Apukám kórházba van, nem hiszem h ki fog már jönni. Ha úgy van akkor lemondjunk az örökségről?
A szüleim elváltak,apám alkoholista,most is a pia miatt van kórházba de az orvosok azt mondják h nem biztos h életbe marad. Apám nem fizetett gyerektartást,az állam fizette helyette 3 évig,de tőle nem tudta behajtani az állam,így egy csomó kamat ment arra az összegre. Így csak addóságot örökölnék. De mivel én is és a tesóm is kiskorúak vagyunk nincs pénzünk kifizetni,és anyukánknak sincs annyi h kifizesse apám addósságát.
A mamám(apám anyja) erölteti h fizessük ki,mert majd ha ő meghalé akkor apa részét mi örökölnék,és ha most lemondunk akkor késöbb se kapunk semmit. De nekünk erre nincs pénzünk h az adósságot kifizessük,sőt én ugy halottam h kelle ha nem csak adósság van ilyen örökösédi adót fizetni. Arra sincs pénzünk. Napról napra élünk éppenhogy.
Ilyenkor mi a teendő? Kell akkor is fizetni ha lemondunk az örökségről? Ahol van ingyenes jogi tanácsadás ott megcsinálják ingyen azt h még apám életében lemondunk az örökségről?
hát mióta anya elvált apától,mi így kikerültünk a családból,nem nagyon érdekel senkit h mi van velünk.
Apukám nevén semmi nincs
00.23-as vagyok.
Mivel mi tavaly pont ebben a cipőben jártunk így tudok a temetésről is infót adni.
Apám elvált ember volt. Mi gyerekek már felnőtt emberek.
Apám temetését ha házas maradt volna akkor anyámnak kellett volna intézni,hiszen ő a legközelebbi hozzátartozója..De mivel ők elváltak több évvel ezelőtt így a temetés költsége minket a gyerekeket terhelt.A mamámnak nem kellett a temetésbe beszállnia,hiszen apámnak már volt családja. Mi akkor megkérdeztük hogy mi lett volna ha nincs anyagi fedezetünk a temetésre..Azt a választ kaptuk,hogy az önkormányzat a saját költségén eltemeti,majd a temetés költségét kiszámlázzák,és havonta kellett volna visszafizetni. Lehet,hogy valahol leírtad mennyi idősek vagytok,de a helyzet a következő
Ha a szüleid házasok,akkor édesanyádnak kell eltemetni apukádat.Ha nincs pénze rá,akkor az önkormányzattól kell kérni támogatást amit persze vissza kell fizetni
Ha elváltak a szüleid,és ti elmúltatok 18 évesek akkor rátok száll a temetés költsége..Ha nincs pénz akkor szintén önkormányzati segítség..
Ha fiatalkorúak vagytok ,és a szüleid elváltak akkor a legközelebbi hozzátartozónak kell fizetni..Ebben az esetben a nagymama vagy a testvérek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!