Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A mamám szemében én nem...

A mamám szemében én nem vagyok ember mert nincs gyerekem?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok,nincs gyerekem,dolgozom-vagyis jelenleg munkanélküli vagyok. A nővérem mikor ennyi idős volt mint én már két gyereke is volt. Rosszul esik h a mamám azt mondja h neki már kettő is volt ilyen idősen,nekem meg egy sincs. Mintha már nem is lennék ember.

A múltkor lementem mamámhoz,h nem e tudna szigorúan kölcsön adni nekem 1000Ft-ot,h pár napig tudjak venni kenyeret,vagy rizst főzni. De azt mondta h nem tud,ami miatt nem is haragszok,de azt is hozzátette h ha lenne gyerekem,akkor a családi pótlékkal több pénzem lenne. Meg elhintette h tesómnak már adott 10.000Ft-ot,és többet nem tud adni senkinek. Hiába bizonygattam h vissza adom. na mindegy. leszűrtem a tanulságot,nincs gyerekem akár éhen is dögölhetek felőle. Tényleg szülnöm kéne a nyomorra h a családom tagjai néha kisegítsenek? vagy h a csalási pótlékkal több pénzem legyen?

2011. ápr. 19. 12:20
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Klassz nagymamád van!

Nem a családi pótlékért kell gyereket szülni, és nem is azért, hogy embernek tartsanak azok, akik úgy gondolkodnak, mint a nagymamád.

Akkor szülj gyereket, ha megtaláltad azt a férfit, akit szívből szeretsz és úgy érzed, hogy szeretnél gondoskodni valakiről egy életen át.

2011. ápr. 19. 12:53
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt a mamádban van némi rosszindulat is, és nem feltétlen az a baja, hogy nincs gyereked. Ez csak egy jó indok, amiért szekálhat. Ha meg tényleg ezért nem ad neked kölcsön, hát érdekes egy ember lehet.

Ne aggódj, ha majd lesz gyereked, akkor meg majd beszól másért. Az én nagyanyám, mikor megszületett a lányom, azt mondta, hogy hát...az is gyerek...mert ő fiút szeretett volna.

Nem azért leszel jobb vagy rosszabb, mert van gyereked.

Családi pótlékkal meg kitörölheti az ember. Mert nem csak úgy adják, hogy nesze vegyél rajta kenyeret, hanem mert ott van egy gyerek is, akit furcsa mód etetni, ruháztatni, nevelni kell.

2011. ápr. 19. 12:54
 13/26 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
74%

"de azt is hozzátette h ha lenne gyerekem,akkor a családi pótlékkal több pénzem lenne"

Ja, icipicivel több bevétel és nagyságrendekkel több kiadás....

Ó szegénykém, anyukád se egy könnyű eset.

2011. ápr. 19. 12:55
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Hehe, ha nővérednek két gyereke is van, akkor neki családi pótléka is, mért adott neki 10 ezret akkor?

Minek szülnél? Manapság huszonévesen tanul vagy dolgozik az ember, inkább próbálkozz Te is ezekkel, az önbecsülésed is jobb lesz...

2011. ápr. 19. 12:56
 15/26 A kérdező kommentje:

azért nem adott pénzt mert nem volt neki,legalábbis ezt mondta. Azt meg csak ugy mondta h nem lennék ilyen helyzetbe ha lenne gyerekem,mert a családival is több pénzem lenne. Rosszul esik h ilyeneket mond,meg a maga tudat h akár éhen is halhattam volna felőle. Mert ok,felfpgtamh pénzt nem tud adni,de egy bögre rizst biztos volt nála a spájzban. De a pénzt és az élelmiszereket is mindig a tesómnak adja,mert hát ott náluk kicsi gyerekek vannak.

Én meg egyedül vagyok,nekem nem számít

2011. ápr. 19. 12:57
 16/26 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz vele. Lehet neki igenis attól nő/ember valaki hogy kitolt magából pár gyereket. Úgyse tudod megváltoztatni, ne foglalkozz vele és kész. Legalább tudod, hogy tőle többet ne kérj kölcsön.

Engem anyám idegesít halálra a gyerek dologgal, hogy ő már annak örülne ha holnap teherbe esnék, mert jaj de várja az unokát és ha nem lesz pénzünk majd segít. Ez kedves de én nem akarok úgy szülni, hogy az anyám tartson el engem meg a gyerekemet is. Ezért megmondtam neki, hogy a férjemnek most jól mennek dolgai a munkában, én most diplomázom, ha találok munkát stb akkor majd talán belevágunk a baba projektbe de semmibe nem fogok szülni, csak hogy tudjon babázni...

24/l

2011. ápr. 19. 13:02
 17/26 anonim ***** válasza:
Huhh,de rossz helyzetben lennék, ha nekem lenne ilyen rokonságom. Kb. kitagadhatnának, mert én előbb mászom meg a Mount Everestet, mint hogy valaha gyereket vállaljak. Ne vedd a szívedre, régen ez volt a szokás, és ő abban a világban nevelkedett.
2011. ápr. 19. 13:10
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Érdekesek ezek a nagymamák.

Nekem azt mondta mamám, hogy "Nem is értem, hogy anyád hogy engedheti, hogy egyetemre járj. Szakmát kellett volna tanulnod, mi értelme van ennek. Én mondtam, hogy ne engedje, de nem hallgatott rám."

Utána mondta, hogy a volt osztálytársamnak már van gyereke, igaz munkanélküli a lány, de a férje igazán jól keres, mert vállalkozó. Így kellene tennem nekem is.

Hát, azóta nem igazán beszéltünk.:)

2011. ápr. 19. 13:23
 19/26 anonim ***** válasza:
Próbálj meg mihamarabb munkát találni. A mamád értékrendjét pedig semmikép se vedd át. nyomorba ne szülj gyereket, mert csak még nagyobb lesz a nyomor.
2011. ápr. 19. 13:42
 20/26 anonim ***** válasza:
Szerintem pár GYK tag szemében se vagy ember..
2011. ápr. 19. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!