Mit csinált rosszul az életben az akinek 40 évesen csak egy Suzukira tellett?
a fuvolaművész Kovács Lóránt hosszabb ideig Japánban tanított. A végén az udvarias, hálás japánok megkérdezték, mit kér ajándékba:
egy Toyotát (extra)
vagy egy Yamaha (arany-ötvözet) fuvolát.
A művész az utóbbit választotta, mert ő avval messzebbre jut.
Huhh, hát erre a kérdésre majdnem mondtam valamit!
Mit csinált? Becsületesen élt!
Az én apám 50 is elmúlt, és csak hitelre tudta megvenni a Suzukiját - végre életében először új autója van! És igen, nagyon szeretne jobb autót, de halálosan boldoggá teszi ez is, óvja, félti, vigyázza!
Pedig világ életében megfogta a munkát, nagyon okos és tapasztalt ember, csak éppen soha senkitől nem fogadott el ingyen semmit, soha nem örökölt, nulláról építette fel a házát és az életét. Inkább a világ hibája, hogy a jól helyezkedő, alamuszi, köpönyegforgató, harácsoló alakok már 30 évesen tengerparti villára költik felesleges pénzüket, aki viszont keményen melózik, az épphogy fennmarad a vízen.
Ezerszer többre becsülök egy Suzukit, ha azt munkával szerzi meg az ember, mint a sok céges (vagy családi) Audival villogó kis hülyegyereket..
Remélem nekem az ő korában jobban megy majd a sorom, de ha nem így lesz, akkor is legalább tudom, hogy nem kell félnem éjszaka álomra hajtani a fejem..
Suzukiből is van 9 milliós:)
Kizashi,Grand Vitara is magasabb árkategória
Ismerek olyan embert aki havi egy milliót keres és suzukija van,mert azt szereti:D
Egyik távoli barátomék Milliárdosok,nem milliomosok hanem Milliárdosok és a 20 éves gyerek csak egy suzuki swiftet kapott
Amugy sok ember ránézésre beteg,nem való közösségi munkára,elég járni kelni a bkv-val,nagyon sok beteg ember van akik agyilag nullák,semmmi ötlet semmi élet,durva
A felszínesség ékes példája ez a kérdés.
Sosem értem meg azokat ez embereket, akik például mint jelen esetben is egy autó alapján kategorizálnak be valakit.
Van háza? Családja? Mik az igényei?
Komolyan mondom siralmas, hogy az ember rákényszerül lassan arra, hogy megfeleljen az ilyesfajta hamis elvárásoknak. Vehetnék Én is 10 millióért részletre egy kur@szép mercedest, de akkor nem tudnám fizetni a lakásom törlesztöjét....
Szánalom
Én többre becsülöm azt, akinek "csak" egy Suzukija van, de az valóban az ÖVÉ, mint azt, aki képes több milliós hitelbe verni magát csak azért, hogy aztán villoghasson egy olyan autó mellett, ami jó esetben is csak évek múlva kerül teljesen a nevére (mire gyakorlatilag el is veszíti az árát, amit egyébként is félig elveszít abban a pillanatban, amikor kiviszik a szalonból)... :)
Vannak emberek, akik "sokat mutatnak". Jó ház, szép autó, stb. Aztán kiderül, hogy a házra még 15 évig hitel van, a kocsi céges, és valójában csak egy légvár az, amiben az ember él. Elég egy elvesztett munkahely, és minden veszik vele együtt.
Én ezért irigylem azt a Suzukist, aki a maga ura, és nem függ senkitől. Akinek ami van, az az övé. Éppen ezért kocsit nem is vennék hitelre soha. A barátaimnak a 10 éves kocsinkban is jó vagyok, és megbízhatóbb, pörgősebb is, mint az újak, mivel ezt még Japánban gyártották (nem Suzi, Toyota), és nem viszi el senki, mert a miénk... :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!