Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van még köztetek olyan fiatal...

Van még köztetek olyan fiatal aki magázza a szüleit?

Figyelt kérdés
Mely településen éltek? Ez engem nyelvi és néprajzi szempontból IS érdekelne!
2009. márc. 4. 16:29
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy pesti barátnőm magázta a nagypapáját, de a nagymamáját nem. De a bátyja tegezte a nagypapát. Szóval ők pestiek, a lány most 20 éves, a bátyja 24.
2009. márc. 4. 17:48
 12/28 anonim ***** válasza:
93%

17.08-as vagyok

Bocsi kissé hülyén fogalmaztam, visszaolvasva én is rájöttem. A 3 fiú testvérem mind két szülőnket tegezi, míg mi lányok édesanyánkat tegezzük, édesapánkat magázzuk.

2009. márc. 4. 18:20
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát, hogy mit fogsz leszűrni, arra kíváncsi leszek :-)

Anyu (50 éves lesz idén) Szabolcs megyéből került föl Pestre, öccse maradt megyén belül, a húguk meg most már külföldön van. Mindhárman tegezik a szüleiket, akik most már mindketten túl vannak a 70. életévükön. Apám (56) tegezi az apósát (anyu apját, nagyapámat), anyóság (anyu anyját, nagyanyámat) nem. Én és öcsém is tegezzük a szüleinket és a nagyszülőket is. Apám felőli nagymamát már anyu se ismerte, nagypapám meg meghalt, mikor kb. 8-9 éves lehettem, nem sokra emlékszem. Ami érdekes, bár ez szerintem a korosztálybeli nagy eltérésből adódhat, hogy anyu felőli nagynénit-nagybácsit tegezem (anyunál fiatalabbak, és apám felől 2 kivételével minden unokatestvérem idősebb nálam, összesen több, mint 20 unokatestvérből), de apám felőli nagynéniket-nagybácsikat egyáltalán nem tegezem (csak 1 van, aki apámnál fiatalabb, apám 6. gyerekként született, hajdúság + jelenleg Balaton és Pest megye). A szüleim mindkét oldallal tegeződnek a testvérekkel, sógorokkal, sógornőkkel. Senkit nem hallottam még a rokonságból, aki még magázná a szüleit, tesóit, gyerekeit...

2009. márc. 4. 18:23
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Szeged, de a család Kalocsáról származik:

Anyukám és a testvére magázza Mamáékat

én (28) mindig is tegeztem őket, sosem akartak ők sem átszoktatni a magázásra, elképzelhetetlen lett volna valahogy

unokatesóm (21) viszont magázza őket, eltanulta az anyjától (nincs velük olyan közeli, szeretetteljes kapcsolatban mint én, ahogy az anyja sem)

Békés megyei exemnél (30) azt láttam, hogy a Mamáját csókolomozta, de egyébként tegezte. Van átfedés is :)

Korombelit nem tudok olyat, aki magázná a szüleit.

Jaaa, általános iskolában volt egy osztálytársam, nagyon vallásos, katolikus, falusi családból, ő magázta az anyukáját.

2009. márc. 4. 18:28
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Én a nagyszüleimet magázom, akik Kunszentmártonban élnek, és a dédnagyszüleimet is, akik Cserkeszőlőben. Édesapám és a testvérei is magázzák a szüleiket (az én kunszenti nagyszüleimet).

A nevelőapám is magáztam, aki nyolc éves koromtól 14 éves koromig élt velünk, Békés megyében.

20/L

2009. márc. 4. 18:33
 16/28 anonim válasza:
100%
Én 31éves vagyok és magázom a szüleimet Komádiban lakom
2009. márc. 4. 18:35
 17/28 anonim ***** válasza:
93%
osztálytársam, 16 éves, pesti. tök fura volt amikor hallottam.
2009. márc. 4. 18:36
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
A párom a nagyszüleit tegezte, (sajnos tavaly meghaltak ) ,ő 30 éves,Zalából.
2009. márc. 4. 18:53
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
nálunk mindenki mindenkit tegez,de Anyu élettársa(34éves) csókolommal köszön a szüleinek,amugy tegezi őket.Pesten laknak.
2009. márc. 4. 19:12
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám (53), és a testvérei is magázzák a szüleiket, és ezért minden meny, vő, és unoka is magázza őket, kivéve a legkisebbet (ő 22 éves). Kom.-Eszt.megye.

Én nem ismerek korombelit, aki magázná a szüleit. (28/L)

2009. márc. 4. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!