Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek most? Rettegek....

Mit tegyek most? Rettegek. Biztos meg fog verni. Gondolkozom az öngyilkosságon.

Figyelt kérdés

18éves vagyok, lány.

most jött meg a telefonszámlám. és 30ezer forint lett. nem a hivás és nemis az sms sok, hanem a GPRS. Letiltottam az adatforgalmat, igy gondoltam nemlesz baj. DE baj van:(

Anyám ordít velem már 2órája, elhordott mindennek, és elmondta hogy gyülöl elege van belőlem és egyik gyerekével se volt annyi gondja mint velem.

Most is sírok, tudom az én hibám. 20ezer forintot beletudok adni, de az kevés.

Mondja hogy reméli ha hazajön apám késő délután a munkából akkor minimum megver, ő biztos nemfog megvédeni.

Már rettegek apámtól, biztos felfog pofozni vagy megver. És mondta anyám hogy ezután el veszik a telefonomat, és a barátommal se mehetek sehova.

Nagyon félek, apám nagyon mérges lesz.... gondolkom azon hogy mire hazajön begyógyszerezem magam vagy felvágom az ereimet vagy ilyenek.... félek :'(

2011. ápr. 20. 13:14
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodj meg! Ne csinálj hülyeséget, ne vegyél be semmit!

Nekem egyszer 50.000 (ötvenezer) forintos számlám volt, mert haverom az én telefonommal szórakoztak (kis hülye voltam még, megbíztam bennük).

Volt ordítás egész nap és hallgathattam még hónapokig. Na meg a megszorítások, nincs telefon, nincs csoki, nincs semmi.

Egyszer ennek is vége lesz, nyugi.

Apám sokszor iszik gyakran megvert régen. Nem tudom a te apukád egyébként meg szokott-e verni.

Ha nem akkor nyugi, max ordít vagy egy pofon. Nem lesz olyan szörnyű.

Ha meg szokott akkor se ess kétségbe! Ilyenkor meglepő, de sokszor pont nem ver meg! Engem sem vertek meg akkor, csak ordítoztak velem órákon keresztül. Az is rossz, de legalább nem fáj annyira és nem olyan félelmetes.

Nekünk is nagy érvágás volt, mert sokszor ételre is kölcsön kellett kérnünk, de kértünk részletfizetést meg mindent és aztán véget ért az az időszak is.

Nem tudom, nem tudsz elmenni pl. nagymamádhoz? És akkor este apukád lehet érted menne de akkor ott is beszélnétek s így már nem verne meg.

Vagy próbáld megelőzni, hívd fel és te mondd el neki mi történt. Így mire hazaér nem lesz annyira dühös, hogy megverjen majd csak veszekszik.

2011. ápr. 20. 13:24
 12/43 anonim ***** válasza:
16%

Az otthoni időknek vége,sürgősen keress egy megbízható pasit,akihez oda tudsz költözni.Nekem is mondott ilyeneket az anyám és elköltöztem

Jól tettem.A barátommal mindent megtudtam beszélni,vitt bulizni,szeretett,igaz nem ő volt az igazi,de visszagondolván nagyon sokat segített nekem,úgyhogy menj.

Aztán majd jön a hiányod ...egyébként nagyon hatásos,amikor a lány pasija kiosztják a szülőket,akkor csapnak a fejükhöz!

2011. ápr. 20. 13:25
 13/43 anonim ***** válasza:
53%
Költözz el, 18 évesen ne verjenek a szüleid. Jó, a leba...zás az más. De ne csinálj hülyeséget, nem ér annyit az egész.
2011. ápr. 20. 13:25
 14/43 anonim válasza:
57%
29N: én ezért nem verném meg a gyerekemet... Még ha csak egy hónapja jársz a barátoddal, akkor is megértené szerintem
2011. ápr. 20. 13:26
 15/43 anonim ***** válasza:
szerintem is estére intézd el, hogy átváltasz kártyás telefonra és mondod hogy ilyen több nem lesz
2011. ápr. 20. 13:26
 16/43 anonim ***** válasza:
71%

Megoldások:

Mondd azt a szüleidnek, hogy vállalod a felelősséget a hibádért, hajlandó vagy helyrehozni. Máris az adósság 2/3-a rendelkezésre áll, a többit pedig egy-két hónapon belül rendezed.

Továbbá mondd azt nekik, hogy sajnálod, hogy ez a véleményük és joguk van a véleményükhöz, de azzal, hogy becsmérelnek, alkalmatlanságérzést keltenek Benned, azzal megmérgezik benned a hozzájuk viszonyulást. Őnekik hogy esett volna, ha az ő szüleik bánnak velük így. Ez nem egy akkora vétek, amin ne lehetne túlesni.

Ajánlom figyelmedbe Dr Susan Forward: Mérgező szülők című könyvét. (Itt a gyk-n még valaki letöltő linket is betett valahol) Nagyon jól elsajátítható technikák vannak az ilyen esetek kezelésére. Az öngyilkossággal az a baj, hogy te most 18 éves vagy, gondolj bele még mi minden vár az életben, szórakozás, egzisztencia, szerelem, szex, család, gyerekek, elismerések, sikerek, később a saját gyerekeid sikere, a te egzisztenciális felfutásod, majd nagymamának lenni stb. Megtanulni autót vezetni és autózni, vidámparkba menni, nyaralni, tengerben fürödni stb stb, csak pár apróság még. Neked mostantól még simán lenne 40-50éved az életed teljes megélésére. Ezt mind el akarod veszteni azért, mert van két idegbeteg szülőd, aki tízezer forint miatt meg akar verni??? Te értékes kis ember vagy, akinek az értékei ezen messze túlmutatnak.

