Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Őszintén kérem a tanácsotokat,...

Őszintén kérem a tanácsotokat, mert teljesen elvesztettem az ítélőképességem. Tényleg komoly a dolog, vagy túlreagálom?

Figyelt kérdés
A héten kapott a férjem egy levelet, amit kibontottam, mert fel szoktuk bontani egymás leveleit. A levél egy faktoring cégtől jött, ami szerint megindult a férjem felé egy végrehajtási eljárás, és a levél kézhezvételétől számított 2 héten belül be kellene fizetni 1,5 millió forintot, mert különben haladéktalanul megkezdik a végrehajtást. Semmi adósságról nem tudtam, ezért hidegzuhanyként ért a dolog. Kérdőre vontam a férjemet, aki nagy nehezen bevallotta, hogy az anyjának néhány éve vett fel kölcsönt mert neki nem adtak, amit (mint kiderült) nem fizetett és ezért fajult idáig a dolog. Rögtön kérdőre vontam anyósomat is, aki bevallotta az egészet, de esze ágában sincs semmit tenni az ügyben. Én nagyon ki vagyok bukva, ezért nem tudok józanul gondolkodni, azért is kérném a tanácsotokat. Van egy 2 éves kisfiam, arra is gondoltam, eltiltom anyósomtól, nem tudom motiválná e valamiben. Egyáltalán hogy reagáljak abban, hogy a férjem eltitkolta ezt? Nem tudom hogy zajlik egy ilyen eljárás, nem tudom mi következik, azt sem hogy mit tegyek. Mit tanácsoltok?
2011. ápr. 21. 19:55
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon kilehetsz, mindenképpen kérdőre vonnám, mert nem csak ő vette fel a hitelt, hanem ezzel együtt ti mind a hárman (férj feleség baba). Nem értem hogy tehet valaki ilyet mi 10-20 eFt-os dolgokról is szólunk egymásnak ha elköltjük, nem hogy 1 Mról
2011. ápr. 21. 20:28
 12/49 anonim ***** válasza:
100%

Az anyós is megér egy misét, ez tény.

De a férjed volt az, aki nem mondta el neked, mekkora adósság van a nyakatokon. Pedig a férjednek kéne mindent megosztania veled, nem az anyósnak, nem? Na, ezzel nem védem a mamát, csak szerintem itt a fő ludas a férjed. Az lett volna a minimum, hogy ő szól neked.

Mindenképp vond felelősségre, én még azt is megkockáztatnám, hogy lelépnék a szüleimhez a gyerekkel, míg nem rendezi a helyzetet. Kisgyerek mellett ilyen terheket felvállalni és mindezt titokban..szégyellje magát.

2011. ápr. 21. 20:29
 13/49 A kérdező kommentje:
Megvallom, az első reakcióm az volt, hogy elkezdtem csomagolni, de kicsit lehiggadva átgondoltam és rájöttem hogy ebben a helyzetben nem ez a megoldás. Ha az én Anyukám kérte volna ugyanezt, én is segítettem volna, de ő nem cseszett volna így ki velem. Nekem saját vagyonom nincs, annyi közös pénzügyi dolgunk van, hogy az én bankszámlámra jön a férjem fizetése. A férjemnek van egy garzonja, amiben élünk. A kölcsön felvétele a házasságkötésünk előtt történt.
2011. ápr. 21. 20:30
 14/49 A kérdező kommentje:
Viszont igen, én nem titkolóztam volna!
2011. ápr. 21. 20:31
 15/49 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos pakolnék mégha csak egy időre is. Az természetes, hogy átvállalta a kölcsönt, de hogy pofátlan módon csak magára gondolva, a saját gyereke felől kozkáztatja a tetőt, na az durva.
2011. ápr. 21. 20:36
 16/49 anonim ***** válasza:
100%
Az oké, hogy még a házasság előtt történt a hitelfelvétel, de ha 2 hét határidőt adtak, akkor feltételezem nem most kezdtek csúszni a törlesztéssel, és mivel a férjed nevén van a hitel...szóval biztosan tudott róla, hogy veszélyben vagytok. És legalább ekkor kellett volna szólnia, mikor erre rájött.
2011. ápr. 21. 20:41
 17/49 A kérdező kommentje:
Igen, már egy fél éve is volt valami nagy intézkedés a családban, így utólag összeállt a kép hogy ezzel kapcsolatos... De elmismásolták, én barom meg elhittem...
2011. ápr. 21. 20:51
 18/49 anonim ***** válasza:
88%
Én anyósra jobban haragudnék. Egy anya iszonyúan tudja befolyásolni a gyerekét, még ha az felnőtt is. Gondoljatok bele, tőle tanulunk mindent, az ő mintáját követjük. Iszonyú nehéz nemet mondani és még nehezebb belátni, hogy talán téved. Ő az, aki gyakorlatilag magát az élet alapjait lerakta előttünk,ezért is nem fordult meg a fejében,hogy ez nem feltétlenül jó ötlet. Nem akarom mentegetni a férjed, mert ez ocsmány dolog volt, de hidd el, inkább áldozata ennek ő is, mint okozója. Hibákból okul az ember, és bár ez eléggé súlyos, de többé biztosan nem fordul elő. Nincs olyan ismerősötök, aki tudna kölcsönadni ennyit? Ő nem kamatostól kérné vissza a bankokkal ellentétben.
2011. ápr. 21. 20:59
 19/49 anonim ***** válasza:
63%
Te is eladósodsz, ha viszik a házat? Vagy válni kell, hogy csak az ő holmiját foglalják le?
2011. ápr. 21. 21:01
 20/49 A kérdező kommentje:

Nem, sajnos nincs ilyen ismerős :( Ha közös bankszámlára jön a pénzünk (az én nevemen van) akkor az én fizetésemhez is hozzájuthatnak?

Ez áll a papíron: "Több számlatulajdonos esetén bármely számlatulajdonossal szemben fennálló követelés tekintetében a teljes követelés végrehajtás alá vonható"

2011. ápr. 21. 21:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!