Őszintén? Visszakérnétek a pénzt?
Szóval több hónapja anyósom kért tőlünk kölcsön 100 ezer forintot. Azt mondta pár héten belül megadja. Azóta semmi! Mondtam a páromnak, hogy oké, de ha majd terhes leszek, akkor visszaszeretném kérni,mert ebből állhatnánk a dokit, meg a szülést! Na most úgy néz ki terhes vagyok! Az igazsághoz hozzátartozik,hogy anyós nem áll túl fényesen, plusz két éve egy barátnak kölcsön adott 7 milliót, amit a barát nem tud visszaadni. Ez a 7 millió lakásra kellett volna,mert másfél év múlva el kell költöznie. Így ami a férjemnek volt lakástakarékossága 3,7 millió, az most megy anyósnak. A férjem szerint azért nem adta vissza a 100 ezret, mert azt hiszi, hogy az a lakástakarékosságiból lett kivéve, pedig nem, a férjem adta a saját fizujából!
Most eljött az idő,hogy elvileg visszakérjük! De most megtorpantam? Valóban vissza kellene? Tudom,hogy nehezen szedné össze? Nem is miatt, de a férjemet rossz látni,hogy ilyen az anyja? Lehet rá kéne hagyni? Mi sem dúskálunk a pénzben, tehát jól jönne, de akkor is!
Őszintén ti mit tennétek?
Köszi a válaszokat!
Hát igen, eleve anélkül adta kölcsön a pénzt, hogy a gyerekeit megkérdezte volna, pedig részben az ő örökségük (após után), csak nyilván lemondtak róla,hogy lakást tudjon venni, majd, ha kell!
Az bosszant, hogy iszonyatosan költi a pénzt. Nem tud spórolni. Ha jön a keresztgyereke, akkor libamájat süt reggelire meg ilyenek. Ha vendég jön, nála alap az 5 fogás. Én megértem,hogy jó vendéglátó akar lenni, de nincs, akkor nincs. Ráadásul nem veti meg az italt sem sajnos!
Na! Az igazsághoz hozzátartozik,hogy a szüleim nagyon jól állnak. A házat és a kocsit is tőlük kaptuk. Így is elég kellemetlen ez a páromnak, erre még rájön, hogy ki kell segíteni az anyukáját!
De ha meg úgy nézzük, az sem működik,hogy az én szüleim mindenben segítenek, ő meg idegeneknek adja kölcsön a pénzét!
kérjétek tőle, mert elfelejti, meg ha nem kéritek, akkor azt gondolja, hogy nem kell nektek a pénz, és bátrabban kéreget
meg akinek kölcsönadott 7 milliót, attól is kérjétek vissza, mert mondhatjátok jogosan, hogy kell a gyerek miatt
az anyósnak meg mondjátok nyugodtan, hogy a fizuból ment, nem a lakástak.ból, ha értelmes, akkor megérti, ha meg nem, akkor ne is adjatok neki, kérjenek mástól
Köszi!
Ja a 7 milla nem a gyerek miatt kellene, hanem, hogy eleve tudjon hova menni lakni másfél év múlva. Azért kell odaadni a páromnak a pénzt,hogy tudjon legalább egy önerőt biztosítani majd a lakáshitelhez!
Egyébként kértük már a pénzt, csak nincs a pasinak miből megadni!
Mikor akarjátok megmondani, hogy babátok lesz. Addig nem mondhatsz semmit, lehet, hogy veletek szemben is adakozó visszaadakoszó lesz akkor már.
Mikor megmondjátok, akkor óvatosan amolyan szomorúan add elő, hogy örültök a babának ez szupi, csak az orvosok drágák, és ez aggaszt kicsit. Szép óvatosan.
Mostantól pedig nagyon óvatosan a kölcsönadással akárhonnan akármiért, akárkinek ! Az ember csak magában bízhat. Sajnos !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!