg 2 picivel be vagyok zárva,alig bírunk kimozdulni.Otthon teljesen más.Már délelőtt kiengedem a nagyobbat az udvarra,van kutya macska játszótér.A kicsit kiteszem a teraszra aludni,kapunk levegőt,nem mint itt ebben a büdös városban.

Az emberek pedig mindenhol pletykásak nem csak falun.Ahol mi lakunk van egy csomó nyugdíjas,akik nem tudják elfoglalni magukat mint a falusiak,így még jobban ráérnek mindig másokkal foglalkozni,és én úgy veszem észre,hogy itt még rosszindulatúak is.Nálunk legalább az öreg mamák csak kíváncsiak,de kedvesek segítőkészek.Persze gonosz emberek mindenhol vannak.

Szerintem beszéljétek meg,hogy meglesz a férjed akarata,de ha nem tudod megszokni változtattok.Én tudom milyen szenvedni egy olyan helyen amit nem szeretünk.És bár az én számomra szinte elképzelhetetlen,hogy valaki ne szeressen falun családi házban lakni,de biztosan vannak ilyen emberek is.A megoldás a kompromisszum,megtalálni azt,hogy mindketten boldogok legyetek.

Minden jót nektek.

2009. márc. 6. 10:00
 8/13 anonim ***** válasza:
38%
A párodnak ugyanakkora áldozat a faluból elmenni, mint neked odaköltözni. A családi béke csak úgy maradhat meg, ha egyikőtök sem fizet nagyobb árat a másiknál, mert az a tüske mindig szúrni fog.Miért ne lehetne egy harmadik lehetőséget választani? És ha kiadnátok albérletbe a házat, ami fedezné annak a költségeit, ami mindkettőtöknek megfelel?
2009. márc. 6. 10:02
 9/13 anonim ***** válasza:
97%

2.válaszoló vagyok!Miért kell lepontozni?

Azért mert talán nem azt írom, amit valaki olvasni, látni szeretne???

Ez az oldal lényege, h kérdezünk, tanácsot adunk, és kapunk, és szégyelje el nagyon magát az, aki/k lepontoztak, mert semmi degradálót, semmi pejoratívat nem írtam, senkit nem bántottam meg!!

Az ilyen válaszokat, ami objektív, teljeskörű, és felvázolja a lehetőségeket le kell pontozni, aztán azok akik ezt szégyenszemre lepontozták, írnak ki kérdést, és én/mi meg akiket még ok nélkül lepontoztak jószívvel válaszolunk rá, sőt a lepontozók is nagy kegyesen válaszolnak a mi kérdéseinkre hülye tanácsokat osztogatva!!

Gratulálok!!A kirohanásomat csak az fogja megérteni, akit úgyszintén valamikor ok nélkül lepontoztak úgy , h jó szívvel, tudásához, és a helyzethez mérten válaszolt!!

És nem csak levegőbe dobált szavakat írtam, hanem a SAJÁT tapasztalatomat, h milyen városból falura költözni, mert nálunk is hasonló volt a helyzet..A saját tapasztalataimat nem tudom megváltoztatni, én csak leírtam!!

2009. márc. 6. 10:43
 10/13 A kérdező kommentje:

Engem abszolút nem érdekel a pontozás, mindenkinek igaza van valamiben. Nagyon szép falu amúgy, jó lenne ott lakni. Csönd, nyugalom, tisztább levegő, meg azért tényleg csak nem négy fal...abban is igazatok van, hogy mindenhol van gonosz ember, gonosz pletykákkal...viszont a munkáltatók pl. eszembe se jutottak. A bejárást már letisztáztuk párommal, az a legkisebb gond lenne...de tényleg ennyire nézik, hogy hol lakik az ember? :S Ha időben beér, akkor nem mindegy??? Ez azért felháborít.

Várom a további hasonló helyzetbe valaha is kerültek véleményét!

2009. márc. 6. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!