Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van még köztetek olyan fiatal...

Van még köztetek olyan fiatal aki magázza a szüleit?

Figyelt kérdés
Mely településen éltek? Ez engem nyelvi és néprajzi szempontból IS érdekelne!
2009. márc. 4. 16:29
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Apám (63, Szatmár) magázta az édesanyját (aki tavaly halt meg, 87 évesen), term. őt anyám is magázta, mi is. Anyám szüleit viszont mindenki tegezte.

Ismerek egy lányt, mostanában végzett az egyetemen, 25-26 körüli, ő magázza a szüleit. Na, ezen bevallom, még én is meglepődtem. (Tarcali lakos a lány.)

2009. márc. 4. 21:34
 22/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, remélem még írtok!
2009. márc. 4. 21:43
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Anyukám családja Szabolcsból származik, amikor anyukám 6 éves volt, felköltöztek Pest megyébe.

Anyunak 3 nővére van, mindannyian magázzák a szüleiket (sajnos már csak a mama él), mindegyikük párja szintén magázza őket.

Anyuék csak az unokatestvéreiket és párjaikat tegezik, a nagynénik, nagybácsikat magázzák.

A nagyszüleimnek (engem is beleszámolva) 7 unokájuk van, ebből 3-an (30-asok) magázzuk a nagyszülőket, 4-en tegezik (2 30-as, 2 20-as). A dédunokák tegezik. Viszont az az unokabátyám, aki tegezi a nagyszülőket, magázza az egyik nagynénijét, akit egyébként mindenki tegez (kivéve a párjainkat).

A férjem családjában (Somogy és Pest) majdnem mindenki tegez mindenkit, így én is mindenkit tegezek, még a nagyszülőket és azok testvéreit is. Egy kivétel van, a férjem anyukája az anyósát magázza.

Az egyik másod unokatestvérem (29 éves) és a nővére még magázzák az anyukájukat, az apukájukat kb. 10 éve tegezhetik (szintén Szabolcsiak), ők csak az unokatestvéreiket és párjaikat tegezik, a nagynéniket, nagybácsikat, nagyszülőket és távolabbi rokonokat magázzák.

2009. márc. 5. 10:03
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

egyik barátnőm (18 éves) magázza a nagyszüleit

én senkit nem magázok a családból, esetleg távoli rokonokat, akikkel 5 évben egyszer ha találkozom, de őket nem is tartom családtagnak, mert nem ismerjük egymást l/18 Budapest

2009. márc. 5. 14:16
 25/28 anonim válasza:
100%
Mindenkit tegezek a családunkban(13éves, Szolnok megye)kivéve az anyai nagyapámat, őt magázom, mert vele nem mondhatnám hogy kiváló apa-lánya kapcsolat volt édesanyámmal.
2009. márc. 5. 16:19
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Édesanyám (57 éves) "Csókolom"-mal köszön a Mamámnak, de egyébként nem magázza. Azt mondja, hogy csak pár éve tegezi. Ezért ezt mi is átvettük tőle. "Csókolom, otthon vagy?"

Mi nem magázzuk a szüleinket tesómmal (én 22 ő 24), de ez Pesten elég érdekes is lenne.

Viszont, Nagykőrösön járok/jártam suliba, és gyerektanulmányt kellett írnom egy általam választott kisgyerekről, az én választottam akkor volt 9 éves, és magázta a szüleit, mert édesanyja szerint ez így helyes. Meg szép. "Anyuci, tessék idejönni!"

2009. márc. 5. 18:43
 27/28 anonim válasza:
100%
Én az anyai nagyszüleimet magázom, a szüleimet nem, mind pestiek vagyunk. A másik nagymamám, a testvérei és az apám magázták a dédnagyanyámat, ök Szeged mellöl jöttek.
2009. márc. 9. 12:15
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
igen. Erdélyiek vagyunk, de már Mo-on. Erdélyből Székelyszáldobosról.
2010. febr. 17. 03:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!