Első képen az ugrik be, hogy egy koszos szakadt trikó hever az ágy mellett, az asztalon pedig egy darab kenyér és egy pohár víz. Második képen pedig az, ahogyan beskatulyázzák azt, aki nem szegény (lásd előző kérdések).
2011. ápr. 19. 18:00
22/32 anonim válasza:
Ja és 22/N
2011. ápr. 19. 18:00
23/32 anonim válasza:
nélkülözés
2011. ápr. 19. 18:12
24/32 napietus válasza:
nekem azok az emberek jutnak eszembe, akiknek nincs semmijük, és hónapról hónapra élnek.
29/N
2011. ápr. 19. 18:15
25/32 anonim válasza:
Hogy mi a szegenyseg?
Az ahogyan Afrikaban elnek az emberek.Szakadt ruhak,ahol egy rokalyukban elnek osszeszorulva.Latni az emberek vezna testet,ahogy probalnak elni,es gyereket nevelni.Kicsi gyerekek felpuffadt hasat latni.Ez a szegenyseg.
Szerintem nezz bele egy ilyet ismeretterjeszto filmbe,es meglatod mi az igazi szegenyseg.
27 eves,2 gyermek edesanyja.
2011. ápr. 19. 19:07
26/32 anonim válasza:
Nekem a siránkozás, és a felelőtlenség, a semmire 2-3 vagy még több gyerek vállalása.
2011. ápr. 19. 20:47
27/32 anonim válasza:
A péntárcám.
2011. ápr. 19. 22:12
28/32 anonim válasza:
Nekem a gyerekkorom jut eszembe. Az örökölt cipők, az osztálytársak gúnyolódása.
Hó végén átjött a szomszéd, és kért ennivalóra pénzt. Nem volt nekünk sem. Akkor anyám temészetes mozdulattal fogta a kilós kenyeret, megfelezte, és odaadta.
2011. ápr. 19. 23:18
29/32 anonim válasza:
Mikor kicsi voltam (5-7 éves), akkor "eljátszottam" a szegénységet. Fogtam egy tegnapi kalácsot, ami kicsit szárazkás volt már, és ugy ettem, hogy a morzsákat, amik az asztalra potyogtak, mind felszeegettem, és megettem. Ezt egy rajzfilmben láttam... meg olyan, hogy csak fél deci tejet öntöttem a pohárba, és fél óráig szürcsölgettem, elképzeltem h biztos ugy csinálják a nagyon szegények h tovább tartson a fincsi tej... amugy mikor kicsi voltam, nem volt sok pénzünk, bár nem is voltunk ágrólszakadtak. Inkább ugy mondanám, hogy az átlag alatt valamivel. Emlékszem anyukánk varrt nekünk plüssöket húsvétra, hugomnak vízilovat, nekem egy nyuszit. Egy füzetborítót évekig használtunk, ha már ronda is volt... hát ilyenek :)
2011. ápr. 19. 23:27
30/32 anonim válasza:
Szia!
Nekem a nélkülözés, reménytelenség, kilátástalanság, állandó zaklatottság jut eszembe erről a szóról. 35/N
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!