Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Őszintén kérem a tanácsotokat,...

Őszintén kérem a tanácsotokat, mert teljesen elvesztettem az ítélőképességem. Tényleg komoly a dolog, vagy túlreagálom?

Figyelt kérdés
A héten kapott a férjem egy levelet, amit kibontottam, mert fel szoktuk bontani egymás leveleit. A levél egy faktoring cégtől jött, ami szerint megindult a férjem felé egy végrehajtási eljárás, és a levél kézhezvételétől számított 2 héten belül be kellene fizetni 1,5 millió forintot, mert különben haladéktalanul megkezdik a végrehajtást. Semmi adósságról nem tudtam, ezért hidegzuhanyként ért a dolog. Kérdőre vontam a férjemet, aki nagy nehezen bevallotta, hogy az anyjának néhány éve vett fel kölcsönt mert neki nem adtak, amit (mint kiderült) nem fizetett és ezért fajult idáig a dolog. Rögtön kérdőre vontam anyósomat is, aki bevallotta az egészet, de esze ágában sincs semmit tenni az ügyben. Én nagyon ki vagyok bukva, ezért nem tudok józanul gondolkodni, azért is kérném a tanácsotokat. Van egy 2 éves kisfiam, arra is gondoltam, eltiltom anyósomtól, nem tudom motiválná e valamiben. Egyáltalán hogy reagáljak abban, hogy a férjem eltitkolta ezt? Nem tudom hogy zajlik egy ilyen eljárás, nem tudom mi következik, azt sem hogy mit tegyek. Mit tanácsoltok?
2011. ápr. 21. 19:55
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm hogy ennyien próbáltok segíteni, sok jót írtok, tudok belőle erőt meríteni!
2011. ápr. 21. 21:58
 42/49 anonim ***** válasza:
100%

Nekem most ez úgy tűnik mintha egy élősködő lánc legutolsó szeme Ti lennétek:

A párodat kihasználja az anyja, az anyósodat és apósodat pedig a sógorod!Tehát amit az anyósod ad az egyik kezével a sógorodnak, azt a másik kezével elveszi tőletek!

Én átmennék hozzájuk és kiborítanám a bilit...igeeen apósod előtt (hiába jó fej meg minden, bár én is sajnálom) és a férjed kíséretében. Sőt, még eszembe jutott valami! Az anyóst eltilthatnád a gyerektől, az apósnak meg megmondhatnád hogy akkor láthatja amikor akarja, csak menjen át hozzátok, továbbá, ha nem rendezi az anyós a tartozását, akkor TE meg elválsz a "pici édes fiától" mert neked nincs erre szükséged (érdemes megszorongatni a tökeit hátha abból ért)

Vagy megoldási javaslatként még megemlíthetnéd, hogy vagy vegyen fel most anyós hitelt ( remélhetőleg már nem bár bar listás) vagy érje el hogy a "kedves" sógorotok vegyen fel hitelt (majd neki visszafizeti kedves anyós)...elvégre ő is a családhoz tartozik, ha már a kocsijukat használja, akkor itt az ideje hogy "adjon" is valamit...

2011. ápr. 22. 07:20
 43/49 anonim ***** válasza:
100%
Nyiss egy új számlát, de csak a te nevedre! Arra utaltathatja a férjed is a fizetését. Így nem tudják vonni neki. Neki ne is legyen számlája.
2011. ápr. 22. 10:25
 44/49 anonim ***** válasza:
91%

utolsó!

Már egyszer leírtam az utalásos dolgot: nem jó ötlet, mert megkereshetik a bankot, és simán inkasszót rakathatnak a feleség számlájára is! Igen megtehetik (bankban dolgoztam, tudom hogy megy). Ha kiveszi a férj ATMből vagy a kasszából és nem utalja hanem befizeti a feleség külön számlájára az összeget, azzal már nem tudnak mit csinálni! Csakhogy ha a férj számlájára érkezik a fizu, és azon már van egy inkasszó, akkor is hiába utalná a feleség szlájára, mert az inkasszó erősebb "joggal" bír , mint az átutalás egy másik számlára. Viszont ha meg tudja előzni az azonnali beszedési megbízást, akkor nyert ügyük van! (tehát ha előbb megy be a férj, mint ahogy a behajtócég elindítaná az inkasszót).

Illetve ha ez egy hónapnál tovább tartana, akkor érdemes addig nyitogatni / szüntetni meg a számlákat havonta(!) mindig más banknál ameddig tart az ügy. Ha nem kis pénzről van szó, akkor nagyon is megéri! Tehát: hónap elején megérkezik a pénz, a férj bemegy felveszi, majd befizeti a feleség számlájára. Majd a hónap közepén (10-12) átmegy egy másik bankba, ott nyit egy új számlát a férj a saját nevére (csak el ne felejtse lejelenteni a munkahelyén). Majd a hónap vége felé (25-28) megszünteti a férj az előző számláját az előző bankban. Mire leadminisztrálják a folyamatot, addigra a behajtó cég karmai közül éppen kicsúszik a pénz :)

2011. ápr. 22. 10:41
 45/49 anonim ***** válasza:
de az anyósod mire költötte a felvett hitel, ha az apósod aki az ő férje még ő sem tud róla..?
2011. ápr. 27. 20:34
 46/49 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nem értem, hogy képes valaki úgy felvenni egy hitelt, ha már akkor tudja, hogy nem fogja fizetni! (Vagy eleinte fizette, csak menet közben szokott le erről a körülmények miatt?)

Miután az anyósnak hitelre volt szüksége, és miután nem is tudtak volna adni neki, nem csodálkozom, hogy most sem tud mit csinálni. Valószínűleg ezért nem is hajlandó. De azért némi együttérzést tanúsíthatna, mondjuk gyors pénzszerzés formájában (pl. ingatlan, kocsi eladása), de legalább úgy tenne!

Most az a legfontosabb, hogy rendezzétek az adósságot. Nincs semmi rálátásoma pénzügyi dolgokra, de amit az előttem szóló írt, az jó ötletnek tűnik.

É se látom értelmét a balhénak, én a helyedben haragtól mentes, döbbent kíváncsisággal kérdezném meg a férjtől, hogy miért nem mondta ezt, meg egyáltalán miért vett fel egy hitelt amit nem tud fizetni stb.. legközelebb a hüvelykujját fogja levágni egy baltával, ha valaki erre kéri?

2011. ápr. 27. 20:41
 47/49 anonim ***** válasza:
Esetleg a cégtől kérjetek részletfizetési lehetőséget?!
2011. ápr. 27. 23:04
 48/49 anonim válasza:

Mi történt azóta?

Én kitekertem volna anyósod nyakát! :( Ez szemétség, amit csinált.

A férjed meg tényleg mikor akart szólni? Ha már az ajtóban állnak a végrehajtók?

:(

2011. ápr. 28. 08:02
 49/49 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%
Hű, kérdező, de egy áldott türelmes jó lélek vagy te, a levél felbontása után az én üvöltésemet két kerülettel odébb is lehetett volna hallani.... utána meg a láncfűrész zúgását...
2011. ápr. 28. 11:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!