A nők miért azt mondják hogy a babám/gyerekem? Miért nem azt, hogy a babánk/gyerekünk?
A férfiak is így mondják, ha beszélgetnek valakivel a gyerekről: a fiam, a lányom. Vagy ha a szülőkről beszélünk valakinek, akkor azt mondjuk, az anyukám, az apukám, akkor is, ha valahol van egy testvérünk.
Akkor szoktuk esetleg többes számban mondani, ha mondjuk mindketten jelen vagyunk, vagy ha amit mesélünk, az megkívánja.
Pl. Találkoztam a tanárnővel és azt mondta, a gyerekem rosszalkodott az órán. De: Két éve házasodtunk össze a férjemmel és egy éve megszületett a kisfiunk.
Szerintem ez így az általános, és így nem veszi ki magát furcsán.
amikor éjjel felébred, mindig mondom a férjemnek, hogy "a te gyereked!!!" :D
ahogy az első válaszoló írja, nem vagyok elmeroggynat, hogy többesszámban beszéljek mikor egyedül vagyok a gyerekemmel :)
Még mindig jobb,mint amikor mondják,hogy "ettünk,ittunk,kakáltunk,stb..."
Ahogy kiderül hogy terhes a nő,azonnal el kezd többesszámban beszélni.Inkább mondja úgy hogy gyerekem,mint hogy gyerekünk.Pont elég azt hallgatni hogy ettek,ittak,kakáltak..
Utolsó: ebben igazad van.
Rosszul fogalmaztam meg,ezt inkább úgy értettem,hogy sokan úgy beszélnek a gyerekükről,mintha az 100% ban csak az övék lenne.Mármint az egyik félé(inkább az anyák hajlamosak erre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!