Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Őszintén kérem a tanácsotokat,...

Őszintén kérem a tanácsotokat, mert teljesen elvesztettem az ítélőképességem. Tényleg komoly a dolog, vagy túlreagálom?

Figyelt kérdés
A héten kapott a férjem egy levelet, amit kibontottam, mert fel szoktuk bontani egymás leveleit. A levél egy faktoring cégtől jött, ami szerint megindult a férjem felé egy végrehajtási eljárás, és a levél kézhezvételétől számított 2 héten belül be kellene fizetni 1,5 millió forintot, mert különben haladéktalanul megkezdik a végrehajtást. Semmi adósságról nem tudtam, ezért hidegzuhanyként ért a dolog. Kérdőre vontam a férjemet, aki nagy nehezen bevallotta, hogy az anyjának néhány éve vett fel kölcsönt mert neki nem adtak, amit (mint kiderült) nem fizetett és ezért fajult idáig a dolog. Rögtön kérdőre vontam anyósomat is, aki bevallotta az egészet, de esze ágában sincs semmit tenni az ügyben. Én nagyon ki vagyok bukva, ezért nem tudok józanul gondolkodni, azért is kérném a tanácsotokat. Van egy 2 éves kisfiam, arra is gondoltam, eltiltom anyósomtól, nem tudom motiválná e valamiben. Egyáltalán hogy reagáljak abban, hogy a férjem eltitkolta ezt? Nem tudom hogy zajlik egy ilyen eljárás, nem tudom mi következik, azt sem hogy mit tegyek. Mit tanácsoltok?
2011. ápr. 21. 19:55
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:
Csak attól félek, nem ilyen lesz a hozzáállása. Állítólag mindenük az unoka, de ilyenkor mindenki behúzza fülét-farkát!
2011. ápr. 21. 21:22
 32/49 anonim ***** válasza:
100%
Igen én a helyedben teljesen új számlaszámot nyitnék (talán még bankot is váltanék). Ne elégedj meg azzal, hogy csak lehúzzák a "kedves" férjed nevét, mert abba bele lehet kötni!
2011. ápr. 21. 21:23
 33/49 anonim ***** válasza:
100%
Hát egy próbát megér. Nem írtad apósod is olyan-e, mint anyósod, aki nem akar segíteni rajtatok,holott miatta van az egész. Autó nélkül meg lehet lenni, főleg ha tényleg napról napra éltek, akkor nem tudjátok mellényzsebből kifizetni. Kérdezd meg hátha belemenne. Nem tudom milyen értékű az autó, de ha fedezi, akkor tényleg mielőbb próbálj intézkedni. Úgy megsajnáltalak titeket, még a férjedet is. Oké, hogy tényleg saját kárán tanul az ember, na de ekkorán.
2011. ápr. 21. 21:25
 34/49 anonim ***** válasza:
100%

És igen, adják el a kocsijukat!!!!

HA mindenük az unoka, akkor ugye nincs szívük elvenni a tetőt a feje felől?!

(na ebben az esetben ha megint mindenki fülét farkát behúzza, én mégiscsak azt mondanám, hogy válasszanak: vagy eladják az autót és kifizetik a tartozásukat és láthatják az unokájukat, vagy....nem adják el, és nem is láthatják... ha azzal jönnek hogy milyen szívtelen vagy, én azt válaszolnám nekik: nézzenek tükörbe!)

2011. ápr. 21. 21:25
 35/49 A kérdező kommentje:

Utolsó, valahogy én is így látom.

Apósom teljesen más mint anyósom. BÁR ő lusta, 3 éve táppénzből meg segélyből él, na meg az egészségével is gondok vannak, de volt már hogy az utolsó 5000 ft-ját ideadta ha úgy álltunk csak hogy a gyereknek legyen mit enni. A kocsi dolgon komolyan elgondolkozom, és szóvá is fogom tenni. Egyébként ő sem tudott semmiről, ugyanúgy lóvá tették mint engem.

2011. ápr. 21. 21:39
 36/49 A kérdező kommentje:
Ja, és az autót sógorom használja, aki nem is ismeri a buszbérlet fogalmát. Érdekes család, de lehet hogy csak nekem tünik úgy, mert engem nem erre neveltek.
2011. ápr. 21. 21:40
 37/49 A kérdező kommentje:
Egy 5 éves Suzuki WagonR+-ról van szó.
2011. ápr. 21. 21:42
 38/49 anonim ***** válasza:
Szóval gazdagabbak, mint ti.
2011. ápr. 21. 21:46
 39/49 anonim ***** válasza:
100%
Nekem úgy vérezne a szívem az apósomért, elvégre is nem ő a hibás, mégis ő szívja meg az anyós helyett.. :( De az biztos, hogy átmennék az anyóshoz asztalt borogatni és üvöltenék, mint a sakál. Sajnos ez a pénzügyi problémákra nem megoldás..:( Menjetek be a bankhoz, hogy x összeget tudtok most befizetni (na nem ti, hanem az anyósod) a maradékra pedig kéritek a részletfizetés átütemezését, amilyen gyorsan csak lehet. Mondjuk valószínűleg csak rosszabbul jár az anyós, mert sokkal kedvezőtlenebb lesz a hiteltörlesztés, de lehetett volna az úgy is, hogy fizeti, amit kell.. És én biztosan eltiltanám az unokát az anyóstól, amíg nem fizet. Ha ENNYIRE nem számít neki a gyerekem sorsa, akkor ne is lássa.
2011. ápr. 21. 21:51
 40/49 anonim ***** válasza:
76%
Ohh, az más, ha apósod nem tudott a dologról, akkor ő járna pórul az autója miatt, pedig ugyanannyira teheta dolgokról, mint te, azt hittem az anyósoddal ketten csinálták ezt. Viszont azt akkor sem várhatja el anyósod,hogy ti fizessétek ki a hitelt.
2011. ápr. 21. 21:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!