Apukám kórházba van, nem hiszem h ki fog már jönni. Ha úgy van akkor lemondjunk az örökségről?
A szüleim elváltak,apám alkoholista,most is a pia miatt van kórházba de az orvosok azt mondják h nem biztos h életbe marad. Apám nem fizetett gyerektartást,az állam fizette helyette 3 évig,de tőle nem tudta behajtani az állam,így egy csomó kamat ment arra az összegre. Így csak addóságot örökölnék. De mivel én is és a tesóm is kiskorúak vagyunk nincs pénzünk kifizetni,és anyukánknak sincs annyi h kifizesse apám addósságát.
A mamám(apám anyja) erölteti h fizessük ki,mert majd ha ő meghalé akkor apa részét mi örökölnék,és ha most lemondunk akkor késöbb se kapunk semmit. De nekünk erre nincs pénzünk h az adósságot kifizessük,sőt én ugy halottam h kelle ha nem csak adósság van ilyen örökösédi adót fizetni. Arra sincs pénzünk. Napról napra élünk éppenhogy.
Ilyenkor mi a teendő? Kell akkor is fizetni ha lemondunk az örökségről? Ahol van ingyenes jogi tanácsadás ott megcsinálják ingyen azt h még apám életében lemondunk az örökségről?
a mamámnak van még két gyereke apámon kívül. Mi nem lakunk semmilyen házba ami az övüké,albérletbe vagyunk anyukámmal.
Azt nem tudjuk h ha most lemondunk az adósságról,akkor ha a mamával történik valami akkor örökölnek a nagynénémék,és apám részét megkapjuk e,vagy már nem jár nekünk semmi. Ezt a részét nem értem. A mama nem fizeti apám addósságát,mert a mi örökségünk. Sőt azt is mondta a mama ha temetést is nekünk a gyerekeinek kell majd ki fizetni. De miből? Örülünk anyukámmal ha megtudunk élné
nem értem ezt az egészet. A nagynénémék mondták h akkor a mama halálakor se tartsuk majd a markunkat.
"Nagymama simán megoldhatná a problémát azzal, hogy mint kiskorúkra, rátok íratja ajándékozási szerződéssel a vagyonát. Onnantól nincs örökség."
Na ja, de akkor ott az ajándékozási illeték. Az sem kevés!
Ha apád előbb hal meg, mint nagyanyád, akkor ti öröklitek a nagyanya házából a rátok eső részt. Csak adósságot magában nem lehet örökölni. Ha apádnak nincs háza, semmije, akkor nem örököltök semmit.Nem kell kifizetni sem semmit.
Apádnak mije van végül is? A ház mamáé?
Nem. Apa meghal, de nem örököltök utána semmit. Ha nincs semmije. Ha van valamije, akkor abból ki kell fizetni az a adósságot, s ami marad, az a tiétek. Ha adósság marad, akkor az semmi, elvész, eltűnik.
Ha mama később hal meg, neki ugye nincs adóssága. Tehát ti örököltök utána, a rátok eső részt.
Nem szokta senki az elvált férje temetését fizetni. Sem nem a kiskorú gyerekek,.. Ebben za esetben nagyanyádnak kell eltemetni a saját gyerekét, ill a testvéreinek. Vagy összedobják. Ha már keresnétek, akkor ti is adnátok be. De így nem. Anyukád meg rég elvált tőle, ő semmiképp nem temetheti.Ti visztek koszorút, vagy virágcsokrot,ennyi.
Nagyanyád össze-vissza beszél, talán ő is pánikba esett. Meg kell őt érteni, de attól még nincs igaza.
Legjobb, ha egy ügyvéddel megbeszélitek. Nyugodtan, a tanácsadáson. De nektek most semmiképp nem kell fizetni semmit.
Nagyanyátok után pedig örökölni fogtok, ha tetszik neki, ha nem. Még ha másképp végrendelkezne, akkor is van köteles rész. De szerencsére ő jó egészségnek örvend egyelőre.
Ne engedjétek, hogy titeket is pánikba ejtsen. semmi értelme, hetet-havat összehord. Azt is meg lehet érteni. De jogi tanácsot nem az öregmamánktól kérünk, hanem ügyvédtől.
É s az örökség az jár. Nem szép dolog, hogy úgy állítja be, mintha szégyen lenne elfogadni. Egyébként a barátnőmnél az apuka helyett a nagyszülők fizették végig a gyerektartást, és most , egyetemen is havi 30 ezret adnak az unokának..csak úgy mondom...
A nagynénéd elég érzéketlen.
De nem kell vele törődni. Mamád után ő 1/3-adot, nagybátyád/nénéd(a másik) 1/3-ot, apád ÁGÁN te s tesód 1/6 - 1/6-odot örököltök. Ez a törvény. Ez jár. Akár tetszik a nagynéninek, akár nem. Ha meg akarja tartani a házat, akkor esetleg megveheti majd a ti részeteket tőletek. Ha beleegyeztek. Legalább ennyit segítsen apád nektek!
Apád, ha csak adósságot hagy, az elvész.
Mellesleg nagynénéd elég fura. Az én gyerekeimnek nagybátyjuk van. Kifizette nekik a jogsit, sőt, egy autót is kaptunk tőle. Ajándékba! Nem olyan gazdag ám!
Miért rátok haragszanak. Apátokra kéne! Titeket sajnálni, segíteni kéne a rokonoknak! Szégyelljék ők magukat. És ne hagyjátok megkeverni magatokat!
Bírja már eltemettetni a saját testvérét! Két kereső felnőtt!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!