Ha tényleg ennyire félsz, írj egy levelet nekik, amiben a saját szavaiddal, de leírod az érzéseidet, azt, hogy mindösszesen 10e az általad okozott kár, ami nem is szándékos volt és hogy vállalod a felelősséget, de nem a megalázást és kiváltképp nem a verést. Ezt tedd ki az asztalra és menj el otthonról. Esetleg másnap menj haza, addigra megenyhülnek, ha nem, akkor meg ismételd meg és mindig indokold, hogy nem a felelősségtől menekülsz, hanem az ő emberi gyengeségükből fakadó agresszivitásuktól.

2011. ápr. 20. 13:28
 17/43 anonim ***** válasza:
76%

A telenornál is létezik kártyás... -.-" Akkor nem lenne ilyen bajod.

Mérgesek, mert a legtöbb családban 30ezer azért elég sok pénz, sőt, még a 10ezer is. Egyik szülő se boldog, ha a gyereke ilyen gondokat okoz, de ez van. Ha nem úgy viselkedsz mint egy hülyegyerek, hanem felnőtt módjára megbeszéled velük, akkor nem lehet gáz. Agyonverni csak nem fognak ezért, egy-két pofontól meg nem lesz semmi bajod, igazából nem tartom jó módszernek, de van, hogy megérdemli az ember.

Az öngyilkosság meg nevetséges. 10 ezer forintra értékeled az életed? Na gratulálok. Ha ennyire ideggyenge vagy, akkor keress fel egy pszichológust mindenképpen. Ötleteket nem fogok adni neked.

És igen, kérj részletfizetést.

2011. ápr. 20. 13:28
 18/43 anonim ***** válasza:
100%
Ne öld meg magad. Ha annyira félsz, menj el a mamádhoz,vagy egy barátnődhöz, és onnan hívd fel őket, és mondd meg, mi történt, és MIT FOGSZ TENNI, hogy helyrehozd. Esetleg vonj be egy felnőttet (nagyszülő? rokon? ismerős, akit a szüleid kedvelnek?) hogy védjen meg, álljon melléd, mondja meg ő is, hogy megbántad, és helyre fogod hozni.
2011. ápr. 20. 13:30
 19/43 anonim ***** válasza:
70%

Akik lecseszték a kérdezőt és szerintük csak sajnáltatja magát azok valóban komplett idióták?

Gondoljatok már bele, hogy milyen lehet náluk a családi helyzet, ha ennyire retteg a csaj!

Ez nem az ő hibája! Nagyon jó szülők lehetnek a szülei, ha így meg van félemlítve!

Nem direkt csinálta, hanem félreértés történt a GPRS-el kapcsolatban. Mással is megeshet.

Akkor is túlzásnak tartom, hogy belead húszezer forintot és így már csak tízezer hiányzik. Ami ha úgy nézzük, hogy az öngyilkosság is felmerült benne egyáltalán nem nagy pénz.

Mi nem vagyunk gazdagok, volt, hogy a vizet lezárták nálunk így tudok értékelni minden forintot. De tízezer forint akkor sem akkora pénz. Ezért ne terrorizálják már!

Ráadásul pont ilyenkor ordítoznak a szülők... és pont vele. Ő nem akarattal csinálta. Állítom, hogy ha nem vernék meg és nem veszekednének vele akkor is egy életre megtanulná, hogy máskor erre is jobban odafigyeljen.

Aki meg leszarja és emelet díjas smseket küldözget azzal nem ordítanak. Pedig az olyanokkal kéne, nem azzal aki nem direkt csinált bajt!!!!!

Kérdező ha úgy van tényleg menj át barátodhoz! Ez nem akkora teher, pláne ha már 1 hónapja együtt vagytok. Nyilván szeret és számítasz neki.

Én egyéjszakás kaland vagy 1 hetes kapcsolat után is azt mondanám, hogy gyere át. Ez nem normális, hogy így rettegned kell.

2011. ápr. 20. 13:37
 20/43 A kérdező kommentje:

felhívtam... sírva. nem tudtam megállni hogy ne bőgjem el magam.

elmondtam hogy "nagyon nagy a gáz, 200 ezer lett a telefonszámlám" eléggé meglepődött és hallottam a hangján a dühöt. Mondja hogy "jó... majd otthon megbeszéljük" mondom " de anyu olyanokat mondd hogy megfogsz verni, de beletudok adni a pénzbe 20ezrer" mondja hogy "nemfoglak megverni, mikor bántottalak én ? Nemkell beleadni semmit, ha hazamegyek megbeszéljük, leadod nekem a telefont"

Szóval lekell adnom a telefont:S azon kivül még van 2készülékem... agyis 1 ami használható, meg van egy régi pannonos kártyám, az feltöltéses. Azt esetleg hogyan tudnám használni? csak felkell töltenem?:S sose voltam még telefon nélkül... fura lesz:S

anyámnak elmondtam hogy beszéltem faterral és orditott hogy "ne szólj hozzám, takarodj innen"

2011. ápr. 20. 13:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!