Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családomat anyagilag és...

A családomat anyagilag és lelkileg is tönkreteszi a kábítószeres bátyám. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
A rendőrség kinevet... azt mondják, hogy max elterelésre küldik... az már volt. Semmit nem ért. Egészségügyi úton mindenhol azt mondják, hogy a saját akarata nélkül nem tehetnek semmit. Kezdünk terrorban élni. Egy szakadt drogost odaköltöztetett a házunkba. Mivel van 1/6 házrésze, megint csak kinevetnek minket. :( A házukhoz folyamatosan járnak a lehető leg romlottabb alakok. :( Édesanyám 60 éves.. nem bírja..
2011. ápr. 22. 23:19
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

rosszabb lett utána :( a börtöntől roncs lett és szabadulás után pár héttel újra drogozott.

mondjuk azt is le kell írnom, hogy kb. 3 éve szabadult, most 33-34 éves, a szülei 2 éve kidobták otthonról. pár hónapig a lépcsőházban lakott, kapott munkát és sikerült egy picike albérletet kivennie. azóta is ott él és el tudja tartani magát. igaz, ő sem csak a munkájából él...

távoli rokonom, ritkán találkozunk de mindig elsírja magát, hogy a szülei mennyire utálják, milyen rossz volt a börtönben. szó szerint értsd, potyognak a könnyei. de nem hiszem, hogy ez a pofon nélkül és aztán a kirakás nélkül itt tartana!

most legalább nem teher senkinek, nem élősködik és nem lopja meg a saját családját

2011. ápr. 23. 00:26
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
mármint a "rosszabb lett utána"" úgy értettem lelkileg!!!
2011. ápr. 23. 00:28
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Drog fogyasztásért már csak lelehet ültetni. Én azt hallottam hogy már azt is hűvösre teszik pár évre aki csak otthon lepréseli meg nézegeti a kis növényét
2011. ápr. 23. 00:33
 14/33 A kérdező kommentje:
Talán ilyen radikális lépésre lenne szükség?...
2011. ápr. 23. 00:52
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Csak fogyasztásért nem lehet leültetni senkit.

Itt írta valaki, hogy "hátba veregeti az állam a drogosokat" mert ingyen kapják a tűt.

Megsúgom, hogy ez azért van, hogy legalább az AIDS ne terjedjen jobban, nem azért mert támogatják a drogozást.

Amúgy bocs az OFF-ért.

Ez nagyon nehéz helyzet kérdező. :(

Amúgy milyen (volt) a kapcsolatod a tesóddal? Nem tudsz rá hatni valamivel?

Nem lesz valakiből "csak úgy" kemény drogos, esetleg mi áll a dolog hátterében?

Ezeket fontos lenne tudni azért.

A legjobb barátom bátyja alkoholista volt, neki is megmondták a szülei, hogy költözzön el (30 felett volt akkor), vagy szokjon le.

Egy ideig nem ivott, aztán titokban megint.

Végül segítettek neki egy kis albérletet szerezni és most ott lakik és jól megvan (tudtommal).

Tehát nem feltétlenül kell kitenni az utcára (hiszen azért egy beteg emberről van szó, mind test, mind lelki értelemben), hanem segíteni neki a saját lábára állni.

Persze mindezt határozottan és keményen.

Sajnos jobbat most nem tudok tanácsolni.

Esetleg vedd fel a kapcsolatot valamilyen drogosokkal foglalkozó szervezettel, kérj tőlük tanácsot!

Sok kitartást neked és remélem megoldódik a helyzet úgy, hogy senki nem szenved majd!

L/24

2011. ápr. 23. 01:57
 16/33 anonim ***** válasza:
86%

Nem olvastam a válaszokat. Azzal, hogy beengeditek, ti tápláljátok a gyilkos hobbiját. Ilyenkor igenis, ha nem hajlandó elmenni elvonóra, ki kell zárni és ha lecsukják lecsukják, ami lesz lesz. De magának kell belássa, hogy a dolgoknak amiket csinál következményei vannak. Amíg ezt nem látja, nem akar változtatni. Sőt drogosok eleve nehezen, de ha leül a család mindenki, és elmondjátok neki (tudom értelmetlennek hangzik), hogy kit hogyan visel ez meg, lehet hogy eltudjátok érni azt, hogy elmenjen elvonóra, amit viszont elő kell addig készíteni neki, és máris indulhat. Ha nem, akkor megmondani, hogy bocsi, de mi ezt nem tápláljuk. Ő így is úgyis csinálja, nem kell nektek ehhez cinkosnak lenni. Nem tudjátok megvédeni. Kizárni, sokszor a legjobb szülőség, legjobb szeretet, az úgymond kemény szeretet. Sok ilyet hallottam már, nagy nehezen sikerült bejuttatni és kikúrálták, és a végén köszönetet mondott azoknak akik mertek vele úgymond szembeszállni.

Együtt kell egy nevezőre jutni a családdal, és előkapni az illetőt, és onnantól azt csinálni amit eldöntöttetek.

Nagyon nagyon nehéz, de megéri.

Nem kell nektek ezt végig nézni hogyan öli magát. Igaz attól ha nem látnátok sem sokkal jobb, csak kicsit, de lehet észbekapna, és az lenne a hatás.

Sok erőt, kitartást, bátorságot kívánok nektek !Remélem valahogy sikerül !

2011. ápr. 23. 03:21
 17/33 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Bocsi máshova küldtem el véletlen, most meg csak így tudom ide.

2011. ápr. 23. 03:36
 18/33 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy mindenki sajnálja a családban. Pedig ez a lehető legrosszabb megoldás. :(
2011. ápr. 23. 04:45
 19/33 A kérdező kommentje:

Hogy milyen volt a kapcsolatom? Miért lett ilyen?

Édesapám elhunyt 23 éve (1 voltam) onnan 3-an édesanyám nyakába zuhantunk. Bátyám kollégiumba került, maj BP-en élt és dolgozott. Egyszer mikor már 16 voltam, kiderült, hogy kábítószerezik. Annyi idősen nem tudtam mit kezdeni vele. Az évek teltek.. a helyzet elharapódzott.. addig mindenki szépen szerette volna rávezetni a helyes útra, de semmi. Közben jött egy motorbaleset. Hónapokig kómában volt. Mikor magához tért a drogos haverjai a kórházba vitték neki a szert. :( Mire olyan állapota lett, hogy hazajöhetett, a pofánkba vágta, hogy a szer nélkül nem maradt volna életben, meg nm gyógyult volna fel. Mára már úgy gondolja, hogy édesanyám helyett ez nevelte fel. Édesnyámat szinte gyűlöli. Mint a kutyával, úgy beszél vele. Semmibe vesz, ugyanakkor elvárja, hogy eltartsa.

2011. ápr. 23. 04:54
 20/33 anonim ***** válasza:

Vásároljátok ki a részét,és tegyétek ki!Ha ő nem képes változni és leszokni mert nem akar akkor nektek miért kellenne ezt tűrni??

Ne legyen bűntudatod,már eddig is sokat tetettek érte.Radikális megoldásra van szükség!Tegyétek ki a házból!!!!!!Majd akkor lehet észhez tér egy kicsit!

2011. ápr. 23. 09:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!