Mit gondolnátok arról, ha jelen helyzetemben szülnék? (lent)
A helyzet az, hogy 23 éves lány vagyok és nagyon vágyom már egy kisbabára. Ez mindig is így volt, ám mivel megtalátam rá a (majdani) megfelelő személyt, így most ez még erősebb. A családban amint meglátok egy kisgyereket "elrabolom" és én dajkálom, amíg csak lehet. Tudom, hogy ez nem ennyiből áll, de legalább addig csillapíthatom ezen vágyamat.
Ezzel nem is lenne baj, de a családi körülményeink még nem olyanok, hogy ebbe a helyzetbe bevállalhatnánk a babát, ugyanis a párom még iskolába jár, én pedig nemrég végeztem, még a szokásos időt sem dolgoztam le, így alig kapnék úgy valamit. Egyébként biztosak vagyunk benne, hogy együtt éljülk le az életünket és el is jegyzett már.
A szüleinkkel jó a kapcsolatunk, ők biztos segítenének.
Olyan válaszoket nem kérnék, akik kikérik maguknak és mit gondolok én még ha tudom is, hogy végülis ez a helyes hozzáállás. A kérdés csupán elméleti.
Csak mégis,hogyan lehet ezt átvászelni? Hogy még vagy 3 évig nem lehetséges ez, pedig mindketten nagyon szeretnénk már gyereket vállalni. Ezen érvekkel beszéljük még le magunkat erről.
De mi lenne, ha mégis megtörténne és tényleg teherbeesnék?
Ha a párod tud suli mellett dolgozni, akkor semmi akadálya. Ma az élethosszig tartó tanuláson van a hangsúly. Szóval az hogy tanul nem kizáró tényezője annak, hogy dolgozzon.
Viszont mindenképp várd meg míg kaphatsz gyedet, azt hiszem a mostani törvények szerint 365 ledolgozott napnak kell meglennie, de ez a terhesség ideje alatt is gyűlik... szóval kalkulálj úgy, hogy mondjuk a 9 hónapban már nem dolgozol, akkor 8 hónap a terhesség alatti munkaidőd, akkor még 2 hónap kell hozzá. Tehát ha most van már 2 hónapos munkaviszonyod, akkor végülis bevállalhatod. Legalábbis amennyire én tudom a szabályokat.
Várjatok addig, amíg az anyagi helyzetetek stabilabb lesz. Sosem lesz olyan időpont, amikor minden klappol majd a babához, de az alapján, amit leírtál még anyagilag nem nagyon tudnátok megteremteni a babavállaláshoz szükséges hátteret. Amúgy együtt laktok már a pároddal? Szülőktől külön? Mióta vagytok együtt?
Értem, hogy nagyon erős benned az anyai ösztön (bennem is), de mivel a legjobbat akarod a leendő gyerekednek, megpróbálod legalább az alapvető dolgokat megteremteni az érkezéséhez, nem? :)
24/N
Mindenképpen vállalhatod, a legjobb korban vagy hozzá, szerintem az egy baromság, hogy "nem lehet megcsinálni, meg anyagiak, meg túl fiatal, meg anyagiak, meg tanulás mellet, meg anyagiak..." Ha mindenki az optimális körülményre várna, akkor senkinek se lenne gyereke. A világ legszegényebb országaiban a legnagyobb a népességszaporulat, ha egy korodbeli indiainak, aki az utcán vagy putriban él a szeméttelep mellett lehet 10 gyereke neked miért ne lehetne 1? (szerintem több is)
Azért egy dolog: szerintem házasodjatok össze előtte.
Sok Boldogságot:)
azért az "apu, tudnál adni egy tizest bulira?" és az "apu, eltartanád ötveniksz évesen az unokádat, a vejedet és engem is?" között ordító a különbség...
(ugyanis írta, hogy nem dolgozik, a fiú tanul, egy csecsemő meg nyilván eltartott)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!