Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi jut eszedbe a "szegénység"...

Mi jut eszedbe a "szegénység" szó hallatán?

Figyelt kérdés

Én is be tudom írni a google-ba.

Itt most nem erről van szó. Nem a fogalma és a fajtái érdekelnek.

Igazából egy tanulmány félét írok, még képlékeny a dolog.

Arra vagyok kíváncsi, hogy kinek - mi jut eszébe, ha meghallja ezt a szót..?

Ha odaírod az életkorod és a nemed az megköszönöm, így akár egy statisztikát is tudok csinálni...

2011. ápr. 19. 17:06
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Éhezés.

23\L

2011. ápr. 19. 17:27
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Rossz cipő, nélkülöző gyerekek, sivárság, kopottság, gondok.

46/n

2011. ápr. 19. 17:29
 13/32 anonim ***** válasza:
71%
MAGYARORSZÁG 2011.-...
2011. ápr. 19. 17:30
 14/32 anonim ***** válasza:
96%
Nekem is egyből a putri. Ezen kívül éhezés, nélkülözés, önfeláldozás (szülői részről, hogy a gyermeknek jusson étel - bár ez nem a legmegfelelőbb szó ide), szeretet, összetartás. Félelem, kilátástalanság, soványság, hit, bizakodás...
2011. ápr. 19. 17:32
 15/32 anonim ***** válasza:
22L voltam utsó
2011. ápr. 19. 17:33
 16/32 anonim ***** válasza:
92%

nekem egy ismerős család.

Falu, nincs víz,fával fűtenek, gázpalackról megy a tűzhely. Sokszor vizes cukros kenyér, töklecsó, legolcsóbb húsból készült pörkölt házilag készített tésztával van. Azaz volt. Mégis boldogan éltek, nem veszekedtek a pénzen soha, talán semmin. Nem voltak írígyek, bárkit láttak szivesen akár mennyi időre. Volt olyan, hogy mikor megkapták a havi pénzt, bevásároltak, akkor épp úgy döntöttek, hogy "kirúgnak a hámból"és vettek párizsit is. Ekkor a család egyik tagja bement a szobába egy darab párizsival és kenyérrel. Gondolom azért, hogy senki se lássa, hogy hogyan eszik, élvezi a párizsi ízét.

Nekem ez jelenti a szegénységet.

35/n

2011. ápr. 19. 17:33
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
nekem erről a szóról egy koldusasszony urgik be. 15/L
2011. ápr. 19. 17:34
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Ételre futja, de nem a legjobbakra mindenből. Alacsonyabb a színvonal. Valószínű, hogy számlákkal el vannak maradva. Ettől függetlenül tisztának gondolom a szegényebbeket és nem feltétlenül butának mindet.

Plusz még az jut eszembe, hogy nagyon beosztják a pénzüket, nem mennek el "csak úgy" vásárolni.

23N

2011. ápr. 19. 17:46
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Amikor egy nyugdíjasnak döntenie kell, hogy gyógyszert vesz e vagy ételt. 34N
2011. ápr. 19. 17:51
 20/32 anonim ***** válasza:

Olyan emberek jutnak eszembe erről a szóról, akiknek még a lehetőségük sincs meg arra, hogy valaha többre vigyék. Beleszülettek egy olyan közegbe (pl. romák), ahol nem divat a tanulás, nem tudnak beilleszkedni a többségi társadalomba. Nem olvasnak, nem művelődnek, ezáltal nem csak anyagilag, de lelkileg is szegények.

Ezen kívül persze a pénztelenség, az éhezés, gyermekeknél a legszörnyűbb, amikor sóvárog más gyerekek játékai után.

Továbbá akiket valamilyen oknál fogva kirekeszt a társadalom (betegség, másság miatt). Ezt is szegénységnek nevezem.

2011. ápr. 19. 17:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!