A mamám szemében én nem vagyok ember mert nincs gyerekem?
23 éves vagyok,nincs gyerekem,dolgozom-vagyis jelenleg munkanélküli vagyok. A nővérem mikor ennyi idős volt mint én már két gyereke is volt. Rosszul esik h a mamám azt mondja h neki már kettő is volt ilyen idősen,nekem meg egy sincs. Mintha már nem is lennék ember.
A múltkor lementem mamámhoz,h nem e tudna szigorúan kölcsön adni nekem 1000Ft-ot,h pár napig tudjak venni kenyeret,vagy rizst főzni. De azt mondta h nem tud,ami miatt nem is haragszok,de azt is hozzátette h ha lenne gyerekem,akkor a családi pótlékkal több pénzem lenne. Meg elhintette h tesómnak már adott 10.000Ft-ot,és többet nem tud adni senkinek. Hiába bizonygattam h vissza adom. na mindegy. leszűrtem a tanulságot,nincs gyerekem akár éhen is dögölhetek felőle. Tényleg szülnöm kéne a nyomorra h a családom tagjai néha kisegítsenek? vagy h a csalási pótlékkal több pénzem legyen?
A nagyi még abban a tudatban nőtt fel, amikor azt hitték, hogy pusztán "szeretetből" fel lehet nevelni 8-10 gyerekek. Igaz, hogy télen az agyonörökölt lyukas bocskorban jártak iskolába, a nagytesókat pedig elzavarták kapálni, hogy a kicsik (meg persze ők) ne haljanak éhen. Bírom az ilyen régi szülőket, kib..szni a saját gyerekükkel...
Nagyon is reálisan látod a dolgokat, nagyon fiatal vagy még. Ha csak 31 évesen kezdett el a "család-projektet" egyből lehet három gyerkőcöd, sőt akár ikrek is. Sőt egy éven belül is normalizálódhat a helyzeted, biztos állás, szerető pár.
Én mondjuk nem értem hogy a nagyszülőknek és már sok szülőnek is miért mániája a gyerek, az unoka. De igaz az, hogy gyereket szeretetből kell szülni, nem pedig kérésre, akaratra.
igazad van, 23 évesen nagyon fiatal vagy még. ráérsz akár 10 év múlva is.:) Nagyanyáddal meg ne foglalkozz. Vagy mond meg neki hogy oké, szülsz neki gyereket de akkor ő fogja eltartani. Biztos elhallgatnak :D
Ó, ne izgulj, a felmenőknek sose lehetsz jó.
Én hármat szültem, és azt hallgattam, miért nem csak egyet.
ÓÓÓ Hát ez így megy, előszőr halálra szekálják az embert, hogy hol van már az unoka, aztán mikor megszületik, akkor jön a te vagy a világon a legszarabb anya, mert mondjuk nem bírod huzamosabb ideig három órányi alvással, persze segítség semmi, és amikor már ez is megvolt, akkor meg jön a "Mikor lesz kistesó" kérdéskör. :D Ez a te életed, majd szülsz ha te jónak látod, ehhez senkinek semmi köze. Nagyanyádtól meg én ezek után a helyedben nem kérnék egy bögre rizst sem.
33 éves nő vagyok, éppen várandós a tesóval, nálunk ez amit leírtam, ebben a sorrendben megvolt. Majdnem megőrültek hogy legyen tesó, mi is szerettük volna, összejött, de hogy a terhességem alatt mondjuk nem kéne cipekednem, meg néha valaki elvihetné játszóra a négyéves kislányomat, mert 15 kiló, és már nem bírom emelgetni, az nem jutott az eszükbe. Anyósom tegnap hívott telefonon, pont a boltból jöttem hazafelé, erre benyögte a telefonba, hogy már ne cipekedjek...37. hétben vagyok, a cipekedéstől már bajom nem lenne, max megszülnék, de eddig persze ez senkinek nem jutott az eszébe. Mondtam neki, hogy eddig nem kellett volna cipekednem, most már lehet( 23, héten begörcsöltem a fáradtságtól, és a méhszájam elkezdett kinyílni)...após elvileg felajánlotta az autójukat, hogy azzal hoz lisztet, cukrot, tejet, hogy azt legalább ne kelljen, de ahogy te nem láttad apóst tejet hozni, úgy én sem. Karácsony elött szóltam, hogy kellene a segítség...a válasz...majd. Azóta is érkezik a fuvar. :D Anyukám 75 éves, szívbeteg, cukorbeteg, a párom este ér haza, egyedül vagyok mindenre, de ha ezek után unokázni meg szeretnének, ahhoz nekem lesz egy-két szavam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!