Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Őszintén? Visszakérnétek a pénzt?

Őszintén? Visszakérnétek a pénzt?

Figyelt kérdés

Szóval több hónapja anyósom kért tőlünk kölcsön 100 ezer forintot. Azt mondta pár héten belül megadja. Azóta semmi! Mondtam a páromnak, hogy oké, de ha majd terhes leszek, akkor visszaszeretném kérni,mert ebből állhatnánk a dokit, meg a szülést! Na most úgy néz ki terhes vagyok! Az igazsághoz hozzátartozik,hogy anyós nem áll túl fényesen, plusz két éve egy barátnak kölcsön adott 7 milliót, amit a barát nem tud visszaadni. Ez a 7 millió lakásra kellett volna,mert másfél év múlva el kell költöznie. Így ami a férjemnek volt lakástakarékossága 3,7 millió, az most megy anyósnak. A férjem szerint azért nem adta vissza a 100 ezret, mert azt hiszi, hogy az a lakástakarékosságiból lett kivéve, pedig nem, a férjem adta a saját fizujából!

Most eljött az idő,hogy elvileg visszakérjük! De most megtorpantam? Valóban vissza kellene? Tudom,hogy nehezen szedné össze? Nem is miatt, de a férjemet rossz látni,hogy ilyen az anyja? Lehet rá kéne hagyni? Mi sem dúskálunk a pénzben, tehát jól jönne, de akkor is!

Őszintén ti mit tennétek?

2011. ápr. 20. 13:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Szerintem is adjatok ennyivel kevesebbet a lakástakarékból. Anyós úgy is ezt hiszi, nem fáj senkinek, ki sem kell derüljön, veszekedni sem kell. Minek ennél jobb megoldást keresni, ha ez kéznél van?
2011. ápr. 20. 14:00
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Hát igen, eleve anélkül adta kölcsön a pénzt, hogy a gyerekeit megkérdezte volna, pedig részben az ő örökségük (após után), csak nyilván lemondtak róla,hogy lakást tudjon venni, majd, ha kell!

Az bosszant, hogy iszonyatosan költi a pénzt. Nem tud spórolni. Ha jön a keresztgyereke, akkor libamájat süt reggelire meg ilyenek. Ha vendég jön, nála alap az 5 fogás. Én megértem,hogy jó vendéglátó akar lenni, de nincs, akkor nincs. Ráadásul nem veti meg az italt sem sajnos!

Na! Az igazsághoz hozzátartozik,hogy a szüleim nagyon jól állnak. A házat és a kocsit is tőlük kaptuk. Így is elég kellemetlen ez a páromnak, erre még rájön, hogy ki kell segíteni az anyukáját!

De ha meg úgy nézzük, az sem működik,hogy az én szüleim mindenben segítenek, ő meg idegeneknek adja kölcsön a pénzét!

2011. ápr. 20. 14:03
 13/19 anonim ***** válasza:

kérjétek tőle, mert elfelejti, meg ha nem kéritek, akkor azt gondolja, hogy nem kell nektek a pénz, és bátrabban kéreget

meg akinek kölcsönadott 7 milliót, attól is kérjétek vissza, mert mondhatjátok jogosan, hogy kell a gyerek miatt

az anyósnak meg mondjátok nyugodtan, hogy a fizuból ment, nem a lakástak.ból, ha értelmes, akkor megérti, ha meg nem, akkor ne is adjatok neki, kérjenek mástól

2011. ápr. 20. 14:04
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ja a 7 milla nem a gyerek miatt kellene, hanem, hogy eleve tudjon hova menni lakni másfél év múlva. Azért kell odaadni a páromnak a pénzt,hogy tudjon legalább egy önerőt biztosítani majd a lakáshitelhez!

Egyébként kértük már a pénzt, csak nincs a pasinak miből megadni!

2011. ápr. 20. 14:10
 15/19 anonim ***** válasza:
húúú ez egyre zavarosabb! kérjétek vissza a pénzt és ha nem muszáj, ne adjatok máskor kölcsön neki ha ennyire zűrös
2011. ápr. 20. 14:51
 16/19 anonim ***** válasza:
Az én anyósom az esküvői pénzünk nagy részét kérte el. Kb nyolcvan száz ezret. Jó formán megvettem magamnak a tortákat a csokrot stb stb nem részletezem nem fontos. Ennek több mint egy éve most 25 hetes kismama vagyok magán dokihoz járok és még azt sem kérdezte meg hogy ne segítsen e pl a kocsit fizetni vagy az orvosnak adni. Én nem kérhetem vissza mert tudom hogy csak botrány lenne meg amúgy sincs neki. De attól te nyugodtan kérd.
2011. ápr. 20. 14:52
 17/19 anonim ***** válasza:
Akkor jo az anyos ha jo porhanyos! :)
2011. ápr. 20. 15:35
 18/19 anonim ***** válasza:

Mikor akarjátok megmondani, hogy babátok lesz. Addig nem mondhatsz semmit, lehet, hogy veletek szemben is adakozó visszaadakoszó lesz akkor már.

Mikor megmondjátok, akkor óvatosan amolyan szomorúan add elő, hogy örültök a babának ez szupi, csak az orvosok drágák, és ez aggaszt kicsit. Szép óvatosan.

Mostantól pedig nagyon óvatosan a kölcsönadással akárhonnan akármiért, akárkinek ! Az ember csak magában bízhat. Sajnos !

2011. ápr. 20. 15:38
 19/19 A kérdező kommentje:
A napokban elmondjuk neki! Magától nem jön rá, mivel valószínűleg tényleg nem tudja,hogy a saját pénzükből lett kölcsönadva!
2011. ápr. 20. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.